Meka, mirisna i veoma ukusna pogača sa sirom ukrasiće vašu slavsku trpezu.
Potrebno je:
kvasac - 1/2 kockice
250 ml tople vode
250 ml kiselog mleka
2 jajeta + 1 za premazivanje
2 supene kašike ulja
1 kašičica soli
1 supena kašika šećera
oko 1 kg brašna
oko 150 g maslaca - za premazivanje kora
100 g sira
oko 200 g narendanog kačkavalja
Priprema
Umesite testo na uobičajen način (kvasac prvo ostavite da nadođe). Prosejte brašno i dodajte jaja, ulje i kvasac. Testo treba da je veoma meko i rastresito.
Ostavite ga na toplom da nadođe, nakon čega ga treba podeliti na dva dela.
Od jednog dela razvijte koru, pa je premažite maslacem i pospite mrvljenim sirom i rendanim kačkavaljem.
Testo uvijate u rolat, zatim ga isecite na manje rolate i složite u pleh. Isto uradite i sa drugim delom testa.
Ostavlite testo da nadođe, i nakon toga ga premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pogaču pecite na 160 stepeni, a pre nego što bude sasvim gotova, izvadite je i pospite kačkavaljem i ponovo vratite u rernu.
PROBAJTE I...
Izvor Yumama.com
kvasac - 1/2 kockice
250 ml tople vode
250 ml kiselog mleka
2 jajeta + 1 za premazivanje
2 supene kašike ulja
1 kašičica soli
1 supena kašika šećera
oko 1 kg brašna
oko 150 g maslaca - za premazivanje kora
100 g sira
oko 200 g narendanog kačkavalja
Priprema
Umesite testo na uobičajen način (kvasac prvo ostavite da nadođe). Prosejte brašno i dodajte jaja, ulje i kvasac. Testo treba da je veoma meko i rastresito.
Ostavite ga na toplom da nadođe, nakon čega ga treba podeliti na dva dela.
Od jednog dela razvijte koru, pa je premažite maslacem i pospite mrvljenim sirom i rendanim kačkavaljem.
Testo uvijate u rolat, zatim ga isecite na manje rolate i složite u pleh. Isto uradite i sa drugim delom testa.
Ostavlite testo da nadođe, i nakon toga ga premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pogaču pecite na 160 stepeni, a pre nego što bude sasvim gotova, izvadite je i pospite kačkavaljem i ponovo vratite u rernu.
PROBAJTE I...
Izvor Yumama.com
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.