недеља, 20. август 2017.

Biti žena...

Picture

Šta znači biti prava žena? 

​To znači biti dovoljno slaba, da bi imala pored sebe jakog muškarca. I dovoljno mudra da bi bila slaba. Ne tražiti široka leđa, već široko srce. Ne udati se iz računa, već računajući na ljubav.

Neko je rekao da muškarac treba da bude muško, a žena - udata?
​Žena treba da bude srećna. I ona više nikome ništa nije dužna.

​Postoje - prave žene. I postoje - žene. Koja da budemo - svaka od nas sama bira.

Što se tiče žena - sve je jasno. To su žene koje ne koriste svoja krila, već više vole da lete na metli. Njima uvijek nešto nedostaje, svi su im nešto dužni. Komunicirajući sa njima shvatiš da ako je zmija otrovnica, onda apsolutno nema razlike - da li je mršava ili debela.

Biti žena - znači misliti, osjećati i ponašati se kao žena. Dotjerati se, lijepo obući, hirovito ponašati. Voljeti, rađati, praštati. Služiti, ugađati, potčinjavati. Vladati, podsticati, zavoditi. Biti lijepa toliko da se svidi sebi. Biti talentovana toliko da bude priznata od drugih. Raditi kao da novac nije potreban. I voljeti - kao da ćeš sjutra umrijeti.

​​Prava žena je bolesna od zvjezdane bolesti i ne žuri da se izliječi. U njenim servisima uvijek postoji zdjela sa plavim obodom. Omiljeno jelo joj je - Mana nebeska. Ona se druži sa višim silama. I ne očekuje od života ništa drugo do dobro. Zbog toga se kod nje ne ostvaruju samo snovi već i iluzije. 

Šta treba pravoj ženi? Da se nađe u prelijepoj zemlji ljubavi. I dobije u toj zemlji boravište, a ne turističku ili radnu vizu. I da joj izabranik bude uporište, a ne rezerva. Hranitelj, a ne vlasnik. Voljeni, a ne sustanar.

A ako je dragi blizu, tada je raj i u kuli od karata, i u šatoru, i u vazdušnom zamku.


 
© Jelena Rog

Prevod teksta: ​ econet.Prevela:


Beba Muratović - bebamur.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.