среда, 7. новембар 2012.

Crveni luk je dobar za srce

Prema najnovijem istraživanju, crveni luk može pomoći u prevenciji srčanih problema.
Crveni luk, koji se uobičajeno koristi u našoj kuhinji, od velike je pomoći kod oslobađanja od lošeg kolesterola iz tijela, a za njega je poznato da vodi ka srčanom i moždanom udaru.
Crveni luk već u kratkom roku od konzumiranja čuva tjelesni dobar kolesterol koji štiti ljude od srčanih bolesti.

Za potrebe istraživanja u Hong Kongu hranili su hrčke sa zdrobljenim crvenim lukom.
Svi hrčci su bili pod strogim režimom prehrane koji je bio bogat kolesterolom.
Nakon razdoblja od osam tjedana, istraživači su otkrili kako je intenzitet lošeg kolesterola, ili lipoproteina niske gustoće smanjen za prosječnih 20%.

Vodeći istraživač Zhen Yu Chen s Kineskog sveučilišta u Hong Kongu je izjavio: „Unatoč napornim istraživanjima na luku, malo je poznato o tome u kakvoj je interakciji njihova konzumacija s ljudskim genomom te proteinima koji su uključeni u metabolizam kolesterola u tijelu."
„Naše istraživanje je dakle poduzeto kako bi se okarakterizirala interakcija luka s enzimima u pokušaju da se istraži temeljni mehanizam za snižavanje kolesterola," zaključuje Zhen.

www.centar-zdravlja.net

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.