субота, 29. децембар 2018.

Ne pomažite muškarcima!

Picture  
Žene u neobuzdanom pokušavanju da pomognu ponekad stvaraju potpuno nepotrebne stvari koje ne samo da ne pomažu, već štete drugima. Ovo se posebno odnosi na muškarce. 

 Navešću vam nekoliko primera koje često srećem na konsultacijama.


Žena živi ili je u vezi sa muškarcem čiji talenat niko ne može ocijeniti! On je veliki muzičar (slikar, biznismen, programer, naučnik, pisac), ali niko osim njega to ne shvaća.


​On ne kupuje ženi ni cvijeće, niti poklone niti vodi u kafić, pravdajući se da on ne radi i čeka da neko počne da ga promoviše! Tada će, po njegovim riječima, sve biti u redu! Žena čeka, radi, pomaže mu, plaća sve ... godinu, dvije ... deset.

Druga situacija: žena živi sa muškarcem u građanskom braku (nevjenčano), on joj čak periodično kupuje nešto i ponekad vodi negdje, ali kaže da nije spreman za ozbiljne odnose (osim za druženje i seks), ne želi djecu, porodicu takođe, jer je imao veoma teške prošle odnose / još uvijek nije normalno stao na noge / još se nije našetao / mora prvo da se razvede sa ženom / treba prvo da se obogati. Žena vjeruje i čeka, služi mu godinu, dvije ... deset.

Ali ni u jednom ni u drugom slučaju ništa se ne dešava, a žena misli: "Vjerovatno se malo trudim! Vjerovatno malo ulažem u njega! " 

Dolaze kod mene na konsultacije i kažu: "Želim da pomognem svom čovjeku! Želim da uradim za njega ovo i ono ... Recite mi šta još mogu da učinim? On bez mene ne može, i tako mu je teško !!!! "

Tada ja smireno odgovaram: "Najveće i najvažnije što možete učiniti za muškarca je da prestanete raditi nešto za njega !!!"

Dok žena u odnosima uzima aktivnu poziciju, radi, obezbeđuje, muškarac neće to činiti ili će to činiti jedva.

A ako muškarac ne želi da vas oženi - ne treba mu služiti!

Ne treba imati seks s njim i davati mu ogroman dio svoje energije! Ne treba sve opraštati: neodgovornost, prevrtljivost, ljenost.

Svi ovi slučajevi pokazuju samo nizak stepen samopoštovanja žene, da ona sebe ne cijeni dovoljno, ne poštuje i ne voli!

​​Ako želite da napravite muškarca muškarcem - prestanite da mu pomažete, gurate, brinete o njegovim promašajima! Normalan odrastao muškarac sam je u stanju da riješi svoje probleme i još može pomoći ženi da riješi svoje. 
 
Zaboravite molim vas frazu "Pomoći muškarcu", nemojte ga ponižavati time. Ponekad ih možemo podržati, ali naša podrška se izražava u tri stvari:
  • vjera u njega (bez riječi, ova vjera se manifestuje samo iskrenim pogledom divljenja! Važno je vidjeti najbolje kvalitete kod muškarca!);
  • dobro raspoloženje ili smirenost (tako da on ne troši svu svoju snagu na kućne rasprave i da stekne poverenje da je pozadina pouzdana);
  • prijatna atmosfera kod kuće (čisto i ukusno).

Ako želite da vaš muškarac postane jak i hrabar, ne treba ga učiti životu, ne treba mu ništa savjetovati, ne treba pomagati u financiranju njegovog djela, ne treba ga žaliti!

Čak i ako imate teška vremena, ne prihvatajte se posla, dajte mu da poraste na teškoćama. Muškarac raste kroz teškoće, razvija se, odrasta, postaje jači i počinje da poštuje sam sebe! Ako postoje finansijski problemi, uprkos svega budite raspoložene, čak i ako vam na stolu neko vrijeme vrijeme bude samo malo kaše ili pirinča. To će jasno pokazati vašem muškarcu da vam je skup u bilo kojim okolnostima! Ovo će samo ojačati njegovu vjeru i pouzdanost!

Bavite se sobom, svojim nastupima i svojom ljepotom, naučite da se radujete svemu i budete zadovoljne, tada će se situacija promijeniti i vidjećete kako se muškarac pretvara u princa !!!

A ako muškarac ne preuzima odgovornost za vas - onda to vjerovatno nije vaš muškarac! Treba raditi na samopoštovanju, i tada će doći normalni odgovori od predstavnika jačeg pola. Ne treba se odlučivati na kompromise i živjeti, iz godine u  godinu ubijajući svoje samopoštovanje.

Djevojke, prije svega, treba da postanete žene, da naučite da cijenite sebe, da naučite rituale i prakse za transformaciju života, bavite se sobom i svojim mislima!

Tada će pored vas, svaki muškarac ispoljiti svoje najbolje kvalitete!

Molim vas, ne omalovažavajte svoje muškarce sažaljenjem i konstantnim pomaganjem! On sve može sam!

Jednostavno vjerujte u njega i dajte mu šansu da postane vaš heroj!

Julija Sudakova
http://www.cluber.com.ua/lifestyle/lichnaya-zhizn/2015/11/ne-pomogayte-muzhchinam/

Prevela: Beba Muratović - Bebamur.com
 ​​​​​

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.