среда, 28. децембар 2016.

NOVOGODIŠNJI KEKSIĆI: Neodoljivi kako izgledom, tako i ukusom!

Novogodišnji keksići zavešće vas pre svega svojim šarenilom, i raznovršnošću, a zatim i ukusom.

Kombinacija mirisa i ukusa meda i cimeta uvek je bila i ostaće jedna od najboljih, a posebno prija zimi, pogotovo ako dolazi od sveže ispečenih novogodišnjih keksića.


http://www.opanak.rs/wp-content/uploads/2016/12/novogodi%C5%A1nji-keksi%C4%87i-4.jpg   


Ovo praznično vreme je idealno za medenjake, zato obavezno ispobajte naš recept, a ako vam u njihovom ukrašavanju pomognu i vaši ukućani,zabava je  zagarantovana.

Uživajte, novogodišnji keksići su tu i da se zabavite!

Novogodišnji keksići spremaju se na sledeći način: 

Potrebno je: 165 g meda, 60g šećera u prahu, 250 g margarina ili putera, 1 jaje, 1 prašak za pecivo, 550 g brašna, malo cimeta po vašem ukusu,

Za glazuru: 2 belanceta, 350-400 g šećera u prahu, boja po želji


 http://www.opanak.rs/wp-content/uploads/2016/12/novogodi%C5%A1nji-keksi%C4%87i.jpg-1.jpg  


Priprema: Medu dodajte šećera i mešajte da se šećer  sjedini i otopi pa dodajte omekšali margarin i opet mešajte. Dodajte jaje i promešajte, pa pola mera brašna i cimeta dodajte i promešajte, pa prašak za pecivo i ostatak brašna. Umesite smesu i umotajte je u foliju i stavite u frižider na sat vremena. Možete dobijenu smesu podeliti na pola i jednu obojiti kakaom a drugu ostaviti kakva jeste. Postipte brašnom sto i razvucite testo pa modlicama vadite medenjake i pecite na 180 stepeni oko 10 minuta. Za glazuru umutite belance pa dodajte sećer u prahu. Podelite smesu na nekoliko delova i dodajte boje po želji. Sipajte u kese za zamrživač pa odsecite vrhove i napravite šare kakve želite. Stavite u frižider da se glazura stegne, i posle vaši novogodišnji keksići su spremni za vas i vaše najmilije :)       


http://www.opanak.rs/wp-content/uploads/2016/12/novogodi%C5%A1nji-keksi%C4%87i.jpg2_.jpg  


Izvor Opanak.rs

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.