четвртак, 20. децембар 2018.

Molim te, budi dovoljno jaka da odeš

Picture  
Evo ko si ti: ti si osoba koja voli.
Sa očima koje vide u svijetu dobro, sa rukama koje blagoslove druge, sa osmjehom koji osvetljava ulicu i srcem koje omekšava čak i kamen. 


Voliš, zato što si to uvijek radila, nikada se ne uzdržavajući.
Otkrivaš sebe u odnosima, pustaš ljude unutra, daješ cijelu sebe - ponekad do samo-uništenja. Ponekad onima koji to ne zaslužuju.


Nažalost, čovjek sa tako velikim srcem može ostati bez ničega. Samo zato što voliš ne znači da možeš mijenjati ljude. Ponekad ulaziš u odnos koji ti na kraju slomi srce. Voliš ljude koji te izdaju, pričinjavaju bol, obraćaju ti se sa potcjenjivanjem. Ponekad te ignorišu i to je strašno neprijatno.
Zato što ih toliko jako voliš, treba da budeš voljena zauzvrat.

Ako si u odnosu sa onim koji ti pričinjava bol - fizičku ili emocionalnu, koji se ne odnosi prema tebi sa ljubavlju i poštovanjem, ili te ne cijeni: onda, molim te, nađi u sebi snagu da odeš.

​Život je suviše kratak da ostaješ sa onim ko te vrijeđa, ko ti oduzima energiju i sreću.

Ti zaslužuješ bolje. Ti si dostojna poštovanja.

Ti si istinski doživljaj.

Ti si osoba koja zaslužuje osmjeh pri buđenju, koja zaslužuje sreću, da o tebi misle cijeli dan, a ne samo kada im je dosadno.

Ti nijesi rezervna opcija, ni pogodnost, ti si dostojna osoba. A ako se ne odnose prema tebi tako, moraš biti dovoljno jaka da odeš.

Odnosi nikad nijesu jednostavni. Tu se smjenjuju - misli i postupci. Ali na kraju treba da sa radošću ispunjavaju tvoj život a ne da oduzimaju radost od tebe.

Moraš biti sa onim ko će te natjerati da zavoliš život i sebe u njemu.


Picture 
 Ako voliš nekoga ko radi suprotno, treba da ga otpustiš. Treba da otpustiš njegov dodir, poljubac, to, kako se smije. Jer ako sve ovo zasjene ozbiljnije i bolnije stvari, onda bez obzira koliko da je smijeha i osmjeha - ipak ćeš ostati sa slomljenim srcem.
Treba da nađeš snagu da ideš dalje, da znaš da cijeniš sebe i da znaš da postoji negdje, neko ko će se odnositi prema tebi kako zaslužuješ. Ponekad samo tvoja ljubav nije dovoljna, ne možeš popraviti čovjeka, i sama uskladiti odnose. I to nije tvoja krivica.

Imaj snagu da vidiš stvarnost, shvatiš da zaslužuješ više, jer možeš mnogo dati osobi koju voliš. Znaj da si učinila sve da spasiš vaše odnose. A sada je došlo vrijeme da spasiš sebe.


Prevod teksta:
​http://www.cluber.com.ua/lifestyle/lichnaya-zhizn/2016/07/pozhaluysta-bud-dostatochno-silnoy-chtobyi-uyti/

Prevela: Beba Muratović - Bebamur.com

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.