Božićna torta
Sastojci
- 220 grama brašna
- 1/4 čajne žličice soli
- 1/2 čajne žličice cimeta
- 1/2 čajne žličice kardamoma
- 1/2 čajne žličice klinčića
- 200 grama maslaca (ja sam stavila margarin)
- 2 žlice meda
- 1 žlica pekmeza
- 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
- 4 jaja
- 800 grama sušenog voća (ja sam stavila po dvjesto grama grožđica, suhih šljiva, suhih marelica i smokava)
- 100 grama kandirane narančine korice
- 100 grama kandiranih višanja
- 100 grama sjeckanih badema
- 250 ml soka od naranče
- 2-3 žlice ruma
- 200 grama šećera
-
Priprema
Suho voće, (osim badema) namočite u narančinom soku i rumu i ostavite preko noći da se natapa.
Drugi dan izmješajte maslac sa šećerom, dodajte jedno po jedno jaje, začine, med, pekmez i brašno.
U smjesu sa jajima dodajte namočeno suho voće i bademe pa lagano žlicom promješajte.
Kalup za tortu obložite pek papirom pa smjesu pretresite i poravnajte.
Pecite 3 sata na 150 stupnjeva.
Kad je pečen nemojte skidati papir
nego ga dobro zamotajte i u foliju pa stavite u neku posudu koju možete
zatvoriti i držite u .Kolač specite 3-4 tjedna prije pa jednom tjednom
navlažite sa 1-2 žlice narančinog soka i žlicom ruma.
Izvor: Coolinarka
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.