субота, 27. октобар 2018.

Obožavam zagrljaje koji odvode tugu

Picture  
Volim zagrljaje koji, čak i ako ništa ne rješavaju, čine da razumijemo teškoće i shvatimo da nećemo lako odustati ... 

Volim zagrljaje koji sastavljaju slomljene djelove mene, koji odvode usamljenost i unose radost. Jer kada nas snažno zagrle čini nam se da ćemo se raspasti, ali zapravo nas ti zagrljaji sastavljaju. Zato što postoje zagrljaji koji stvaraju posebne veze, pune harmonije, koji zaustavljaju vrijeme ...

Ima onih koji ne želi zagrljaj ili govore da im nije potreban, ali zagrljaj je neophodan za bilo koju osobu u nekom trenutku života. Postoji mnogo vrsta zagrljaja, koliko i ljudi, situacija i veza, ali svaki od njih nam šalje drugu poruku.

Zagrljaji koje liječe
​Kaže se da kad god nekog zagrlimo sa zadovoljstvom, zaradimo jedan dan života.
~ Paulo Coelho

​Mnogo puta zagrljaj je najbolja terapija, jer nam može pomoći da se osjećamo jačim i da nastavimo dalje. Zagrljaj je najbrži način komunikacije sa ljudima koje volimo, jer govori mnogo više od riječi.

Spajanje naših tijela u zagrljaj nas ispunjava srećom, omogućava nam da budemo strpljivi i da se opustimo. Osjećajući se voljenim i sposobnim da cijenimo mir koji nam pruža toplota zagrljaja, dodatno ojačavamo naše samopoštovanje.

U stvari, zagrljaji nam omogućavaju da lakše prebrodimo bol, da dopustimo drugima da shvate kako se osjećamo i dozvolimo sebi da pokažemo našu ljubav i podršku.

Ima toliko zagrljaja koliko i trenutaka ...

Mali zagrljaj može obrisati mnogo suza, mala riječ puna ljubavi može nas ispuniti srećom i mali osmijeh može da promjeni svijet. Te male stvari čine naš svijet i ispunjavaju ga ljubavlju i srećom ...

Ponekad je zagrljaj samo fizički, rezultat kontakta dva tijela, brz i lagan. U drugm slučajevima, naprotiv, zagrljaji su puni emocija, u stanju da učine da eksplodiramo i osjetimo neopisive emocije.

Zatim postoje zagrljaji duše, oni puni najčistijih i najboljih namjera ... kroz ove zagrljaje shvatamo da je mir slobodan i pristupačan, jer saslušanje drugog nas dovršava i omogućava nam da dajemo bez razmišljanja to što ćemo dobiti zauzvrat.

Zagrliti život je najbolja stvar koju možemo učiniti za naše emocionalno blagostanje i za dobrobit onih oko nas. Ovo se dešava jer zagrljajima nijesu potrebne riječi da kažu sve, tako da nije neophodno da naša duša pati, jer postoji zagrljaj za svaku tugu.
Zagrlite...
Zagrlite druge kao što grlite život.
Zagrlite život kao što grlite druge.
Picture

Da li ste ikada grlili sebe? Da li ste prenijeli toplotu? Da li ste ublažili svoju tugu? Da li ste hvalili sami sebe za ono što ste postigli? Toplina intimnog i ličnog zagrljaja je od suštinskog značaja za osjećanje dobre volje. Na taj način radimo na umjetnosti ljubavi, skidamo oklop i odlazimo od hladnoće, da bismo se približili autentičnosti.

Zagrlti sebe znači da se otvorimo prema sebi, da bismo mogli da se povežemo iznutra i da krenemo naprijed. Jer dodir naše duše spaja naše unutrašnje ja i našu spoljašnjost.

Ako grlite sebe, volite sebe. Ako volite sebe, upoznajete sebe. I ako upoznajete sebe, izgrađujete sebe. Zato što nas uzimanje u naše ruke oslobađa emocija i omogućava nam da se približimo dobrom životu.

Zagrljaj je pjesma napisana na koži, koja nas štiti od lažne ljubavi, od zavisnosti, od idealizacije i od svega što nas slabi i osiromašuje, čuvajući vrijednost i dobrotu koja je unutar nas.

Prevod teksta: https://lamenteemeravigliosa.it/amo-gli-abbracci-che-scacciano-la-tristezza/

Prevele: Ana i Beba Muratović - Bebamur.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.