четвртак, 05. јануар 2017.

Kuća u duhu Božića

Na ulazna vrata stavite venac od grančica jelke i badnjaka, privezanim crvenom vrpcom i ukrašenim štapićima cimeta i šišarkama.

  

Badnjak, slama, suvo voće, tek proklijalo žito, dren i orasi - simboli su najvećeg hrišćanskog praznika i glavna dekoracija doma i trpeze za Badnje veče i Božić. Ukrašavanju se posebno raduju deca, dok čekaju da ih Božić Bata obraduje poklonima.  

Na ulazna vrata stavite venac od grančica jelke i badnjaka, privezanim crvenom vrpcom i ukrašenim štapićima cimeta i šišarkama. Slamu, koja simbolizuje jasle, stavite ispod stola, a na štokove prozora saksije sa žitom. Badnjak, nakon unošenja, ukrasite šišarkama, koje možete da po vrhu poprskate sprejom sa efektom snega. Na grane Badnjaka zavežite crvene tračice ili okačite zvezde od slame i bombone u ukrasnom papiru.

Od hrastovih grana napravite lep aranžman za sto, savijte ih u krug i ukrasite zimskim bobicama. "Gnezdo" napunite orasima i lešnicima, a u sredinu stavite tri crvene sveće različite visine. U staklene vaze stavite nekoliko dužih grana drena i napunite kestenima. Na grančice okačite štapiće cimeta, vanile i zvezdastog anisa na crvenom koncu.

Veliku staklenu činiju napunite suvim smokvama, šljivama i kajsijama, pa je obmotajte grančicama ukrasnog grmlja poput dunjarice ili jarebike. Zanimljivu voćnu dekoraciju dobićete i ako u manje pomorandže zabodete karanfiliće u obliku zvezde, srca, prugica i stavite u činiju napunjenu zrnima žita i kukuruza. 

Izvor Novosti.rs 

 

Нема коментара:

Постави коментар