среда, 23. мај 2018.

. Sedam zaboravljenih tajni ženske moći

Picture

 ​1. Tajna vaspitanja


​Rođenje djevojčice u porodici uvijek je bilo blagosloveno sa Neba. Riječ "djevojčica" je deminutiv od "djeva", što na sanskritu (jednom od najstarijih jezika) znači "božanska". Roditelji su znali da je sa njenim rođenjem u porodici došla ljubav, radost, božanska svjetlost.
Podižući ćerku, roditelji su se uvijek prema njoj odnosili umiljato i nježno. Ni stroge kazne, ni teške riječi na njen račun nijesu bile dopuštene.
​Naprotiv, zadatak roditelja je bio da se sačuva njena čistota i da se omogući da se maksimalno razviju i 


ispolje kvaliteti njenog ženskog karaktera. Pošto je to božansko svojstvo, na kom se oslanja svijet.
​U tome je bila i sveta dužnost roditelja pred Bogom, pred ćerkom, pred rodom i ljudima. Djevojčica, koju su još od djetinjstva učili neophodnim vještinama i pomogli joj da otkrije kvalitete ženske prirode, bivala je čuvar sreće svih ljudi.

​2. Tajna ženske magije 

Od davnina je poznato da je žena sposobna da zaštiti svog supruga, koji se nalazi na bojnom polju, samo svojom čistotom i odanošću. Njena ženska snaga okruživala je muža neprobojnim zidom. Takvi muškarci su se vraćali nepovrijeđeni kući iz svih borbi, čak i ako su na njih letjele stotine strijela, jednostavno su one prolijetale mimo mete. Podsvijesno, mi to i danas znamo. Mnogi muževi kada su se vratili kući sa bojnih polja, znali su kome duguju svoj povratak. Tako je, Konstantin Simonov pisao:
 
"Niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina
čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znaćemo kako
preživeh vatru kletu,
naprosto, ti si čekati znala
kao niko na svijetu."


Žena zaista posjeduje sposobnost da podigne muškarca do neviđenih visina, ako je čista i razumna. Kao što kaže poznata uzrečica: "Žena može preobraziti bilo kog glupaka u mudraca, a mudraca u glupaka.".

Postajući majka, ona stiče svetu dužnost i mogućnost da stvara budućnost Zemlje: da podiže te koji će razvijati dalje život na planeti. Žena je znala da će njena djeca sijati to sjeme koje ona u njih založi. Tako je, jedan od životnih zadataka svake žene vjekovima bio: da rađa i vaspitava djecu.

3. Tajna sijajuće ljepote

Ljepota žene
 

Ljepota, to je prirodno stanje žena. Čitajući o mitskim i bajkovitim heroinama i boginjama, uvijek susrećemo opis njihove zračne ljepote. Sijajuće. Uprkos različitim percepcijama standarda ženske ljepote u različitim kulturama, mitskim i bajkovitim ljepoticama kod svih naroda je zajedničko to da je, po opisima, iz njih zračio sjaj.

U ajurvedi se opisuje to začenje koje izlazi iz čovjeka, ono daje sjaj očima, blistavost osmjehu, koži blistavu svježinu, a licu spokojan izraz čiste sreće. Prema drevnoj nauci, to je prirodna pojava.
 
Tokom vremena, ljepota se samo pojačavala pošto je sa starenjem i životnim iskustvom, žena bila mudrija, duhovno rasla, sticala žensku snagu u služenju porodici i društvu.
​Spoljašnjost je bila dio ženske magije - magije ljubavi. 
Naši preci koristili su u svojim nošnjama dobro osmišljene kombinacije boja, ornamenate, oblik i kroj - svaki od ovih detalja nosio je sakralno (misteriozno i duboko duhovno) značenje i imao je određeni energetski uticaj. ​
​To isto su doprinosili i ukrasi koje je nosila žena, dragocjeno kamenje - sve je to imalo važno značenje, da žena ojača svoju povezanost sa suptilnim svjetovima, harmonizuje sebe i prostranstvo.

Magična je bila i frizura. Kosa je provodnik kosmičke energije ( kosa - riječ srodna kosmosu). Duga kosa je omogućavala da se akumulira i koristi ta energija različito u zavisnosti od situacije. Na primjer, kosa skupljena na vrhu, obezbjeđivala je ženi veliki priliv energije, po principu piramide. Kosa skupljena niže, na zatiljku, pomagala joj je da uđe u stanje poslušnosti i duboke poniznosti.


​4. Tajna sreće 

​Sreća žene

Izgubivši sebe, žene su sada spremne da traže sreću u bilo čemu. Da se poredi sa muškarcima, da pokuša da "dobije od njih sve". Danas je moderno biti "kučka". Čak se pojavila "nauka" takva " стервология (kučkologija)". To je jedini način da budemo srećne - tako nas uče neki psiholozi. Na žalost, to je dobrovoljno zakopavanje žene u grob sopstvene sreće.

"Voli sebe, ne obaziri se ni na šta i u životu te očekuje prosperitet." - otprilike tako nova psihologija predlaže ženi da se ponaša, to je ponašanje takozvane "kučke".

 Još do nedavno samo izgovoriti tu riječ bilo je nepristojno u nomalnom društvu. A sada mnoge predstavnice ljepšeg pola sa ponosom izjavljuju: "Ja sam kučka.".

Ljubav i mekoća su glavno oružje nježnog pola. Poznato je da u vaseljeni nema veće sile od sile ljubavi. Ova energija je u stanju da promijeni sve. Stoga, se najjači može nazvati onaj koji najviše voli. Snaga žene je u njenoj sposobnost da voli i njenoj milosti. Niko i ništa ne može se tome suprostaviti. U drevnim vremenima, govorili su da je prava žena - ona koja pobjeđuje bez borbe. Kada se žena uči da bude agresivna, lukava, uvredljiva ili optužujuća, ona gubi svoju snagu.

Picture


5. Tajna harmonije

​Harmonija

Kako da današnja žena vrati svoju božanstvenost? Stanje spokojne sreće?
"Ja - to je duša" to je sakralno znanje koja omogućava ženi da bude smirena, voljena i srećna cio život. To nije bila tajna samo njene sreće, već i zalog prosperiteta države. Kako se manifestuje ovo znanje?

Žena osjeća: "Ja sam Duša." Koje su osobine duše? Duša je vječna, zato nema razloga za strah: problemi dolaze i odlaze, a život nikada ne prestaje. Duša puna ljubavi - ne traži ljubav, što više voli, tim je više srećna. Duša - to je sreća, biti srećan je - normalno. Duša - to je ljepota, ona budi najbolja osjećanja. Duša - to je saosjećanje i dobrota. Duša - to je mekoća i toplina.

Žena slijedeći svoju meku prirodu koja voli uvijek je privlačila jakog blagorodnog muškarca. Ovo je zakon harmonije. To je zakon života, koga su poznavali i praktikovali naši preci. Čistota, dobrota i mekoća žene bila je garant njenog srećnog života.

Tako su prestavnice ljepšeg pola cio svoj život bile pod zaštitom muškaraca: prvo, je bila pod zaštitom svog oca i braće, a zatim - pod zaštitom svog muža, a u starosti - pod zaštitom sinova ili drugih rođaka. Ali ko je podigao takve blagorodne jake muškarce? Žena! Danas, kada se žene žale na jači pol, moraju da obrate pažnju na koji način vaspitavaju svoje sinove.

​6. Tajna zlatnog vijeka


Žena boginja

Ispunjenje svakog od polova svoje jedinstvene uloge garantuje harmoniju i srećan život na planeti. U prošlom  stoljeću, život čovječanstva je dokazao ovu tvrdnju metodom suprotnosti.

Nekoliko stotina godina žena je bila lišena svog božanskog položaja u društvu i porodici. Uravnoteženi mirni princip prirode dugo vremena je bio u posebnom položaju " pol bez prava glasa". Zatim se položaj preokrenuo u drugu krajnost. Pojavio se feministički pokret.
Ali iz nekog razloga, to ne čini ni žene ni muškarce srećnim. Statistika razvoda je nevjerovatna, a vjera u mogućnost stvaranja srećne bračne zajednice za cio život postaje sinonim za naivnost.  
 
Supružništvo - to je otjelotvorenje apsolutne harmonije, odraz na zemlji nebeskog saveza Boga i Boginje. Muž i žena su ti koji se međusobno dopunjuju.

Čuveni mudrac Šrila Prabhupada je rekao: "Ne možete promijeniti razlike vaših sposobnosti.

 7. Tajna budućnosti

 To je Božji zakon, zakon prirode. To i jeste jedinstvo: biti zajedno, djelovati različito, ali zbog zajedničkog cilja. Jedinstvo - u različitosti, to je ono što je poželjno.". ​​
​Sve religije svijeta, filozofi i humanisti su jedinstveni u mišljenju, da su saosjećanje, ljubav i dobrota - jedini put prema savršenstvu. Pridžavajući se tih kvaliteta, čovjek se duhovno razvija. Društvo sa takvim građanima cvjeta. Za ženu, ovi kvaliteti su tako prirodni kao svetlost za Sunce. Život žene i jeste duhovni put opisan u mnogim spisima različitih religija. Služenje je - sreća. Briga o bliskim je - izvor energije. Žena živi srcem. Srcem ona donosi odluke. A srce ima direktnu vezu sa Izvorom života.

Nije ni čudo što se kaže da je žena samo za stepenicu niže od anđela.

 
Picture

Sa početkom trećeg milenijuma, stupili su zakoni nove epohe - Epohe Vodolije. U mnogim izvorima ona je poznata pod imenom Epoha Žene. To je vrijeme jedinstva, harmonije, mira i prosperiteta. Vrijeme kada prelijepi pol ponovo može da zauzme nekada izgubljen božanski položaj. Za uspostavljanje novog poretka na Zemlji, žene moraju da shvate svoje predodređenje, da povrate ravnotežu i unesu u svijet načela ljubavi i visoke duhovnosti. A one imaju sve mogućnosti za to.


Objavljeno u časopisu «Čas iks» №2

Prevod teksta: http://www.aum.news

Prevela: Beba Muratović - Bebamur.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.