четвртак, 1. децембар 2016.

Manastirska pita

Manastirska pita 

Sastojci za manastirsku pitu:

Za testo:

  • 100 g šećera,
  • 6 kašika džema od kajsija,
  • po šolja seckanih oraha, urmi i suvog grožđa,
  • 1/2 l mlake vode,
  • sok i rendana kora pomorandže,
  • 500 g brašna,
  • pola kašičice praška za pecivo,
  • limunova kora,
  • kašičica sode bikarbone,
  • pola kašičice cimeta.
Za ukrašavanje:

  • 3 kašike džema od kajsija,
  • 3 kašike mlevenih oraha.

Manastirska pita se priprema na sledeći način:


  1. U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, šećer, orahe, urme, suvo grožđe, rendanu koru od limuna i pomorandže, sodu bikarbonu, cimet i džem od kajsija koji ste prethodno razredili s nekoliko kašika mlake vode.
  2. Sve dobro izmešajte, sipajte sok od pomorandže i ostatak vode, preručite testo u pek-papirom okrugli kalup, poravnajte kašikom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.
  3. Kolač izvadite iz rerne, premažite džemom i pecite još 5-10 minuta.
  4. Ohlađen kolač isecite na kriške, pospite mlevenim orasima i servirajte sa kafom ili toplim kakaom.
 (Izvor: Stil/ PosnaJela)

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.