недеља, 10. јануар 2016.

Kako retrogradni Merkur utiče ovih dana na naše živote?

Merkur će ostati retrogradan sve do 26. januara 2016. s tim da će se efekti ovog tranzita osećati nešto duže, tačnije sve dok Merkur ne napusti prostor svoje "senke". Retrogradan Merkur je kao dugme Pauza na DVD plejeru, to je period kada vreme usporava, misli se gube, a izgovorene reči se ne čuju ili se pogrešno interpretiraju...


Četvrtog januara tranzitni Merkur je po prvi put ove godine ušao u znak Vodolije. Napustio je hladan, formalan, disciplinovan i znak Jarca i zalepršao na teritoriji znaka Vodolije, gde intelektualne i mentalne sposobnosti ispoljava intuitivno i na originalan način, vodeći računa o interesima i budućnosti celog društva.

Saturn (prošlost) i Uran (budućnost) dele vladarstvo nad znakovima Jarca i Vodolije, ali ti znakovi u sebi nose dijametralne principe. Merkur u Jarcu neće besciljno lutati, trošiti energiju na beskorisne razgovore ili donositi ishitrene zaključke, on će da uspori, da trezveno sagleda stvari, jer zna da ga samo vreme može dovesti do trona na koji tako žarko želi da sedne.

Iako Merkur u Vodoliji na prvi pogled obećava rasterećenost misli i fokusiranje na nove planove, ciljeve i ideje, ta sreća je kratkog daha. Dva dana nakon njegovog ulaska u znak Vodolije, 06. januara 2016. Merkur se prividno zaustavio i prebacio u retrogradno kretanje, a nedugo zatim opet ulazi u znak Jarca.

Merkur je u svoju senku ušao prvi put 20. decembra 2015, a napokon će iz nje izaći 15. februara 2016,

Merkur će ostati retrogradan sve do 26. januara 2016. s tim da će se efekti ovog tranzita osećati nešto duže, tačnije sve dok Merkur ne napusti prostor svoje "senke". U ovom slučaju, Merkurova senka obuhvata prostor od 14*56’ Jarca, pa sve do 01*02’ Vodolije. Merkur je u svoju senku ušao prvi put 20. decembra 2015, a napokon će iz nje izaći 15. februara 2016, pa će efekti njegove retrogradnosti biti prisutni u svakodnevnom životu tokom čitavog tog intervala.

Retrogradnost Merkura je česta pojava (oko 4 puta godišnje), retrogradan Merkur je kao dugme Pauza na DVD plejeru, to je period kada vreme usporava, misli se gube, a izgovorene reči se ne čuju ili se pogrešno interpretiraju.

Merkur jeste lažljivac i prevrtljivac, ali njegova retrogradnost nas nikad ne promaši, uvek donosi isto, tako da je ta astrološka pojava, pored standardnog horoskopa 12 sunčevih znakova, jedna od najzastupljenijih u medijskom prostoru. Ni to ne čudi, jer Merkur upravlja medijima i svakim oblikom komunikacije.

Merkur je i kretanje, saobraćaj, komšiluk, deca na ulici, pismo u poštanskom sandučetu. Merkur je i svaki bicikl, svaki automobil, svaki semafor, svaki pešak… Oprezno u saobraćaju!

Svedoci smo čestih saobraćajnih nezgoda sa fatalnim posledicama, a u vreme retrogradnog Merkura njihov broj se samo povećava. Merkur je simbol dece, u ovom slučaju najmlađi su najugroženiji.

Važno je napomenuti da se u saobraćaj ubraja i kretanje informacija preko poštanskog sistema i interneta. Zagubljene pošiljke, poruke sa nepoznatog broja, poruke iz prošlosti koje su davno trebale stići, računi koji kasne, pad računarskih sistema… Marfijev zakon ostvaren u potpunosti: Sve što može poći po zlu, poći će po zlu!

Prvi aspekt koji će Merkur zatvoriti na početku svog retrogradnog hoda, jeste septil (51*) prema Saturnu u znaku Strelca. Ovo je čovek vođen božijom rukom. Jaka intuicija, nesvakidašnji talenat, dar od Boga. Davna sećanja (Saturn), potisnuta u podsvest, koja se odjednom vraćaju (retrogradnost) i inspirišu naše svakodnevne misli ( Merkur). Iznenadna pojava ljudi iz prošlosti, povlačenje u sebe - introvertnost, preterana osetljivost, suze koje same naviru, nagle promene raspoloženja, pojačana intuicija i sve češći živopisni snovi koji nose promene u vezi svakodnevnog života, sve to donosi ovaj period.

21. januara i 1. februara Merkur će dosegnuti egzaktan kvadrat sa Uranom iz znaka Ovna. Pod uticajem ovog aspekta željni smo slobode, formirali smo mišljenje koje želimo da iskažemo, ali ne možemo, autoriteti nas pritiskaju i guše, gubimo se u njihovoj senci, a mi se osećamo toliko slabima da uprkos svemu tražimo njihovu zaštitu. Nervoza i brzopletost, razdražljivost, kvarenje planova, neželjene posete, rasprave.

15. januara i 6. februara Merkur će biti u egzaktnom trigonu sa takođe retrogradnim Jupiterom iz znaka Device. Iako bi ovaj tranzit trebalo da ima pozitivne uplive, zbog retrogradnosti planete i njihovog lošeg položaja po znaku, loš period za nekretnine i ostavinske rasprave, dokumenti će biti izgubljeni ili će iskrsnuti neplanirani troškovi. Nemojte podizati kredite, pazite šta potpisujete, nije sve onakim kakvim se čini.

Od 23. do 30. januara Merkur će biti u bliskoj konjunkciji sa Plutonom. Precenjivanje vlastitih mogućnosti, kolebanja u ostvarenju ciljeva, oscilacije od potpune nezainteresovanosti do fanatizma. Hteli mi to priznati ili ne, tih dana ćemo biti skloni paranoji, preterivanju i predimenzionisanju problema. Potrudite se da ostanete racionalni (iako racio umire kada se sretnu Merkur i Pluton) i da donesete najbolju moguću odluku.

Period retrogradnog Merkura će obeležiti svojevrsni zaborav, blokada, prepreka, vraćanje na staro ili strah. Prosto ćete se mimoilaziti sami sa sobom. Ukopani u trenutku, zamrznuti u vremenu, pogledaćete se jednog od ovih dana u ogledalo i znaćete da možete daleko bolje.

Za kraj, ne zaboravite da je Merkur jedini (nevažno da li je smrtnik ili bog) koji može neometano da silazi u dubine Hada i vraća se na površinu. On spaja naše racionalno sa našom podsvešću, levu i desnu hemisferu mozga. Nakon konjunkcije sa Plutonom, Merkur će biti u septilu sa Neptunom. Značenje septila je već objašnjeno, samo još treba dodati da je ovo idealno vreme da zaronimo u dubine svoje podsvesti, da kontaktiramo svoje nevidljive čuvare, bili to anđeli ili naši preci. Ukratko, januar 2016. je pravo vreme da prigrlimo prošlost, jer tek onda možemo zakoračiti u budućnost…

Izvor: aura.ba

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.