уторак, 1. мај 2018.

💝🙏🙏💃🕺💃💃.🌺💃 . Žena i ljubav


 Picture

Kada žena donose odluku da prekine patnju i laži. Kada žena kaže iz dubine njenog srca: "Dosta je bilo" . Čak ni hiljadu vojnika ega, niti sve zamke iluzije, ne mogu je zaustaviti u potrazi za njenom ličnom istinom. 



U tom trenutku otvaraju su vrata njene duše i počinje proces zarastanja rana. Proces koji će je vratiti sebi, svom pravom životu. Niko nije rekao da je ovaj put lak, ali to je "put". Ova odluka samo po sebi otvara direktnu liniju sa svojom divljom prirodom i tu počinje pravo čudo ".

Um i duša imaju svoje sopstvene cikluse i godišnja doba koja putuju različitim stanjima aktivnosti i usamljenosti, istraživanjima i otkrivanjima. Kada je žena zrela, odnosi sa njom su drugaciji. Čak i odnos sa  samom sobom ide korak dalje. Recimo da oko 40 godina žena osjeća potrebu koju ne može ignorisati: da se vrati sebi. Ovo je emocionalna tačka u kojoj učimo da pozdravimo naša sjećanja u pravo vrijeme, da plešemo i smirimo se s njima.

​To je trenutak kada se duša više voli nego greške. Od ovog doba, voljeći nama bliske ljude, otkrivamo spokojno srce  koje nam pomaže da shvatimo kakva smo mi stvorenja, sa našim snagama i našim slabostima.
Svi imamo oboje i to nije loše, sasvim suprotno.
Picture 
Povratak duše znači upoznavanje sa svim što nam se dogodilo u našem unutrašnjem životu i suočavanje sa rješavanjem sukoba stvorenih u ciklusima prije zrelosti.
 
Zrela ljubav
"​Zrela ljubav znači zajednica pod uslovom očuvanja sopstvenog integriteta, individualnosti."
​-Erich Fromm-



​Nije lako sazreti u ljubavi, ali kada jednom uspijemo, rađa se snažan osjećaj ljubavi prema dostojanstvu i poštovanju. Ove vrijednosti, počev od određenog uzrasta i od odredenih iskustava, utiču na naša osjećanja.
 

Zrela žena prvazilazi njenu sposobnost da voli kada shvati da je istinska transcendencija osjećanja sumirana u  razmišljanjima o sebi i sopstvenim promjenama. 

Vremenom, ženski svijet zrači cistoćom koju ugrožava korumpirano društvo što uzrokuje da žene zatraže utocište u sebi, ne da pobjegnu kada nešto postane teško, već da se suoče sa tim.
 

Stoga razumijeju da njihov pravi dom nije neko mjesto daleko od svijeta, već u njima samima. Na neki način, zrela ljubav je posledica procesa individualizacije koji može biti vrlo bolan.
 

Taj proces kod nekih se javlja ranije, a kod nekih kasnije, ali svemu tome prethodi nekoliko godina odvraćanja i isključivanja njenog emocionalnog identiteta.
 

Obraćajući  pažnju ili ne, proces zrelosti nam skida kožu, za koju smo vjerovali da je naša i za koju smo se držali svom svojom snagom.
 

Ovo patnja zbog gubitka kože čini da žena već dugo živi sa dijelom njene nepotpunosti, što joj pomaže da ojača istinsku emocionalnu podlogu.
 

U svakom slucaju to je prilika da žena oporavi neka svoja jedinstvena i lična blaga kao što su dva stuba emotivnih sloboda: odlučnost i samopouzdanje.
 

Kao rezultat toga, žena postiže veliku mudrost koja  čini da ona  živi i doživljava ljubav na drugačiji, jedinstven i transcendentan način. Na neki način, ona je sposobna da se hidrira i obnovi, osjećajući se u potpunosti ispunjenom.
 

Kao što kažu: sve žene održavaju tajni život i moćnu silu punu dobrih instikata, kreativnosti i mudrosti koja sadrži moć teritorije koja je još neistražena: fantastičan svijet ženske psihologije.

Prevod teksta:https://lamenteemeravigliosa.it/la-donna-nellamore-dopo-i-40-anni/

Prevele: Ana i Beba Muratović - 
bebamur.com ​​​​​

Tekst u celosti preuzet sa bloga Bebamur.com 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.