Prema najnovijem istraživanju, crveni luk može pomoći u prevenciji srčanih problema.
Crveni luk,
koji se uobičajeno koristi u našoj kuhinji, od velike je pomoći kod
oslobađanja od lošeg kolesterola iz tijela, a za njega je poznato da
vodi ka srčanom i moždanom udaru.
Crveni luk već u kratkom roku od konzumiranja čuva tjelesni dobar kolesterol koji štiti ljude od srčanih bolesti.
Za potrebe istraživanja u Hong Kongu hranili su hrčke sa zdrobljenim crvenim lukom.
Svi hrčci su bili pod strogim režimom prehrane koji je bio bogat kolesterolom.
Nakon razdoblja od osam tjedana, istraživači su otkrili kako je
intenzitet lošeg kolesterola, ili lipoproteina niske gustoće smanjen za
prosječnih 20%.
Vodeći istraživač Zhen Yu Chen s Kineskog sveučilišta u Hong Kongu je izjavio: „Unatoč
napornim istraživanjima na luku, malo je poznato o tome u kakvoj je
interakciji njihova konzumacija s ljudskim genomom te proteinima koji su
uključeni u metabolizam kolesterola u tijelu."
„Naše istraživanje je dakle poduzeto kako bi se okarakterizirala interakcija luka s enzimima u pokušaju da se istraži temeljni mehanizam za snižavanje kolesterola," zaključuje Zhen.
www.centar-zdravlja.net
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.