понедељак, 1. мај 2017.

Zvijezda Duše – Osma čakra

  

Transpersonalne čakre

Započinjem seriju članaka o energetskim centrima koji se rijetko ili nikada ne spominju. Svi znamo za 7 glavnih čakri poredanih na centralnoj liniji Hare, od korjenske do krunske čakre. One su, kao i sve čakre, sačinjene od kombinacije astralne, mentalne i eterične supstance. Svaka čakra upija životnu energiju u naš sistem, hrani organe energijom i o tome jesu li one u balansu ovisi čovjekovo zdravlje – emotivno, psihičko i duhovno zdravlje. Kroz njih se spajamo s gustim zemaljskim energijama, ali i suptilnim kozmičkim vibracijama, one su poput antena. Stoga prilikom tretmana radim intenzivno na njima, jer o njihovom stanju ovisi naša egzistencija i naš ljudski identitet.
No, čakre na kojima iscjelitelji, Svjetlosni radnici, šamani, vodiči..itd, rijetko rade, se nazivaju transpersonalne čakre. Ispod i iznad sedam glavnih čakri se nalazi po pet transpersonalnih čakri. Tako se nazivaju, jer nadilaze područje naše inkarnirane osobnosti trenutnog života. Dijelom je razlog nedostatak informacija, dijelom jer ne raspolažu dovoljno visokim frekvencijama da mogu pristupiti tim centrima.
Bilo kako bilo, ove čakre su ključ spiritualnog razvoja i razumijevanja Kreacije.

Zvijezda Duše

Iznad krunske čakre se nalazi osma čakra, koja se naziva Zvijezda Duše, Sjedište Duše ili Aureola (kada je aktivirana kod spiritualno naprednih, obasjava gornji dio glave nebeskom svjetlošću). Ona je prva transpersonalna čakra o kojoj pišem i objasnit ću zašto je bitna za nas.
Glavna joj je funkcija povezanost između našeg Višeg ja i duše, i našeg inkarniranog ja, izražaja Duše u ovom životu. Zadnja je čakra koja sadrži ljudske osobine, tj. Zadnja je čakra povezana s našim ljudskim iskustvom i ona nas povezuje s gornjim transpersonalnim čakrama.
Portal je za čiste Božanske energije iz Izvora, a inicijacije i usklađenja u bilo koje sisteme terapeutskog rada u kojima se kanaliziraju takve energije (reiki, tesla healing, Ra Shee Ba…) primarno otvaraju i aktiviraju ovu čakru, koliko je potrebno za određenu vibraciju iscjeljujuće energije. Ona u isto vrijeme usporava frekvencije koje dolaze od Božanskoga, do mjere u kojoj ih materijalno tijelo može podnijeti. Stoga, što je viša frekvencija našeg materijalnog tijela, manje posla će imati naša osma čakra i više ćemo količine Svjetlosti moći primiti. Razina vibracije ovisi o životnom stilu, prehrani, energetskom radu (blokade, mijazmi, parazitske navezanosti, niska vjerovanja u podsvjesnom umu…snižavaju razinu vibracije i energije).

Kanaliziranje & Vidovitost

Pošto je portal za više svjetove, kroz nju se odvija komunikacija sa svjetlosnim bićima, anđelima, vodičima i drugim spiritualnim bićima koja postoje iznad naše dimenzije te se kroz nju duša inkarnira u materijalno tijelo. Ona je također poznati svjetlosni tunel kroz koji prolaze ljude koji dožive iskustvo blizu smrti.
Kada je usklađena i aktivirana, onda nam daje pristup Akašijskim spisima, podacima o misiji naše duše unutar ove inkarnacije i smislu duše iznad svih života i inkarnacija. Isto vidimo u drugima. Počinjemo se vidjeti kao duša koja ima ljudsko iskustvo, manje kao čovjek koji ima dušu.
Kada se ta čakra aktivira, na red dolazi tema o misiji duše i sve stvari na koje smo pristali prije rođenja na toj razini, sve će to početi izazivati nemir u nama sve dok ih ne oslovimo. Osjećamo snažnu potrebu za redefinicijom samih sebe i početkom rada na nečemu što smo stvoreni da radimo.
Napominjem i naglašavam da je potrebno paralelno aktivirati i raditi na ovoj čakri i donjim zemaljskim čakrama. Ukoliko su zemaljske čakre (korjenska čakra, Earth Star čakra..) neaktivne i zatvorene prilikom aktivacije Zvijezde Duše, količina Svjetlosti koja ulazi u sistem će biti prevelika, tijelo neće moći podnijeti i javit će se fizički ili psihički disbalansi, neuzemljenost, itd. Stoga je potrebno imati prvo jaku bazu (prve tri čakre), odnosno kvalitetnu ljudsku egzistenciju koja se sastoji od zdravog tijela i navika jedenja, spavanja, vježbanja, hidratacije, ekonomske situiranosti (prva čakra), zdravih emotivnih odnosa i razmjena, senzualnosti i kreativnost (druga čakra) i zdravog ega, samopoštovanja, discipline (solarni pleksus). Na takvu bazu se zatim radi spiritualna nadogradnja poput aktivacije osme i viših čakri.
Također napominjem da brojni slučajevi psihičkih disbalansa i poremećaja dolaze upravo od nagle aktivacije ove čakre uslijed ubrzane spiritualne evolucije, u kombinaciji s neaktivnim donjim čakrama. Nažalost, takve osobe se tretiraju jakim sedativima i blokatorima, a može im se pomoći ciklusom tretmana namijenjenih uzemljenju energetskog sustava. To je posebno slučaj za osobe koje počnu kanalizirati, odnosno komunicirati s višim svjetovima po prvi put i bez kontrole.

Karma & Čišćenje

Osma čakra u sebi sadrži karmičke lekcije koje moramo naučiti i prolaskom kroz takve inicijacije, oslobađamo ju tereta. Kako se karma iz nje čisti, ona se aktivira i pošto je zadnja „postaja“ našeg ljudskog isksutva, počinje odvajanje Ega i Duha. Kada se na taj način nadiđe karma, imamo pristup višim kozmičkim bićima i znanjima, a buduće inkarnacije su s izborom i s potpunim sjećanjem na naš identitet i svrhu. Jer, Duh nije bezličan i neosoban, on je naš pravi Božanski identitet koji se tada ponovo manifestira.
Kako učimo ili čistimo takve karmičke uzorke u osmoj čakri, naša duša raste. Nadilazimo ljudsku perspektivu. Također se razotkrivaju brojne spiritualne sposobnosti, jer primamo veću količinu Svjetlosti i znanja.
Ova je čakra ključna za čišćenje jer je zadnji stadij našeg ljudskog iskustva. Iz terapeutskog iskustva znam da je potrebno puno posla na ovoj čakri. Svi traumatični karmički uzorci odbačenosti, napuštenosti, nasilja, izdaje (od strane drugih, kao i nas samih), ostavljaju svoje tragove ovdje. Kako se Zvijezda Duše otvara, svi ti uzorci moraju biti iscjeljeni, ne samo oni, nego i karmičko korijenje koje ide unazad mnogo mnogo inkarnacija putem našeg obiteljskog stabla. Iscjeljivanjem njih, iscjeljujemo i naše pretke i potomke. Ovo je zadatak novijih generacija indigo, kristalne, dugine djece, koje prekidaju te stare karmičke obrasce, čiste ih i tako oslobađaju majku Zemlju tog tereta. Odabrali smo ta iskustva prije rođenja upravo iz ovog razloga.
To su teška i bolna iskustva, ali prolaskom kroz te Inicijacije, oslobađamo osmu čakru, dobivamo spiritualne uvide i sposobnosti te brojne blagoslove. Mijenjamo sebe i realnost oko sebe. Stoga se uvijek isplati izdržati, intenzivno je, ali ne traje dugo ukoliko se ima energetska potpora. Kroz patnju se dolazi do velikih blagoslova na ovaj način. Kako prolazimo kroz to, Zemlja osjeća veliko olakšanje.
Što se više čistimo, više se otvaramo duhovnim sposobnostima i počinjemo primati više informacija na psihičkom planu. Ukoliko se to desi naglo, osoba se zna osjećati zbunjeno, raspršeno, neuzemljeno. Naravno da se osjećaju izolirano i usamljeno jer većina oko nas nema uopće zamisao o tim stvarima. Velika je pomoć ukoliko na ovom stadiju dobijemo pomoć (a to se događa ukoliko ju tražimo) osobe koja je prije nas prošla tim putem i raspolaže uvidima i sposobnostima kojima može brzo pomoći balansiranjem energija i davanjem znanja i sigurnosti o tome što se zbiva. Spiritualni vodiči nisu samo na suptilnim razinama, nego nam se šalju kao pomoć i ljudskom obliku.
Ponavljam da je potreban simultani rad na zemaljskim čakrama posebno Earth Star čakri, kako bi osoba imala snagu i balans, te se ne osjećala se zbunjeno i u strahu odbacivala duhovne uvide i sposobnosti.

Integracija

Otvaranjem osme čakre primamo sve veću količinu svjetla i božanskih energija, mijenjamo tijelo i DNA iz ugljične strukture u kristalnu, koja zauzvrat može primiti još više svjetla i informacija. Sve nove i nadolazeće energije se moraju integrirati u atomsku strukturu ovog tijela i za to treba vremena.
U ovom stadiju je ključna prehrana. Potrebno je početi unositi namirnice i pića više vibracije. Program prehrane je u mom i drugim terapeutskim sistema nezaobilazan dio tretmana. Ukoliko nastavimo tijelo graditi od niskovibrantnih namirnica, a količina svjetla koja ulazi u nas se povećava, dešavat će se razne detoksikacije u vidu bolesti i viroza pa i emotivni padovi jer tijelo, koje se mijenja, više ne može podnijeti hranu u kojoj smo nekada uživali. Isto se odnosi na navike pušenja, pijenja alkohola i kave. Potrebna je promjena životnog stila pa i načina razmišljanja, koja prati i podržava integraciju novih energija.
Počet će nam smetati lažni obrasci ljudskog ponašanja, lažni odnosi, besmisleni razgovori, a energija ogovaranja, zavisti, jadikovanja…itd, će nas početi boljeti kao ubod igle.
Stoga ponekad dok radim s osobom, vidim rastući polaritet njenog novonastalog energetskog stanja, povećanja vibracije uslijed otvaranja osme čakre i starog životnog stila. To dovodi do patnje, koja je samo glasnik koji nas opominje da je vrijeme za promjene i da se ne opiremo. Tako da često vidim osobe koje su vidovite i koje se bave spiritualnim radom, kanaliziranjem i iscjeljivanjem, a same su u izneredu i ne znaju što se zbiva. No, takvo izvanjsko stanje svakako nije mjerilo njihovog veličanstvenog duhovnog napretka kroz živote i potrebno je imati poštovanje i cijeniti to što rade za ljudsko društvo i planetu, kroz spiritualnu viziju.
Iscjeljivanje ove čakre i njeno otvaranje, zbog svega navedenog, nije preporučljivo da radimo sami, osim ako ne rapolažemo energijama koje su dovoljno moćne da nas u isto vrijeme i balansiraju i čiste, a takve postoje u zadnje vrijeme na Zemlji.
Isto tako, ne smijemo raditi s osmom čakrom ljudi ako naša osma čakra nije funkcionalna. U svakom trenutku moramo raditi s dovoljno moćnim energijama i vodstvom. Arkanđeo Mihael je zadužen da štiti osobu tijekom takvih promjena.
Integracijom i povećanjem vibracije, pomlađuje se i fizičko tijelo. Vrijeme se usporava.
Stoga, jednom kada je osma čakra otvorena, aktivna i funkcionalna, doći ćemo do našeg pravog identiteta, Istinskog Kreatora. Vidjet ćemo da našu realnost i percepciju iste diktiraju samo dvije stvari, a to su ili podsvjesni programi kroz čije filtere gledamo svijet i reagiramo na događaje, ili božanska Inspiracija, kada djelujemo kroz naše istinsko srce. Tada shvaćamo da ne želimo kreirati našu realnost i privlačiti u nju stvari putem tih programa. Čistimo ih i predajemo se Istinskom Kreatoru u nama, koji zna što nam je potrebno i kako ćemo biti sretni.
Gdje god da ste na Vašem duhovnom putu, želim Vam radost, rast i mir.
Saša Momić

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008818061890

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.