петак, 7. децембар 2018.

Briga i nervoza od ranog jutra: Zabrinutost pobedi i kreni odmah

    
Brigu Gospod nije stvorio. Zabrinutost ne predstavlja onaj stvaralački bol koji nas izbavlja, koji nam Gospod šalje i dopušta da ga preživimo. Zabrinutost je mučno stanje koje smo sami sebi smislili, zahvaljujući kojoj starimo pre vremena, kidamo sebe i druge. Probaj, nateraj svoj um da radi, zadrži svoje fantazije, one su krive za sve scenarije koje izmišljaš, slikajući u svojoj glavi događaje koji se još nisu dogodili. … Sve se ovo događa jer nemamo istinsku veru.

Ako stvarno veruješ u Boga, onda te neće mučiti briga o onome što se može dogoditi sutra ili prekosutra. … Gospod nam daje samo ono što možemo da podnesemo i ne želi da u nama stvara zabrinutost. … Ako te svaki dan koji proživiš približava Bogu, onda – šta god da se dešava, neka se dešava. … Ako naša duša postane tako gipka da smo u stanju da spokojno, bez tvrdoglavosti, menjamo svoje planove, svoje odluke, tada ćemo naučiti da šta god da se dogodi, prihvatamo to spokojno, govoreći: „Odlično, to mi je Gospod poslao! Želeo sam jedno, ali mi je Gospod dao drugo. Znači da je tako bilo ugodno Bogu“.

Kada je potrebno, ti požuri, ali zatim budi spokojan. Nije stvar u tome da li se spolja žuriš ili ne, glavno je da ne dopustiš da to jurcanje postane deo tvoje duše.  

Beogradskiportal.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.