четвртак, 17. септембар 2015.

Veliki odlazak Saturna iz znaka Skorpije


 Saturn je krenuo direktnim hodom i lagano u septembru ulazi u znak Strelca,gde ce boraviti narednih godina. Izlazak Saturna iz znaka Skorpije zaokruzice segment u nasim zivotima koji je zapoceo u jesen , sada vec po malo davne 2012. godine. Saturn u Skorpiji ima tesku energiju regeneracije. Najveci uticaj Saturna u Skorpiji osetile su Skorpije, Bikovi, Vodolije ,Lavovi a to su negde i Ovnovi. Veoma tezak period prozet sa brojnim teskocama koje ce napokon prestati.Saturn nas je naucio da postujemo sebe, svoje vreme i da shvatimo da nije sve onako kako izgleda da jeste. Navedeni znakovi ulaze u jednu mirniju etapu gde ce biti u mogucnosti da rese sve ono sto nisu uspeli u prethodne tri godine.Saturn se raduje novim iskustvima koja ga ocekuju u znaku Strelca gde nije bio citavih 30.godina. Srecan put dragom Saturnu i dobro vreme svima nama koji smo doziveli i preziveli njegovo delovanje regeneracije.




On je skroman, diskretan i ne voli znake uzvika, pompezne najave, pa moram da budem diskretnija емотикон smile SATURN JE POSLE SKORO TRI GODINE DAVANJA JAKIH LEKCIJA IZ ZNAKA ŠKORPIJE UŠAO U ZNAK STRELCA, GDE ĆE, posle skoro trideset godina kretanja po Zodijaku, PRAVITI TRANZIT TRI GODINE, SA "MALIM PAUZAMA" JER ĆE SE TOKOM LETNJIH MESECI VRAĆATI U ZNAK ŠKORPIJE. SATURN JE VREME, STRELAC JE ZNAK VIŠEG OBRAZOVANJA, PREDSTAVLJA VIŠU PRIRODU, DUHOVNI POTENCIJAL, ODNOSNO TEŽNJU DA SE ISPOLJI, DAKLE, VREME JE ZA DUHOVNO SAZREVANJE I ISPOLJAVANJE NAJVIŠEG POTENCIJALA U ČOVEKU.
Evo ponoviću, godina 2015 karakteristična je po tome što je Saturn ušao u znak Strelca, Jupiterov dom , a Jupiter će se zadržati još polovinu godine u znaku Lava. On će Saturnu sugerisati da bude manje oprezan i štedljiv i okrene “drugi list”, da malo podrži izazov i rizik tipičan za znak Strelca, što on neće baš rado prihvatiti pa će uvoditi povremeno mere opreza na finansijskom planu. Saturn je boraviti u Jupiterovom domu do 20.12.2017., ali će se vratiti u znak Škorpije, kreće retrogradnim hodom 15.juna do 2.avgusta, a zatim kreće direktnim hodom i konačno ulazi u znak Strelca 18.septembra. Blagonakloni i dobrodušni Jupiter (samo ga treba razumeti) pravi tranzit kroz znak Lava do 11.8.2015 i posle 12-tak godina ulazi u znak Device, pa će druga polovina godine biti izuzetno bitna za plan komunikacije, obrazovanja, informisanja, prikupljanju i štednji finansijskih sredstava ili ulaganja na sigurno. Jupiter u saradnji sa Saturnom u Strelcu će nam darovati najbolji deo sebe - optimizam, veru u Boga i sebe same, oduševljenje, vedrinu i žar za zivotom, duhovno, kao i materijalno blagostanje. Treba umeti primiti taj dar.

Saturnov tranzit kroz znak Škorpiona podstakao je u 2014-toj budjenje duboke unutrašnje svesti uz pomoć emocionalnog iskustva (često i bolnog, naročito kad je delovao kvadrat Urana sa Plutonom, i snaga eklipsi). Jupiter u Lavu ukazuje na otvorenost, širinu, velikodušnost i preduzimljivost. Životna iskustva bi trebalo da budu manje bolna, više okrenuta radosnoj strani zivota ali ono najbitnije je Saturnova aktivnost u Strelcu, potenciranje moralne odgovornosti, ispravnosti, kao čovekove dužnosti, oslonac na Boga, jer znak Strelca predstavlja religiju, duhovnost, kontakt sa višom prirodom u čoveku. Najbitnije, ono što će Saturn zahtevati, a on predstavlja VREME I ODGOVORNOST: Vreme je za duhovno sazrevanje, odgovornost prema sebi, ako već nismo, da podstaknemo višu prirodu u nama, kroz konkretan rad, praktično ispoljavanje. Dela, dela, dela, na čemu će “insistirati” i Jupiter u praktičnoj Devici. Svako u svojoj astrološkoj karti ima znak Strelca, naravno, zavisno u kom polju. To polje u karti biće pod velikim blagoslovima i Jupitera, jer je to njegov dom, ali čovek treba da uloži svoj trud kako bi na pravi način iskoristio te blagoslove. Tokom prosle godine, Jupiter u Lavu je u nekoliko navrata bio u "sukobu" sa Saturnom u Škorpiji, što su osetili skoro svi znaci Zodijaka na svojoj koži. Medjutim, u prvoj polovini ove godine, 2015., oni će biti u harmoničnom odnosu, u drugoj polovini će se dopunjavati, tolerisati kroz izvesne različitosti, biće izraženiji motiv za veću aktivnost, snaga volje pojačana, pa zato očekujemo da će mnogi ovu godinu mnogo bolje i konstruktivnije iskoristiti.
Jupiter daje neizmerno, ne štedeći, naročito u Lavu (ovo je tekst najave ulaska Saturna, sad sam ga ponovila), Lavovi vole da daruju, velikodušne su prirode, nekad ne štedeći, dok Saturn kontroliše svako prekomerno davanje, poznat je po tome da je izuzetno oprezan i štedljiv, bilo u ispoljavanju svojih emocija, bilo trošenju novca ili bilo kog rasipanja materijalne prirode.
Poželimo SREĆAN BORAVAK Saturnu u Strelcu,tj. NAMA SVIMA MNOGO razumevanja i ispravno korišćenje njegovih principa, MUDROST JE NA DELU. U GOVORU I NA DELU ILI BI TAKO TREBALO.

Olga Milošević

1 коментар:

  1. Ово је тренутак који смо сви ми чекали толико дуго! Ово је тренутак када од среће треба заплачемо јер планета Сатурн напушта Шкорпију за само 1 астрономски минут! Попијте нешто љуто, наздравите себи и другима јер сте преживели трогодишњи пакао! Бићемо мирни 30 година! СРЕЋНООООО ШКОРПИЈЕЕЕЕ

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.