Ovo je definitivno kolač koji je idealan da napravite kada
vam se jako žuri a želite da pojedete nešto slatko, a najbolje od svega
je to što se ne peče i za njegovu pripremu vam netreba ni rerna ni
mikser
Krećemo

Potrebno nam je



Potrebno nam je
- 500 ml mleka
- 500 ml slatke pavlake za šlag
- 12 kašičica gustina ( 110g)
- 1 vanilin šećer
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 10 dag bele čokolade
- 4 kašike šećera
- kutija piškota ili manje pakovanje pettit keksa u varijanti za tortu ili kolač

- Pomešati mleko i slatku pavlaku za šlag pa od te količine oduzeti oko 2 dl za pomešati sa gustinom i šećerom.
- Ostatak staviti kuvati pa kad provri ukuvati razmućeni gustin. Krema se relativno brzo zgusne pa je nije potrebno dugo kuvati, cela. 2-3 min.
- Kuvanu kremu pojeliti na dva dela. U jedan deo umešati izlomljenu čokoladu i mešati energično da se čokolada otopi a u drugi deo dodati belu čokoladu pa takođe dobro promešati.
- Na dno kalupa za torte složiti piškote umočene u mleko ili pettit ber kekse pa odmah premazati prvo tamnom a posle i belim kremom. Možete ako želite stavljati naizmenično pa ćete dobiti mramorni efekt.
- Ostaviti tortu na u frižideru da se dobro rashladi i uživajte u svakom zalogaju.
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.