среда, 21. децембар 2016.

Božićna torta

 


Sastojci

  • 220 grama brašna
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 1/2 čajne žličice cimeta
  • 1/2 čajne žličice kardamoma
  • 1/2 čajne žličice klinčića
  • 200 grama maslaca (ja sam stavila margarin)
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica pekmeza
  • 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 4 jaja
  • 800 grama sušenog voća (ja sam stavila po dvjesto grama grožđica, suhih šljiva, suhih marelica i smokava)
  • 100 grama kandirane narančine korice
  • 100 grama kandiranih višanja
  • 100 grama sjeckanih badema
  • 250 ml soka od naranče
  • 2-3 žlice ruma
  • 200 grama šećera  
  •  
  • Priprema

    Suho voće, (osim badema) namočite u narančinom soku i rumu i ostavite preko noći da se natapa.
    Drugi dan izmješajte maslac sa šećerom, dodajte jedno po jedno jaje, začine, med, pekmez i brašno.
    U smjesu sa jajima dodajte namočeno suho voće i bademe pa lagano žlicom promješajte.
    Kalup za tortu obložite pek papirom pa smjesu pretresite i poravnajte.
    Pecite 3 sata na 150 stupnjeva.
    Kad je pečen nemojte skidati papir nego ga dobro zamotajte i u foliju pa stavite u neku posudu koju možete zatvoriti i držite u .Kolač specite 3-4 tjedna prije  pa jednom tjednom navlažite sa 1-2 žlice narančinog soka i žlicom ruma.

    Izvor: Coolinarka 
      

Нема коментара:

Постави коментар