недеља, 20. август 2017.

Voli nezaboravno i do kraja: Osobu u ovom horoskopskom znaku ne ispuštajte!

One jednostavno hipnotišu pogledom, a njihovu ogromnu energiju instinktivno ćete osetiti čak i kada deluju potpuno nezaintersovano i odsutno 

Devojka u polju cveća  
 Foto: Shutterstock

Škorpija, osmi znak Zodijaka, kuća je Marsa. Kao svaki znak, podeljen je na tri dekanata. Prvi dekanat pripada Marsu, drugi Suncu a treći Veneri. Njegova priroda je hladna i vlažna, vodena, flegmatična; ženski znak, noćni, fiksni, mračni. Pripadaju mu grabljive zveri i vodene životinje, tekuće vode i drveće umerene visine, ima mnogo dece, razvratan je, obazriv, sklon besu, lažljiv, gospodar opreznosti, lepog lica, darežljiv u duši.
U prirodnom horoskopu Škorpija vlada osmom kućom, koja se odnosi na smrt, gubitke, ali i nasledstva. Ujedno, ovo je druga okultna kuća. Element vode kojem pripada čini je emotivnom, a Mars (vladar) strasnom, dinamičnom i spremnom na akciju. Intuitivna je poput Raka i Ribe, pa nazire dubok smisao iza površnih događaja.  

Foto: Thinkstock 

1. Izgled
Svojom pojavom odaje nešto od onog drugog, nematerijalnog, nedodirljivog sveta. Škorpije vas mogu izuzetno privlačiti, ali ne klasičnom, pomalo sladunjavom pojavnom lepotom, poput Vage, već misterijom koju neizbežno sa sobom nose. One jednostavno hipnotišu pogledom, a njihovu ogromnu energiju instinktivno ćete osetiti čak i kada deluju potpuno nezaintersovano i odsutno.

2. Karakter
Priroda ličnosti rođenih u znaku Škorpije puna je protivrečnosti, izvor je neugasive borbe strasti i osećanja. Iako je Škorpija detektiv koji njuška po tuđim "skrovištima", sama ima više tajni nego iko drugi. Njena najizrazitija osobina je suzdržanost, koja osobe rođene u ovom znaku čini pomalo tajanstvenim. Nikada ne dopušta da se prodre u njene najintimnije i najskrivenije sfere, a svoje slabe tačke uspešno krije od drugih. Ono što joj u mnogim slučajevima daje prednost je duboka i snažna intuicija koja joj omogućuje da razluči istinu od laži i da razdvoji zlo i dobro.

Foto: Shutterstock   

Škorpija ne vapi za masom da bi se potvrdila. Ovaj izdržljivi ratnik u svaki boj ide sam. Na njega se savršeno može primeniti izreka da "male ptice lete u jatu, a velike same", a Škorpion je i te kako velika ptica. Važnije joj je šta sama ona misli o sebi i svojim delima, nego šta o tome misli okolina. Ukoliko proceni da živi među površnim ljudima, ima snagu da se potpuno izdigne i živi sama. Ukoliko niko ne želi da je prati, sama će krenuti da otkriva tajnu smislenosti života i sveta. Može da deluje pomalo odsutno, čak i onda kada sve registruje, zbog stalno prisutnog osećanja da pojavni svet nije kraj.

Izuzetno je teško udubljivati se u njihov kompleksan, težak i svojeglav karakter. Svet Škorpije intuitivno mogu da naslute samo njihova vodena sabraća Rakovi i Ribe, dok ostalima, po pravilu, izmiču. Škorpije su veoma prisebne i hladnokrvne čak i u najrizičnijim životnim situacijama, jer se uopšte ne boje. U nameri da ostvare neki cilj, ići će do krajnjih, drugima nedostupnih granica, bez preteranog razmišljanja o posledicama. Zbog toga često deluju bezobzirno. Škorpiju koja kreće nemoguće je zaustaviti, možete je jedino pratiti. Ona nikada ne staje na pola puta. Ispod na izgled mirne i pribrane pojave, krije se pravi vulkan. Ukoliko nije dobro kanalisana, ova silovita energija postaje destruktivna ili autodestruktivna. Iako je mračna, privlači kao magnet svojom podzemnom snagom. Opsednutost smrću dolazi do izražaja u snovima. Još samo Rakovi imaju tako morbidne snove kao Škorpije. Doza onostranosti prisutna je u njima i posle buđenja.

 Foto: Shutterstock  

Neviđenom samodisciplinom vladaju svojim ponašanjem. Sa njima ne bi trebalo da ulazite u žestoke sukobe, zato što su najnezgodniji neprijatelji. Inteligentne su, veoma hrabre, ali i osvetoljubive. Dugo će pamtiti uvrede, a kako su izuzetno intuitivne, brzo će naslutiti vašu "Ahilovu petu" i uzvratiće kada ste najslabiji.
Škorpiji nije mnogo stalo do spoljašnjeg izražavanja naklonosti, ne laskaju, a i ne očekuju da im laskate, jer one najbolje znaju koliko vrede. Ne dele savete samoinicijativno, kao Ovnovi, ali ukoliko zatražite njihovo mišljenje, onda ih pažljivo saslušajte, jer će vam bezuslovno reći istinu.

Ukoliko su Mars i Merkur loše aspektovani, namerno lažu samo da bi povredile, ponašaju se kao špijuni, instinktivno razaraju sve plemenito i uzvišeno, jer su ispunjene neobjašnjivom mržnjom. Razumeju čak i ono što nije izgovoreno, hrabro stavljajući na raspolaganje svoju ogromnu snagu slabima i nemoćnima, ako ih za njih vezuje ista ideja. Izrazito su ambiciozne i temeljne, a ukoliko to požele, mogu biti neprevaziđeni radnici. Istrajnost koja se graniči sa fanatizmom ne dozvoljava im da napuste započeti posao, a da ga ne obave idealno. Uopšteno govoreći, sa njima se ni u čemu nije lako takmičiti.




Foto: Shutterstock   


3. Ljubav
Strasne i posesivne Škorpije obično dominiraju onima koje vole. Veza sa njima podrazumeva ekstreme svih vrsta, od egzaltiranih emocija, sjaja, duhovnog uzdizanja, do mraka i destrukcije. Sa predstavnicima ovog znaka najteže je živeti. Veliki su perfekcionisti, posesivnost ih često vodi u sadizam, često najviše maltretiraju upravo one koje najviše vole. Opterećene su sumnjama i traže apsolutnu predanost. Veoma su mistične i neshvaćene, nose sa sobom svojevrsni fatalizam.

Prava osećanja ne pokazuje zbog neviđene samokontrole, tako da vam nikad neće biti jasno na čemu ste. Svoje tajne neće otkriti, ali će sve učiniti da odgonetnu tuđe, da bi vladale. Ne podnose pretnje i ucene, jer su po prirodi iznad njih. Ne dele komplimente da bi nekog zavele. Napuštene izgledaju mirno, ostavljajući vas u nedoumici da li su uopšte volele. Ukoliko jesu, "amputiraće" deo sebe i sve zaboraviti, a za to im ne nedostaje snaga.

Foto: Shutterstock   

Kada vole, osvajaju po svaku cenu svojim magnetizmom. Preziru rutinu i opšteprihvaćene norme ponašanja i radije slede principe koje same sebi postavljaju. Čak i kada su najzaljubljenije, ne izjavljuju ljubav i ne idealizuju, već zadržavaju jasnu svest o tome koliko ko vredi. Očekivati od Škorpija da im emocije pomute razum, na onaj način kako se to događa Rakovima i Ribama, iluzorno je, jer nisu tako romantične i mekane, a umesto ružičastih nose crne naočare.

Ukoliko u neprestanoj potrazi za ljubavlju uspe da pronađe svoju jedinstvenu životnu ljubav, Škorpija će učiniti sve za nju u bukvalnom smislu te reči. Štitiće je orlovskom hrabrošću, voleće nezaboravno i doživotno. Zato se nemojte iznenaditi ako upoznate Škorpiju koja je čoveka ili ženu svog života ispratila na "put bez povratka" i ostala doživotno verna svojoj ljubavi, isključujući svaku mogućnost da nekog ponovo voli.


Izvor Stil

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.