среда, 7. новембар 2012.

“DUHOVNI BROJ 7“

Duhovne sedmice su sve osobe koje su rođene 7, 16. i 25. dana u bilo kojem mjesecu u godini.
Ako naginju duhovnosti, duhovne sedmice brzo napreduju i postaju Guruima (duhovnim učiteljima) ili yogijima. Bili Gurui ili učitelji, ili se nazivali nekako drukčije, na svom području oni postaju ugledni. Mukotrpno rad
e i susreću se s mnogim teškoćama u ranijem razdoblju svog života. Zato što uvijek podcjenjuju svoje talente postaju uspješni i bogati tek kasnije u životu. Brakovi su im uspješni i za pripadnike suprotnog spola su privlačni na jedan osobit način.
Prijatelji im pomažu i oni zarađuju od tih veza. Duhovna sedmica također susreće jednu osobu rano u životu s kojom stvara korisno i doživotno prijateljstvo.
Žena duhovna sedmica uvijek brine o vlastitoj budućnosti. Ona je puna briga, osjetljiva, osjećajna, dirljiva i privlačna (ima privlačne vlažne oči).
Duhovne sedmice su magične, drage i šarmantne. Ne može ih se lako prevariti jer ljudima čitaju misli. Oni međutim ne znaju čitati vlastite misli i često prevare sebe svojim maštarijama, utopijama i zamislima. Lako ih je uvući u događeje u stranoj zemlji i među ljudima koje posjećuju.

**
Božanstvo
Božanstvo duhovnih sedmica je Narasinga (Nrisimha) - lavlja inkarnacija Gospodina Vishnu-a. Nrisimhadeva je najzastrašujuća inkarnacija Vishnu-a, On ima glavu lava i tijelo čovjeka s mnogo ruku i dugim, oštrim noktima na prstima.
Gospodin Narasinga se pojavio da bi zaštito Prahlad Maharaju (svog velikog i predanog slugu i štovaoca) čiji je otac Hiranyakashipu bio kralj demona. Ovaj moćni demon tiranizirao je i na razne načine pokušavao ubiti i uništiti svog sina koji je imao samo 5 godina.
Nrsimhadeva , koji ima mnogo, mnogo ruku, najprije je svojim oštrim noktima isčupao Hiryanakashipuovo srce i odbacio njegovo tijelo u stranu a potom se okrenuo prema demonovim vojnicima koji su u tisućama došli u želji da se s Njim bore, ali Gospodin ih je sve s lakoćom ubio i to samo s vrhovima noktiju na svojim prstima.
Gospodin Nrsimhadeva je zaštitnik i njemu se treba moliti za pomoć i zaštitu od demonskih ljudi i svih loših utjecaja.
Izvor  Numero Log Savjetnik

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.