субота, 6. мај 2017.

Pun Mesec u Škorpiji 10.maja 2017.




Pun Mesec se u sredu 10.maja dešava na 20° Škorpije. Biće veoma moćan i donosi ispunjenje 
nekih zaboravljenih obećanja. Osim toga i Pluton -vladar samih Škorpija- će se nalaziti na mestu koje obećava mogućnosti za velike promene.
Ovaj majski pun mesec će biti na samoj zvezdi Zubenešamali. To je fiksna zvezda koja je zadužena za karmičke dugove i njihovo balansiranje. Zubenešamali je arapska reč za „škorpijinu kandžu“ koja se zvanično nalazi u konstelaciji Vage – odnosno terazija koje mere težinu dobrih nasuprot loših dela. Iako zvuči strašno ovo je zapravo jako srećna zvezda koja po čuvenom astrologu V. Robson donosi „trajnu sreću, bogatstva i časti “ onima koji su zadužili druge.
Uticaj ove zvezde je sličan zajedničkom uticaju Jupitera i Merkura , dakle u noći ovog majskog punog Meseca bićemo naročito intelektualni, oštroumni i intuitivni.
Pozitivnu karmu koju ovaj 10.maj donosi treba da iskoristimo da olakšamo sebi život i iskoristimo prednosti. Ovo se naročito odnosi na Bikove i Škorpije jer će na njih ovaj lunarni ciklus najviše uticati.
Svaki pun Mesec donosi tenziju jer nas primorava da biramo izmedju dve krajnosti u našem životu. Nekada su to porodica sa jedne i karijera sa druge strane, nekada moramo da se odlučimo između realnosti i nekog sna, ova noć punog meseca 10.maja donosi situaciju u kojoj ćemo birati između neke naše strasti sa jedne i mira i sigurnosti sa druge strane. Samo to nije ispit ili test u školi i ne postoji tačan odgovor, poenta je da kao i svaka druga i ova noć punog meseca donosi suočavanje sa nekom našom istinom od koje smo pokušavali da pobegnemo i konačno donošenje odluke koja će nas promeniti. 
Lakše ćemo uočiti negativnu emociju ili situaciju koja nam prouzrokuje disharmoniju i neće nam biti teško da je eliminišemo. Pun Mesec daje veliku intuiciju i uvek je povezan sa predhodnim mladim mesecom.
Setite se šta ste radili 26.aprila jer tu oko tog dana započela je emotivna dinamika kojoj će sada biti potrebno „štelovanje“. Takođe ciljevi koje ste zacrtali tada sada mogu biti lako ostvareni.
Kao što smo rekli Pluton veoma sarađuje sa ovim lunarnim ciklusom i čini ga izuzetno ozbiljnim ali pozitivnim. Dirljiva iskustva, suočavanje sa sopstvenom podsvešću, i transformišuće emocije su tema ovog lunarnog ciklusa.
Delovi Vaše duše za koje ste mislili da su mrtvi sada se mogu ponovo roditi. Loše navike , zavisnosti i destruktivno ponašanje su stvari kojih ćete se ovih dana osloboditi lakše nego ikad. Iskoristite period od 5.-10.maja za čiščenje svog uma kao i životnog prostora. Takođe oslobađanje od osećaja krivice se ispostavilo kao veoma popularna aktivnost za vreme ovako markantnih Plutonovih tranzita.
Ovih dana svi smo pomalo psiholozi jer nam nebo daje tu moć da pomognemo sebi i drugima na najbolji mogući način. Imajte to u vidu jer rekli smo već da je Zubenešamali zvezda koja nagrađuje dobra dela,  uostalom iskreni gest dobre volje je uvek dobra stvar.
Ovaj period svakome donosi novu energiju u život ali u različitim oblicima: neko će pronaći svoju srodnu dušu, a neko će pronaći -sebe.

Tekst u celosti preuzet sa Alpha Pisces


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.