уторак, 10. јануар 2017.

Стара Нова Година

Старо Нова Година  


14. јануар Две недеље након новогодишњег славља, у ноћи 13. на 14. јануар ,  Нова година поново куца на наша врата, само под другим именом - Старa Нова година. 


Старa Нова година - редак историјски феномен, додатни одмор, за који се испоставило дa je резултат промене ере. Ово је делимично због чињенице да је Руска православна црква наставља да задовољи и Обрезивање Господа (до 1918. године поклопила се са цивилном Новом годином), и Божић , као и сви црквени празнике по Јулијанском календару. 


Ова модеран Нова година пада на Божићни пост . Традиција да прославимо Стару Нову годину дошла је након 1918. године, када је уведен нови календар у Русији. У старом руском календару, овај дан је био посвећен Василију Великом и по имену Васил дан. Овај дан је веома важан са становишта њеног утицаја на наредну годину. Често се под Старом Новом годином нешто јако чудно дешава, када људи одједном открију у себи и другима до тада непознату страну природе, и они се јављају као подељеном личношћу.


 Можда је то због чињенице да је веома Стара Нова година -  нека врста подељенпг одмора, а можда позив удаљених предака који су тек упознали те вечери када је Нова година.
Али остаје чињеница - нешто необично у ноћи 13. на 14. јануар, људи још увек траје .. 

.
http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/1//51/111/51111625_1258090660_6a5921a60cc2.gif


Старо Нова Година Старо Нова година - редак историјски феномен (Фото: зум тима, Схуттерстоцк) Честитам на одмору 14. јануар Две недеље након новогодишњег славља, у ноћи 13. на 14. јануара , годишњи Нова година поново куца на наша врата, само под другим именом - Стари Нове године. Старо Нова година - редак историјски феномен, додатни одмор, за који се испоставило као резултат промене ере. Ово је делимично због чињенице да је Руска православна црква наставља да задовољи и Обрезивање Господа (до 1918. године поклопила са цивилним Нове године), и Божић , као и све црквене празнике по Јулијанском календару. Овај модеран Нова година пада на Божић пост . Традиција да прославимо Стари Нову годину дошло након 1918. године, када је уведен нови календар у Русији. У старом руском календару, овај дан је био посвећен Василије Велики и по имену Васил дан. Овај дан је веома важно са становишта њеног утицаја на наредну годину. Често под Старом Нове године је јако чудно дешава се када људи одједном открије у себи и другима до тада непознату страну природе, и они се јављају као подељеном личношћу. Можда је то због чињенице да је веома Стара Нова година - то је нека врста подељеним одмор, а можда позив удаљених предака који тек упознали те вечери када је Нова година. Али остаје чињеница - нешто необично у ноћи 13. јануара, 14 људи још увек траје .

��������: https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=sr&prev=search&rurl=translate.google.rs&sl=ru&sp=nmt1&u=http://www.calend.ru/holidays/0/0/5/1/&usg=ALkJrhjAPxd7T734kt7M7ojcejF342qW0w
� Calend.ru
Традиција да прославимо Стара Нова година долази из разлика Јулијански календар (или неки други календар "стара стил") и грегоријански календар - онај у коме сада живи скоро цео свет. Несклад између календара у 20-21 веку, је 13 дана. Старо Нова година - редак историјски феномен, додатни одмор, за који се испоставило као резултат промене ере. Због овог неслагања, напомињемо два календара "Нев Иеар" - стари и нови стил. Тако је, у ноћи 13. на 14. јануара свако може да приушти "допраздноват 'најомиљенији одмор. За многе људе који верују да је Стара Нова година има посебан значај, јер из душе да га прославимо могу тек након доласка . Занимљиво је да је разлика између Јулијански и Грегоријански календар повећава сваког века, када је број стотине у години нашег Господа није више од четири, за један дан. Због тога, 1. марта 2100 године, та разлика ће бити 14 дана. И са 2101 Божић и Стара Нова година ће бити прослављен дан касније. Данас, сваке године популарност Старог Нове године расте, а Русија није изузетак. Све више и више људи се односе на њега као независна фестивал, који се протеже шарм Нове године , или дозвољава да осетите чари тога по први пут ... Уосталом, овај празник је више тих, то је страно сујете, који је неизбежан пратилац Нове године.

��������: https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=sr&prev=search&rurl=translate.google.rs&sl=ru&sp=nmt1&u=http://www.calend.ru/holidays/0/0/5/&usg=ALkJrhjuym2tsgk-edMOC_93UbzVpsM3OA
� Calend.ru
14. јануар Традиција да прославимо Стара Нова година долази из разлика Јулијански календар (или неки други календар "стара стил") и грегоријански календар - онај у коме сада живи скоро цео свет. Несклад између календара у 20-21 веку, је 13 дана. Старо Нова година - редак историјски феномен, додатни одмор, за који се испоставило као резултат промене ере. Због овог неслагања, напомињемо два календара "Нев Иеар" - стари и нови стил. Тако је, у ноћи 13. на 14. јануара свако може да приушти "допраздноват 'најомиљенији одмор. За многе људе који верују да је Стара Нова година има посебан значај, јер из душе да га прославимо могу тек након доласка . Занимљиво је да је разлика између Јулијански и Грегоријански календар повећава сваког века, када је број стотине у години нашег Господа није више од четири, за један дан. Због тога, 1. марта 2100 године, та разлика ће бити 14 дана. И са 2101 Божић и Стара Нова година ће бити прослављен дан касније. Данас, сваке године популарност Старог Нове године расте, а Русија није изузетак. Све више и више људи се односе на њега као независна фестивал, који се протеже шарм Нове године , или дозвољава да осетите чари тога по први пут ... Уосталом, овај празник је више тих, то је страно сујете, који је неизбежан пратилац Нове године.

��������: https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=sr&prev=search&rurl=translate.google.rs&sl=ru&sp=nmt1&u=http://www.calend.ru/holidays/0/0/5/&usg=ALkJrhjuym2tsgk-edMOC_93UbzVpsM3OA
� Calend.ru

Нема коментара:

Постави коментар