субота, 10. октобар 2015.

Bog je mislio na sve

  Резултат слика за morska sol

Obnavlja tijelo i duh!


Svatko tko je bio na moru zna, da more liječi! Imati more u svojoj zemlji na dohvat velikom broju ljudi, pravi je blagoslov za čovjeka, jer more je čudo, lijek darovan od Boga za čovjeka! Naime, da morska sol, baš kao i ostali sastojci morske vode, ima terapijska svojstva, poznato je od davnina.
Još u antici Hipokrat i Herodot preporučivali su kupke u morskoj vodi kod različitih zdravstvenih poteškoća, posebno kod reume i išijasa, te kožnih oboljenja, primjerice, upala i rana. Kralj Solomon, primjerice, poklonio je kraljici od Sabe sol mrtvog mora, kada je ona posjetila njegovu zemlju, a slavna Kleopatra redovito se kupala u Mrtvom moru, posebno bogatom solima koje obiluju različitim mineralima.
No što je to čudesno u morskoj vodi? Njezin sastav, jer morska sol je neobično bogata s osamdesetak različitih minerala, karbonata i sulfata, a prisutni su i kalcij, kalij, brom, natrij, mangan, magnezij, jod, željezo, fluor i silicijeva kiselina, a sve to i više je nego potrebno čovjeku za njegovo zdravlje! Baš kao da je promišljeno stvoreno za njega, što je samo još jedan pokazatelj Božjeg smisla i inteligentnog stvaranja!

Ljekovitost morske soli

Morska sol pomaže kod alergijskih reakcija jer ima svojstva antiseptika i antihistamina, zbog čega se dugi niz godina uspješno koristi u terapijske svrhe svih vrsta alergija. Nadalje, zbog svojih sastojaka, morska sol potiče čitav organizam na eliminaciju štetnih tvari i detoksikaciju ali i budi metabolizam. Također potiče izlučivanje suvišne vode iz kože i vezivnog tkiva, čime se sprječava nakupljanje suvišne tekućine, pa koža postaje jača, glatka, čvršća, mekša i zdravija.
Koža od morske soli postaje sjajnija i baršunasta zahvaljujući mineralima koji se vežu na kožu! Minerali iz soli potiču mršavljenje ali regeneriraju kožno tkivo, pomažu u borbi s celulitom, liječe povrede i rane na koži, a morska sol blagotvorno djeluje i na upalne procese u tijelu. Morska sol poboljšava cirkulaciju, pomaže kod proširenih vena i pospješuje prokrvljenost kože. U doticaju s morskom soli jetra, bubrezi i koža izbacuju sve toksine iz tijela da toga često nismo ni svjesni. Također morska sol može se koristiti za pranje i izbjeljivanje zubi i ispiranje usne šupljine!

No, morska sol nije samo blagoslov za tijelo, već ima pozitivan utjecaj i na stanje našeg duha. Kupanje u morskoj soli relaksira i osvježava psihički i fizički, potiče pozitivne misli, posebno zahvaljujući visokom postotku magnezija, koji dokazano djeluje u borbi protiv stresa i depresije.

Kupke s morskom soli preporučuju se kod mnogih stanja, posebice kod, artritisa, artroze, neuroze, stresa, bronhitisa, astme i  psorijaze, kao i za obnavljanje čitavog čovjeka!

Izvor 
dnevno.hr

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.