субота, 5. август 2017.

Retrogradni Uran (tranzitni uticaj za period od 3. avgusta 2017. do 2. januara 2018.)


Uran je pred sam kraj prošle godine krenuo direktno, a 3. avgusta počinje svoj retrogradni hod. Sada je idealna prilika da se stare opterećujuće misli otpuste i konačno razreše zarad veće slobode uma. Da biste dobili bolju ideju kako je Uran do sada delovao na vas i razumeli kako će delovati u toku predstojećeg perioda, setite se stresnih situacija i prekida koje ste imali od početka ove godine ili tokom čitave vladavine Urana u Ovnu, od 2011. godine

Uran predstavlja ogroman nalet energije, ali tenzija i destrukcija, koje se kod nekih osoba mogu primetiti spolja, a koje u stvari potiču iznutra. Ako vam je tranzit Urana u Ovnu doneo pojačanu nervozu, stres, grčeve mišića i nemogućnost da se opustite, ako je oko vas od ranog jutra totalni haos, i sve što stvarno želite je da pobegnete od svega na neko pusto ostrvo i nikad se više ne vratite, molim vas nemojte to raditi. Barem ne pre nego što pročitate ovaj tekst.
Početak retrogradnog tranzita pokrenuće neke stare teme. Nerešena stambena pitanja, raskidi i iznenadne trudnoće mogu izbiti u prvi plan oko 25. avgusta, kada Venera u Raku formira kvadrat sa Uranom. Zapamtite da vaša porodica ne mora da ispašta zbog vašeg nezadovoljstva i preuzmite odgovornost za svoje potrebe.
Svest utiče na materiju, pa nije čudno da se tokom ovog tranzita električni uređaji češće kvare ili ih ne možete kontrolisati, pogotovo ako u sebi držite koktel revolta, destrukcije i buntovništva. Da li vam sijalice stalno pregorevaju, a internet konekcija se prekida čak i kada je protok podataka odličan? Zato sledeći put kada ne budete mogli da pošaljete mail, setite se da sve počinje od vas i popijte šumeću tabletu magnezijuma.
S obzirom da će i Merkur u Lavu tokom drugog dela avgusta biti retrogradan (5. septembra kreće direktno), obratite dodatnu pažnju u poslovnoj komunikaciji, naročito od 3. do 8. septembra, i procenite u čemu se višak kreativnog rizika isplati. Ako se bavite umetničkim projektima ovo može biti momenat kada ćete shvatiti da možete da budete uspešni ako više verujete u sebe i ako prestanete da zavisite od tuđih pohvala.
Šta vam tačno smeta kod drugih? Razmislite pre nego što odgovorite, jer sve to što vas nervira je povezano sa vama. Uran može delovati tako da oni koji su oduvek bili mirni odjednom polude, otkače do daske i odluče da nadoknade propušteno hvatajući poslednje stepene ovog tranzita i brzi voz do nekog mesta gde će moći da budu svoji, čak iako ih to bude malo skuplje koštalo nego što su prvobitno procenili. Ipak, ovaj rizik se isplati!
Nalet preteranog entuzijazma Marsa na poslednjim stepenima Lava, od 3. septembra, može voditi do aritmije i srčanih problema, a Uran može izazvati pravi revolt u telu zbog povređenog ega, terajući vas da burno reagujete. Ako se zdravlje bude pogoršalo u ovom periodu (pogotovo kod Vodolija, Škorpija i Bikova) biće to znak da ste na životnoj prekretnici koju je potrebno ozbiljno shvatiti. A ako budete pucali od zdravlja i elana, onda vikend provedite na nekoj utakmici ili koncertu, među gomilom ljudi.
Lepi dani su ipak obećani od strane Venere u Lavu oko 18. septembra, kojoj Uran u Ovnu daje veru da želje srca mogu da se ispune. A ako i racio kaže da je taj neko pravi, onda ste definitivno na dobitku.  Ipak, opozicija sa Jupiterom u Vagi, koja će biti najjača od 27. septembra do 1. oktobra najavljuje promene, burne reakcije, neprijatne provokacije i neočekivane obrte situacija, stavljajući akcenat na partnerske odnose, pa tada odustanite od preteranog insistiranja da ste u pravu zarad očuvanja veze ili kolegijalnosti i diplomatskih odnosa u kancelariji.
Mesto u natalnoj karti, gde vam se trenutno nalazi Uran, prikazaće oblast u kojoj nova energija traži da bude oslobođena, gde želite da protegnete krila kao leptir, iako sve deluje kao da je protiv vas. Toltečko učenje kaže da ono što smo slušali u detinjstvu utiče na ono što doživljavamo i mislimo o sebi kao odrasli, a ako poslušate nemir Urana i izbacite jedan deo tih starih obrazaca ponašanja, možete smanjiti glavobolje, neobjašnjive alergije i ostale probleme sa glavom, i spolja i iznutra. Uran, takođe, pojačava protok energije kroz telo, pa svaka misao koja nije u cilju vašeg najboljeg ja, nosi elektricitet koji prži, peče, koči, zateže. Razmislite čemu se opirete!
Još jedna provokacija sledi 15. oktobra, kada se bude dešavala opozicija Merkura u Vagi, pa tada budite više među prijateljima koji su smireni, stabilni i čija energija će vas uzemljiti. Pripazite da usled frustracije ne izgovorite reči koje biste mogli uskoro zažaliti. A u suštini, planete samo pojačavaju ono što već imate u sebi da biste u jednom trenutku rekli: “Pa, ja sam uzrok svega!” Agresivna reakcija života uvek je znak da ste zanemarili svoje potrebe i da se borite protiv vetrenjača.
Dodatan stres 4. novembra, usled opozicije sa Venerom u Vagi, može uticati na način da radi očuvanja neke veze pristanete na ono što ne želite. Partnerski odnosi u kojima davanje i primanje nije ravnopravno donose bol, pa neka vam to bude znak da ste negde zaglibili. Takođe, ovo nisu dani za radikalne i eksperimentalne tretmane lepote i ekscentrične promene imidža.
Tada treba svesno uložiti napor i osećajem izabrati način koji će vas pokrenuti u pravom smeru, a Uran u Ovnu nam je podario toliko tehnika i sredstva za isceljenje uma i kidanje okova koji nas drže u zoni komfora. Budite zato inspirisani i uvedite do kraja ove godine u svoju svakodnevnu rutinu neku tehniku protiv stresa koja podrazumeva kontrolu uma. I molim vas nemojte ovoga puta biti svojeglavi i primenjivati je samo kada vam se ćefne.
Saturn u Strelcu će od 6. do 14. novembra formirati trigon sa Uranom vraćajući prošlost na velika vrata. Ako želite da napustite dosadan posao, prvo napravite konkretan plan, finansijski back up i vremenski rok do kada ćete pronaći novi posao. A ako nešto i dalje ne uspevate da ostvarite, pogledajte oko čega se toliko mnogo bunite ili zašto preterano insistirate na svojoj slobodi. Razmislite u kojim oblastima ste postali previše liberalni, pa vam treba okvir koji će vam dati smisao i formu.
Unesite neke uzbudljive novine u svoj dnevni raspored, 26. novembra, kada Merkur u Strelcu formira pozitivan aspekt sa Uranom. Iznenadite sebe i druge dolaskom na posao rolerima ili počnite subotnje jutro čitajući neku interesantnu knjigu o umeću nenasilne komunikacije. Početak decembra počinje uz opozicija sa Marsom u Vagi što će pokazati da je krajnje vreme za velike promene i zato ih prihvatite, i ne terajte mak na konac. Svaka promena Urana je promena na bolje, ali može postati vrlo psiho-fizički nelagodna i neprijatna ako joj se opirete.
Merkur u Strelcu će ponovo biti retrogradan, pa 11. decembra pokušajte da tačno u telu locirate gde se nalazi nelagodnost i potrudite se da se setite kada se ona prvi put pojavila. Zatim tom delu tela postavite pitanje, zašto je umorno ili nervozno, zašto vas boli ili vam stvara pritisak. Dozvolite telu da vam prenese poruku zašto se baš sada javlja ta nelagoda. Često će odgovor tela biti jednostavan, da vam je potreban odmor, da želite da jedete neku namirnicu koje ste se dugo odricali, da više ne želite da radite nešto što ste svakodnevno radili prethodnih, baš puno, godina… Odgovor može stići i u vidu neke slike ili ćete se setiti neke osobe ili pesme, osetiti inspiraciju i želju da negde odete ili pozovete nekog. Uradite to!
Koji god odgovor da dobijete (pa čak i da ga nema) to nije slučajno, iako vam to tako može delovati. I ne, niste ga izmislili, iako možda verujete da jeste. Šta god da zamislite ionako ono već odavno postoji u vama samo ne zna na koji drugi način da izađe, pa koristi ovaj tranzit Urana da vam stavi do znanja svoje postojanje.
U poslednjim danima ove godine, oko 21. decembra, Venera u Strelcu podstaknuće vas da se prisetite kako je vaša veza izgledala na kraju prošle godine i uporedite je sa tim kako izgleda sada. Kako god da vaš ljubavni život izgleda, ne slušajte savete i ne ugledajte se na iskustva vaše najbolje drugarice, kume ili majke. Ono što odgovara drugima ne mora da odgovara i vama. Otputujte negde sami ili počnite da učite neki neobičan strani jezik.
Šta god da vam se u skladu sa vašom natalnom kartom tokom tranzita retrogradnog Urana bude dešavalo, setite se da je glavni sastojak koji treba da unesete u svoj život sloboda uma, kao i vaša lična ljubavna, poslovna odnosno životna filozofija. Budite zato uzrok pozitivne promene kojom ćete inspirisati druge. Usudite se da krenete za onim za čim čeznete! Sada je pravi trenutak za to.
 
Maja Lazić/izvor:astroportal



Tranzit URANA 2017.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.