Kolač je rađen po ovom receptu stim
što sam ga ja malo modifikovala, jer sam pravila od jedne i po mere i
odozgo sam stavila umućeni šam od 2 belanca i 200 gr. šećera u prahu,
potom malo zapekla u rerni. Samo pazite da vam rerna ne bude pretopla
jer belance hoće brzo da izgori. Meni se to desilo, nemojte i vama :)
Ovo je originalan recept.
Sastojci:
4 žumanca
200gr šećera
1 šoljica ulja (mala)
1 šolja mleka
200gr brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašika kakaoa
gornji deo:
4 belanca
200g šećera
7-8 komada jabuka
1 kašika griza
glazura:
100g čokolade
oko 50ml slatke pavlake
Uključite rernu na 180C i pripremite jabuke. Oljuštiti ih i narendati i umešati kašiku griza.
Umutiti
žumanca sa šećerom. Dodati ulje i mleko i kratko izmešati. Dodati
brašno izmešano sa praškom za pecivo i kakaom. Lepo izmešati i sipati u
podmazan pleh (ja sam stavila pek-papir). Peći ali ne da bude do kraja
pečeno već toliko da se uhvati kora kako bi ste odozgo stavili drugi deo
kolača.
Drugi deo:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam pa dodati pripremljene jabuke. Kašikom lagano izmešati masu.
Iz
rerne izvaditi do pola pečen patišpanj, prekriti ga masom od belanaca i
jabuka i vratiti u rernu. Temperaturu možete smanjiti na 150C pa
kasnije pojačati ako je preslabo. Peći dok se lepo ne zarumeni i odvoji
od zidova pleha. Otprilike 20-ak minuta ,ali nisam merila,možda i malo
više. Možete bocnuti čačkalicom i ako je suva onda je gotovo.
Glazura:
Zagrejte pavlaku i prelijte čokoladu.
Ili napravite kako to radite uobičajeno.
Možete i narendati čokoladu.
Prijatno :)))
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.