Za ljubitelje savršene kombinacije ukusa: Torta Smokva rogač
Smokva se svojim nutritivnim sastavom i lekovitim svojstvima izdiže iznad mnogih vrsta voća. Bolji je izvor vlakana od većine voća, a čak 28% vlakana iz smokve su topljiva. Ovaj oblik vlakana pomaže u kontroli nivoa šećera u krvi, pa snižava nivo holesterola. Zbog visokog sadržaja magnezijuma, smokva se preporučuje kod lečenja brojnih bolesti, podstiče vitalnost i zdravlje i usporava proces starenja. Sušene smokve imaju trostruko više magnezijuma od svežih.
Rogač se u ljudskoj ishrani koristi punih 4.000 godina, a u starom Egiptu koristili su ga kao lek. Sadrži dosta kalcijuma, kalijuma i bakra, a u manjim količinama ima vitamine B i E grupe, gvožđe, magnezijum, fosfor, mangan i selen. Rogač sprečava alergije i štiti imunološki sistem, jača kosti i zube. U sebi sadrži polifenolime koji imaju antioksidativno dejstvo, pa štite srce i krvne sudove.
Probajte ovu nesvakidašnju kombinaciju ukusa koju HomeMade Company izdavaja kao jedan od svojih najzanimljivijih aduta!
Iyvor
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.