недеља, 20. мај 2018.

. Žena mnogo šta oprašta...

Picture  
Žena mnogo šta oprašta. Ako voli, naravno. Pa, čak i ako ne voli, već žali. Ili poštuje. Ili samo zbog plemenitosti - blagorodnih žena nije malo. Može oprostiti prevaru, grubost, ljenjost. Čak i izdaju.  

Ali postoji jedna stvar koja nije da se ne oprašta - takođe se oprašta. Ali nepopravljivo utiče na odnos. Uvijek. To je situacija kada nas muškarac nije zaštitio. I nevažno od čega, od užasnog psa. Od grubog prodavca ili čuvara. Od svoje sopstvene rodbine, koja nas je lukavo ismijavala. Inače, to se najčešće dešava. Ili od pljačkaša, recimo ... 
Nije bitno, od koga i od čega. I argumenti mogu biti najispravniji: "Zašto bih izazivao skandal?", "same žene će se razjasniti", "sama sebe možeš štititi" ... Možemo. Kako je Staljin govorio, "učimo malo po malo, učimo". I na kraju možemo prelijepo da zaštitimo sebe. Stavimo na svoje mjesto arogantne rođake i onog koji prati prijavimo policiji. I odgovorimo grubijanu tako da se uplaši i pobjegne. 
Ali naš muškarac nas nije zaštitio. I to se pamti zauvijek. I nepopravljivo pokvari odnos. Zato što je zaštita glavna osobina muškarca, zbog koje mu se sve može oprostiti. Čuvati i zaštiti to je glavno u muškarcu. I u njegovoj ljubavi to je glavno. Sve ostalo može biti zaboravljeno i oprošteno. 

I mnoge žene koje su prestale da vole, ne sjete se odmah razloga. Ne želimo da se sjetimo - to je teško. Ali razlog uvijek postoji. I najčešće je u tome - što nas nijesu zaštitili. I uspjele smo same. I postale jače i pametnije ... 

Picture
 
​A takav muškarac nije nam potreban ni biološki ni psihološki; muškarac koji ne može zaštititi svoju ženu. I svoju ljubav.

 Zato nas štitite, molim vas. I zapamtite - najjača i najvoljenija žena u duši nikada neće zaboraviti da nije bila zaštićena. Iako su ponekad to takve sitnice, zar ne?

Anna Kirjanova
Prevod teksta: https://vk.com/id224283523?w=wall224283523_9350

Prevela: Beba Muratović - Bebamur.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.