понедељак, 2. јануар 2017.

Срећан празник Свети Игњатије Богоносац! Срећна слава, на многаја љета!

 

Молитва светом свештеномученику ИГЊАТИЈУ БОГОНОСЦУ

О, велики светитељу Игњатије Богоносни, теби прилазимо и молимо те: погледај на нас грешне који прилазимо заштити твојој, и умоли Господа да нам опрости сва сагрешења наша. Ти си мученички душу твоју положио за веру, дај и нама храброст да у свему подражавамо тебе. Ништа у животу није могло да те одвоји од љубави према Господу: ни лукава обећања, ни претње, ни опасности, нити саме муке. Ти си радосно стао пред дивљим зверима на страшну смрт и као анђео си узлетео у станове Оца нашега Небеског. Због тога и молитва твоја много може пред Господом. Буди, свети угодниче заштитник за нас пред Спаситељем нашим. Помози свима пред свемогућим Богом да нас избави од глади, земљотреса, града, суше и смртоносних болести, и да нам подари здравље и спасење. Буди нам брзи помоћник у свакој невољи, а најпре у часу смрти наше јави нам се светли заштитник и посредник, и умоли Господа да се удостојимо сви који се теби топло молимо, да после хришћанске смрти наше добијемо Царство Небеско, где сви свети заједно са тобом славе Оца и Сина и Светога Духа. Амин!


Image may contain: 5 people, people standing  

 У оне дане када Господ учаше ученике своје смерности, узе једно дете и ставивши га међу њих, рече им: „Који се, дакле, понизи као дијете ово, онај је највећи у Царству небеском“ (Мт 18, 4).
То дете био је Свети Игњатије Богоносац.

„Пустите децу и не браните им да долазе к мени, јер таквих је Царство небеско“ (Матеј 19, 14) . Није Царство Божије намењено само деци, већ и онима, који задрже дечије врлине: чедност, незлобивост, послушност, смиреност, такви остану за цео живот и не искваре се.



   


Тропар Светом Игњатију Богоносцу (глас 4.)

Био си наследник Апостола престолом и заједничар духом (природом), богонадахнуто дело си нашао у виђењу духовног узрастања: Због тога си уздизао реч истине и ради вере си до крви пострадао, свештеномучениче Игњатије: Моли Христа Бога да спасе душе наше.


Света Петка Ђунис

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.