Novogodišnji keksići zavešće vas pre svega svojim šarenilom, i raznovršnošću, a zatim i ukusom.
Kombinacija mirisa i ukusa meda i cimeta uvek je bila i ostaće jedna od najboljih, a posebno prija zimi, pogotovo ako dolazi od sveže ispečenih novogodišnjih keksića.
Ovo praznično vreme je idealno za medenjake, zato obavezno ispobajte
naš recept, a ako vam u njihovom ukrašavanju pomognu i vaši
ukućani,zabava je zagarantovana.
Uživajte, novogodišnji keksići su tu i da se zabavite!
Novogodišnji keksići spremaju se na sledeći način:
Potrebno je: 165 g meda, 60g šećera u prahu, 250 g margarina ili putera, 1 jaje, 1 prašak za pecivo, 550 g brašna, malo cimeta po vašem ukusu,
Za glazuru: 2 belanceta, 350-400 g šećera u prahu, boja po želji
Priprema: Medu dodajte šećera i mešajte da se šećer
sjedini i otopi pa dodajte omekšali margarin i opet mešajte. Dodajte
jaje i promešajte, pa pola mera brašna i cimeta dodajte i promešajte, pa
prašak za pecivo i ostatak brašna. Umesite smesu i umotajte je u foliju
i stavite u frižider na sat vremena. Možete dobijenu smesu podeliti na
pola i jednu obojiti kakaom a drugu ostaviti kakva jeste. Postipte
brašnom sto i razvucite testo pa modlicama vadite medenjake i pecite na
180 stepeni oko 10 minuta. Za glazuru umutite belance pa dodajte sećer u
prahu. Podelite smesu na nekoliko delova i dodajte boje po želji.
Sipajte u kese za zamrživač pa odsecite vrhove i napravite šare kakve
želite. Stavite u frižider da se glazura stegne, i posle vaši
novogodišnji keksići su spremni za vas i vaše najmilije
Kombinacija mirisa i ukusa meda i cimeta uvek je bila i ostaće jedna od najboljih, a posebno prija zimi, pogotovo ako dolazi od sveže ispečenih novogodišnjih keksića.
Uživajte, novogodišnji keksići su tu i da se zabavite!
Novogodišnji keksići spremaju se na sledeći način:
Potrebno je: 165 g meda, 60g šećera u prahu, 250 g margarina ili putera, 1 jaje, 1 prašak za pecivo, 550 g brašna, malo cimeta po vašem ukusu,
Za glazuru: 2 belanceta, 350-400 g šećera u prahu, boja po želji
Izvor Opanak.rs
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.