субота, 17. децембар 2016.

Ruska kuhinja: 5 jela "vo zdarovje, baćuška"

Ruska kuhinja je jedna od svakako najkvalitetnijih na svetu. Način pripreme hrane i namirnice koje se koriste su veoma slične našem podneblju, ali jela iz ove kuhinje su nam malo poznata, iako njihova priprema i nabavka namirnica ne iziskuje veliko finasijsko angažovanje. Ukoliko i vi želite da napravite jedan pravi ruski ručak, obradovaće vas vest da svim čitateljkama našeg portala ruska kuvarica Mitić Ljubov Petrovna iz hotela "Moskva" otkriva strogo čuvane tajne najukusnijih ruskih jela. Na zdravlje!

 

 BORŠČ SA PAVLAKOM
 

POTREBNO JE

300 gr cvekle, 100 gr šaragrepe, 50 gr peršuna, 2 velika crna luka, 500 gr paradajza, 200gr svežeg kupusa, 100 gr maslaca, 2 kašike seckanog peršuna i mirođije, 100 gr pavlake, 4-5 čena belog luka, 2 lovorova lista2 slatke paprike, so, biber
 

PRIPREMA

Luk, cveklu, šargarepu, peršun, papriku, paradajz naseckati sitno, staviti u šerpu, dodati maslac i dinstati na tihoj vatri, povremeno mešati dok povre ne postane meko. Posle toga dosipati 10 tanjira vode i prokuvati 30 minuta, dodati seckani kupus na kocke i 3 cela oljuštena krompira, kada je krompir skuvan, borš je gotov. Staviti sitno seckanu papriku, peršun i beli luk, služiti sa pavlakom.



 

 GOLUPCI SA MESOM
 

POTREBNO JE 

1 kg svežeg kupusa, 500 gr mlevenog mesa, 100 gr pirinča, 1 glavica crnog luka, šargarepa, malo ulja, so, crni mleveni biber, paradajz, pire, pavlaka
 

PRIPREMA

Kupus očistiti i listove popariti u slanoj vodi u trajanju od 1 minut dok ne budu mekani. Odstraniti debelu površinu kupusa, očistiti šargarepu i luk, šargarešu narendati na krupno, luk sitno naseckati i propržiti.Pirinač oprati u hladnoj vodi o pomešati sa mlevenim mesom, lukom i šargarepom i dodatno začiniti. Pripremljenu masu staviti u list kupusa i umotati kao sarmu, sarmu pržiti na ulju sa obe strane do zlatne boje(svaku posebno). Sarme poredjati u šerpu sa debelim dnom. Pavlaku izmešati sa paradajz-pireom, preliti sarme i doliti vodu ili supu, kuvati.



 

PILMENJI SA MESOM BELIM LUKOM I ŠARGAREPOM
 

POTREBNO JE
 

ZA TESTO: 500g brašna, so
 

ZA PUNJENJE:

250gr junetine, 250 gr šargarepe, čen belog luka, mlevena crvena paprika, otopljeni maslac
 

PRIPREMA

Šargarepu narendati na sitno ocediti sok i sok iskoristiti za mešenje testa. Narendanu oceđenu šargarepu smešati sa mlevenim mesom, dodati so, alevu papriku i dobro promešati da bude glatko. Od soka šargarepe, brašna i soli zamesiti testo, ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi. Razviti testo, tanko, zatim čašom praviti krugove od testa a u sredini kruga od testa staviti kuglicu mesa. Sastaviti krajeve kruga od testa tako da pilmenj ima oblik pužica polumeseca. Pri posluživanju posipati zagrejanim maslacem i staviti peršun ili mirođiju.



 

 VINIGRET

POTREBNO JE


krompir, cvekla, kiseo kupus 100-150 gr, luk, kiseli ili marinirani krastavac 2-3 komada, ulje, so
 

PRIPREMA

Krompir, cveklu ispeći posebno u foliji. Šargarepu skuvati, a kupus ocediti. U crvenu cveklu dodati malo ulja jer tada cvekla neće obojiti drugo povrće. Zajedno pomešati krompir, šargarepu, luk, krastavac i kupus i začiniti uljem. Na kraju dodati cveklu i lagano mešati, so dodati po ukusu. 

 
 
 

BLINČIKI SA DŽEMOM

POTREBNO JE

250 gr brašna, 240 gr džema, 650 gr mleka ili vode, 1 jaje, 18 gr šećera, so, 12 gr maslaca, 30 gr šećera u prahu


PRIPREMA 

Penasto umutite belance, a zatim dodajte lagano žumance i šećer dok mutite. Nakon toga sve vreme dok mutite dodajte brašno, mlaku vodu, so i na kraju maslac. Ispečene blinčike filujte džemom i po želji pospite prah šećerom.  
 
Iyvor Žena blic
 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.