недеља, 11. новембар 2012.

Ruža, kraljica krema i parfema

Preparati na bazi ruže zatežu kožu, vraćaju joj mladost i sjaj, a imaju i lekovita svojstva. Kupka od ružinih latica deluje umirujuće, dok su obloge odlične za umorna i otečena stopala.



 Boginja Flora stvorila je divan cvet, a on je svojim mirisom namah opčinio čitav Olimp. Niko od bogova nije bio ravnodušan, već svi pohrliše da daruju nečim ovu nežnu biljku.
Afrodita joj je dala ime i lepotu, Dionis slatki nektar, tri gracije šarm, a zapadni vetar Zefir oduvao je oblake kako bi Apolon mogao da joj priđe. A ruža od dodira najlepšeg među bogovima poče da cveta.
Jednog dana, pre 5.000 godina, stigla je ruža i do ljudi, a njeno prvo zemaljsko stanište bila je Kina. Odatle se proširila po svim svetskim baštama, a potom se nastanila i u sapune, kreme i parfeme.

Ulje za baršunastu kožu

Ruže okupane hladno ceđenim uljem suncokreta, bogatim vitaminom E, pružaju pravu kraljevsku negu koži, a duši donose lak san. Birajte organski proizvedeno ulje, jer je odlično za osetljivu kožu. Njime možete skidati i maskaru, i to u nekoliko poteza, bez iritacija i crvenila.
 
 

Nežni dezodorans

Ako imate osetljivu kožu ispod pazuha, opredelite se za organski proizveden dezodorans od ruže. On veoma uspešno neutrališe neprijatne mirise zahvaljujući biljnim uljima i ekstraktima, a ne agresivnim hemij­skim sastojcima.
 

Parfem koji osvaja

Kad ste se lepo okupali ružom, red je da i parfem bude od ruže. Zato je tu ekscentrični parfemski brend „džulijet hez gan“ (Juliette has a Gun). Pazite, on nimalo ne liči na miris ruže u parfemima vaših baka. Kreator parfema Romano Riči, potomak čuvene parfemsko-kreatorske porodice Riči, namenio ga je urbanoj i uspešnoj mladoj ženi i dao mu neku novu, oštru notu. Sadrži skupocene esencije svežih ruža, ručno ubranih u zoru. U svakoj bočici od 100 mililitara parfemske vode „džulijet hez gan“ ima oko 500 ruža.
 

Namažite se jedinstvenim mlekom

Savršeno mirisno hidratantno mleko na bazi ruže predstavlja delotvoran hidratantni tretman za celo telo i podstiče prirodnu zaštitu kože.
Lagano je i koža ga brzo upija, pa je odlično za letnje dane. Osim toga, ono ostavlja dugotrajan neodoljiv miris, vraća tonus koži i omekšava je. Posle ovog mirisnog tretmana opustiće se sva vaša čula, a koža će na dodir biti nežna kao svila.
 

Kupka za zatezanje lica i tela

Evo jednog sjajnog recepta za kupku od ruže eminentnog stručnjaka Lepe Mastilović, vlasnice salona „Venera“.
Ako volite ruže, pa ih često imate u vazi ili ih gajite u bašti, nemojte bacati latice kad precvetaju, kaže Lepa. Skupljajte ih u neku činiju da se osuše. Sasvim osušene latice stavite u teglu i dobro je zatvorite. Kada poželite kupku s ružama, odvojte desetak šaka latica i stavite ih u mrežastu kesicu, pa prelijte vrelom vodom da ogrezne. Tako će latice otpustiti ulje koje sadrže.
Nakon desetak minuta sipajte ružine latice u kadu i samo uronite u vodu. Kesicom sa ružinim laticama masiraj­te telo i lice, to ubrzava cirkulaciju.Kupka od ružinog ulja efikasno zateže i učvršćuje telo, tvrdi Lepa, a ukoliko želite da pojačate dejstvo, dodajte kupki i desetak kapi eteričnog ulja ruže, koje će preko vode i kroz kožu delovati kao antiseptik, smiriti eventualnu infekciju ili iritaciju kože, ublažiti stres, i pri tom regenerisati ćelijsko tkivo kože i tako je podmladiti.

Izvor  http://zena.blic.rs/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.