уторак, 27. децембар 2016.

У нову годину са Руским Царем у храму Светог Александра Невског

Братство храма светог Александра Невског у Београду, Сретењски манастир из Москве и студио „Руски Цар“ организују изложбу о царској породици Романов, у оквиру пројекта „У сусрет Руском Цару“.
 
    
Изложба посвећена последњој руској владајућој династији биће отворена у недељу, 1. јануара, када наша Света Црква слави празник Светих Отаца―Оци. 

На изложби ће бити приказане фотографије царске породице из историјских архива и личних албума, као и портрети чланова које су радили најпознатији руски сликари и који сада представљају културно-уметничко благо Русије. 

Време одржавања: Недеља, 1. јануар 2017, након Свете Литургије, са почетком у 9 часова. Посетиоцима ће експонати бити доступни током целог дана. 

Место одржавања: храм Светог Александра Невског, Цара Душана 63, Београд

Позивају се сви заинтересовани да узму учешћа у овом догађају. 

Од августа 2016.године одржано је више изложби у оквиру пројекта „У сусрет Руском цару“. Циљ пројекта је да се пробуди сећање на породицу Романов, упозна са животом и жртвеним служењем породице последњег Руског императора, које је нераздвојиво повезано са Србијом. Управо мученик цар Николај и његова породица уживају посебну љубав код српског народа. Буђење сећања на царске мученике носи посебан значај у долазећој 2017. години, када се навршава 100 година од почетка велике руске трагедије, а 2018.године 100-годишњица мученичке кончине последњег Руског императора и његове породице, који су у Руској и Српској Цркви прибројани лику светитеља. 

Овакве изложбе су одржане и у неколико других београдских храмова, а такође у Зрењанину, Прибоју, Пријепољу и Беранама. 

     .
27 / 12 / 2016              Извор http://www.pravoslavie.ru/ 

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.