среда, 9. август 2017.

Ljubav krasi čovjeka, a sreća ga čini privlačnim

Picture  

Ženi se lako podsmijavati. Ona je sjedila u pozi faraona na ležaljci, držeći koktel u ruci. Bilo joj je jako, jako vruće, nevjerovatno, ali ona se trudila da izdrži. ​​Došla je u hotel sa muškarcem.  

Očigledno, da su se nedavno upoznali i da su došli na odmor, da se bolje upoznaju.

Žena nije bila mlada, bila je i punija - vidjelo se da je ispod odjeće imala steznike, tako da je 

bilo nemoguće da se skine i pliva. Samo je sjedila pored njega i zahvaljivala: 
Hvala,   dobro mi je! Sve je u redu!
​Bilo je tužno i teško gledati je.

Muškarac  je dobro izgledao, stariji, sa dobrim očima. Brzo se okupao, obukao pantalone i sjeo pored dame. Takođe, je držao koktel, ali nije pio - kao da mu nije prijalo da pije sam.

I tako su  šetali okolo. Dama je probala - jelo, baš probala - po malo, gotovo ništa nije uzela od hrane. Da muškarac ne bi pomislio da je nezasita. I sjedili su jedno pored drugog, nogama se dodirujući.

Nedelju dana kasnije, ona je postala lijepa. Šminku je skinula, stavila šešir i obukla sarafan. I plažne japanke. I muškarca masirala, a on je nju mazao kremom. I išli su držeći se ​​za ruke, lupkajući papučama. Ona se smijala i jela sladoled. A on je trčao da donese još. Plivali su i ronili, pa čak i igrali u vodi, i srećno smijali kao djeca.

I ona je postala lijepa, veoma lijepa; jer je bila srećna. Jer je bila voljena i prihvaćena onakva kakva jeste: potpuno, sa proširenim venama - eto zašto su bili steznici! - ne baš guste kose i trepavica, sa borama i nedostatkom struka - pa šta? 
Kada nas prihvataju takvim kakvi jesmo - mi postajemo lijepi. I smijemo se. I masiramo. I idemo držeći se za ruke. I nepotrebnu odjeću  odbacimo daleko u ormar, tamo - gdje je sve nepotrebno, gdje su svi ti panciri, u kojim cio život idemo. Lupkajući štiklama. 
A kada postoji ljubav - može se biti svoj. I bićeš lijep, onaj u koga se zaljubljuju, jer ljubav krasi čovjeka, a sreća ga čini privlačnim.

Ako čovjek može biti ono što jeste - to je sreća i ljubav. I istinska bliskost.

© Anna Kirjanova

​Prevod teksta: econet.ru

Prevela: Beba Muratović - bebamur.com 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.