уторак, 29. мај 2018.

Ta devojka sa loknama boje meda.... gde li je?

Venera je u Raku. Tada sanjare i najveći realisti, možda posle koje čaše vina ili tek onako pred san kad niko ne vidi, ali sanja čovek svoj san budan. I iz snenih snova upadne u živa sećanja. Ta devojka sa loknama boje meda.... gde li je, šta radi, kako izgleda... i da li bi je se setio da ga ovo malo dete danas na ulici na nju nije podsetilo jer se isto zove, a zarekao bi se (misli) da je to ime danas prvi put čuo nakon toliko godina. 

Merkur u Blizancima će se truditi da minira žurku u duši svojim pitalicama - Kako je to moguće da se sećamo tako živo ili kakvo je to ime, čije je, da li ima neko značenje... pa će prateći linkove doći do toga da se tako zove i svetska prvakinja u stonom tenisu i jedna prodavnica nameštaja koja mu je (zamisli to!) u komšiluku. Čudi se Merkur i raduje čudjenju i nepreglednoj radoznalosti koja ga vodi i nosi leteći sa jedne misli na drugu, sa jednog pitanja na novo u potrazi za odgovorima, informacijama, izvorima, rešenjima... 

I taman što je osetio svu bistrinu koju donosi spoznaja, koju donosi saznanje i taman što se stoti put nsmejao srećan što odgovori postoje na sve - samo neke treba još uobličiti zvuk motora ga gotovo prepade koji je čini mu se proleteo pored prozora. 

Mars u Vodoliji je tu da nas podseti kako je život neprilagodjavanje, kako je ugodnost luksuz a nelagoda jedna poznata konstanta. Treba biti spreman, na nogama, munjevit i startan. Nikako usporen ili rasejan, snen ili previše zadubljen. Iznenadni poziv i eto puta. Neočekivani pozitivan odgovor i eto preseljenja u drugu zemlju ili promene posla, eto otkaza u jedan relativno miran dan. Napor i nelagoda se preokrenu u jednoj sekundi i kao da se sve onda otvori i kaže Ajde! Skači ili Usudi se, daj šansu! 

Ali mora prvo biti naporno, puno tenzije, iščekivanja, pucanja, finansijskih il ma kakvih pa hop! Kao posle oluje kad pukne svetlost sa neba kao da se oluja ni desila nije. Pa posle loše vesti dobra, ali i obratno. Posle zatvaranja otvaranje. Pitajte kockare oni su urbani metafizičari koji poznaju ćud ovog Marsa možda najbolje. 

Pozdravlja vas sve jun.
  
Astrologija - Sanja Perić




Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.