петак, 30. децембар 2016.

Bele laži novogodišnjih obećanja (…i kako im doskočiti…)

 

Ako ne želite da još jednu novu godinu dočekate uz obećanje da ćete promeniti sve što vam je smetalo u staroj, znajući da se ipak nikada ništa ne promeni…ovaj tekst je za vas!

Koja je razlika između 31.decembra i 1.januara?

- See more at: http://leaderesscoaching.com/bele-lazi-novogodisnjih-obecanja-i-kako-im-doskociti/#sthash.EbZmLHz0.dpuf

Ako ne želite da još jednu novu godinu dočekate uz obećanje da ćete promeniti sve što vam je smetalo u staroj, znajući da se ipak nikada ništa ne promeni…ovaj tekst je za vas!

Koja je razlika između 31.decembra i 1.januara?

 


Vera u bolje sutra, rešenost da sve bude drugačije – naspram: praznične lenjosti i prezira prema svemu što nam je palo na pamet samo nekoliko sati ranije…zvuči vam poznato?
Ovakva brza promena najpre se vidi u odluci da pripazimo na način ishrane, popularno govoreći – započnemo dijetu. Kada 1.januar ne pada u ponedeljak sasvim je izvesno da će većina žena rešenost da od nove godine smrša pomeriti za neki naredni, koji kasni taman toliko da se nagomila još koje kilo.

Kako onda ostati dosledan odluci da baš od ove nove godine valja promeniti nekorisne navike i povratiti ili steći figuru iz snova…?

Motivacija je ono što i u ovom slučaju predstavlja preduslov za istrajnost u odluci. Ukoliko ne možete da odolite hrani koju ste spremili za doček, (jer priznajemo, najslađe je jesti za doručak ostatke od bogate večere), pomislite na to da je sva hrana koju biste pojeli – hrana od PROŠLE GODINE. Da li biste u drugoj situaciji jeli hranu od prošle godine?! Sumnjamo…
Bacite se na sveže voće i činju pahuljica za doručak, a januarsku trpezu u kasnijim satima obogatite niskomasnim namirnicama i proteinima kao što su bareno meso, jaja, riba i puno salate!Slave nisu izgovor već IZAZOV! Dobar provod je moguć čak iako ne napunite tanjir do vrha.
Zalepite vašu sliku sa idealnom kilažom na frižider, ili pak sebe u najgorem izdanju i zapamtite da svaki cilj ima svoje korake. Zadajte sebi male izazove, pa umesto da se opteretite ciljem da smršate 15kg, počnite sa ciljem od 5kg!

  • Precrtavajte svaki dan u kojem istrajete
  • Merite težinu jednom nedeljno
  • Zapisujte šta ste pojeli kako bi znali da pratite šta vam telo poručuje
  • …i ne zaboravite da vam za fizičku aktivnost nije potrebna ni članska karta u prestižnoj teretani, ni skupa oprema.
Dovoljno je da imate dve flaše vode – jednu za hidriranje a drugu za vežbanje, i internet – samo budite online! Ne postoji lepši osećaj od onog kada se uđe u stare farmerke!
Za sve vitke i obdarene metabolizmom na kojem vam se može pozavideti, sledi druga najčešće priželjkivana želja…

Hoću li naći pravu ljubav?!?

Možda smatrate da se na ljubav ne može uticati, da ona dolazi sama, a ukoliko ne dođe znači da vam je takva „sudbina“. Ovo je jedno od prvih nekorisnih uverenja zbog kojih ste upravo najverovatnije još uvek i nezadovoljni.

 ljubav


Ako želite da prekinete obrazac u kojem kontinuirano birate partnere sa kojima ne možete da ostvarite kvalitetnu vezu, vreme je da sebi pojasnite koje su to tačno vrednosti na kojima počivaju vaša životna uverenja, a posebno ona koja se tiču ljubavi. Moglo bi se reći da ljubav dolazi onima koji prepoznajući sebe, prepoznaju i ljubav tamo gde se ukaže.
Ukoliko nemate finansijskih sredstava za izlascima bogat društveni život, organizujte tematska okupljanja kod kuće. Topao čaj, kafa, ili čaša vina su nešto što većina nas može sebi da priušti, a puna kuća prijatelja od kojih svako pozove nekog novog – neprocenjivo je iskustvo.
Uložite u rad na sebi, posetite neku od radionica na temu ljubavi kao što je Neuro-matching, naukom do ljubavi u organizaciji Leaderess coaching&mentoring razmenite iskustva sa polaznicima, pročitajte novu knjigu i budite otvoreni za spontanost. Ljubav koja se steže – izmiče!
Ako vas je Amor do sada zaobišao…otmite mu strelu, jer ljubav je Vašim rukama!
A za sve vas koji već uživate u plodonosnom emotivnom životu, ili dobrom zdravlju i vitkoj liniji, evo treće najčešće novogodišnje želje…

Posao iz snova!

Sama formulacija deluje nemoguće, jer čak i da ste već „sam svoj gazda“, znate sa kakvim se sve mukama i izazovima srećete u svojoj firmi.
Ne znate čime želite da se bavite, kako i da li da date otkaz, započnete sopstveni biznis, izborite se sa šefom i kolegama…Ovo su samo neke od potencijalnih prepreka zbog kojih ste rezolutni da vam u novoj godini krene…ako ništa drugo onda zbog neophodnosg povećanja budzeta.

fb-resize
  •  Ne dozvolite da vas „ne znam“ zbuni. Kada ne znate šta ili kako, otvarate polje nepresušnih mogućnosti. Divno je kada ne znate, jer je onda sve moguće!
  • Postoje mnogi načini na koje možete poboljšati komunikaciju sa drugima u poslovnom okruženju. Kognitivna psihologija, NLP i profesionalni koučing, kao savremene psihološke metodologije nude niz korisnih i odmah primenjivih tehnika uz koje garantovano smanjujete stres i stičete konkretne komunikacione alate
  • Nije dovoljno poželeti… Razlika između želje i cilja je u preciznim koracima. Uzmite vremena da razmislite šta vas zaista usrećuje, šta bi trebalo da se desi da radite ono što volite a da za to budete plaćeni. Napišite korake, kao i potencijalne prepreke. Razmislite kako bi te prepreke mogle biti prevaziđene, i zapamtite: kada god vam se učini da se nalazite u bezizlaznoj situaciji, vreme je da krenete do cilja novim putem!
Svaki dan je vaš novi početak, a svaka godina blanko papir na kojem Vi upisujete najveći broj stvari. „Sudbina“, okolnosti i problemi nisu dovoljna prepreka da ove nove godine sebi ne ispunite barem tri želje – željenu liniju, osobu iz snova i posao koji volite!
Ako ste na dobrom putu, ali vam treba malo dodatne motivacije i uvida u resurse pomoću kojih ćete realizovati ove želje –  okrenite: 060/7004501 ili nam pišite na: office@leaderesscoaching.com

 Neka 2017. bude godina malih koraka a velikih uspeha!

 Tekst u celosti preuzet sa http://leaderesscoaching.com/

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.