понедељак, 5. новембар 2012.

“DUHOVNI BROJ 5“

Osobe koje su rođene 5, 14, ili 23. dana u bilo kojem mjesecu imaju broj 5 za svoj 'duhovni broj'. Njihov vladajući planet je Merkur.
Petice imaju plemenit i nježan karakter i razvijenu misao. Po prirodi su učenjaci i stalno pokušavaju učiti. Njihov aktivni um stalno je zaokupljen razmišljanjem. Vole zabavu i p
okušavaju biti veseli i stvarati oko sebe veselu atmosferu, na što ponekad potroše mnogo energije, a nitko ne može razveseliti sve ljude. No, kako ih zanima osvajanje tuđih simpatija, tako troše svu svoju energiju i koriste se svim raspoloživim sredstvima da usreće druge ljude.
Naglo donose odluke i ponašaju se neobuzdano. Vole promjene i ne rade dugoročne planove (što bi zahtijevalo strpljivost), iako stalno smišljaju kako će zaraditi novac. Kako su obdareni sposobnošću smišljanja i spremni riskirati, brzo izmišljaju nove planove i izbjegavaju dugoročne planove. Spremnost na rizik tjera ih da se kockaju, a ako to zaista i učine, mogu se obogatiti na ovaj način (ovo se ne odnosi isključivo na novac).
**
Božanstvo
Božanstvo duhovnih petica je Mahalakshmi. Ona sjedi na ružičastom lotosovom cvijetu u plavoj vodi u položaju lotosa i ima četiri ruke. Jednom lijevom rukom dijeli blagoslove svojim sljedbenicima a u drugoj lijevoj drži vrč sa svetom vodom. Jednom desnom rukom drži lotosov cvijet a drugom desnom prosipa zlatnike dijeleći bogatstvo.
Neki štovaoci Božice Lakshmi obožavaju Lakshmi Devi bez Gospodina Vishnua ali ovakvim obožavanjem oni ne postižu potpunu dobrobit koja se stiče obožavanjem ove Božice. Kao što je Božica Parvati Devi neodvojiva od Gospodina Shive tako je i Božica sreće Lakshmi Devi neodvojiva od Gospodina Vishnua. Ona je Njegova vječna pratilja i Gospodin Vishnu i Božica Mahalakshmi su nerazdvojiv božanski par.
Lakshmi Devi bi trebalo uvijek obožavati zajedno s Gospodinom Vishnuom jer na ovaj način postiže se potpuna dobrobit i svi blagoslovi koji se stiču Njenim obožavanjem. 
 
 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.