Kada napravite hljeb od bundeve cijela kuća će mirisati na jesen, a sočnost ovog kolača natjeraće vas da ga češće pripremate.
Iskoristite bogatu ponudu bundeva i pripremite malo drugačiji hljeb od onog na koji smo navikli.
Ovaj hljeb je lagan, a opet odličan kao zamjena za klasični hljeb, a može da služi i kao kolač.
Mekan, sočan, začinjen, hljeb od bundeve možda postane vaš omiljeni prijatelj tokom jeseni. Za pripremu će vam biti potrebna samo jedna posuda.
Sastojci:
2 jajeta
50 ml maslinovog ulja
50 ml meda
100 grama pirea od bundeve
2 kašičice zgnječene banane
smeđi šećer
prstohvat soli
2 kašičice praška za pecivo
cimet
pola šoljice vode
šoljica ovsenih pahuljica
100 grama bademovog brašna
250 grama brašna
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 Celzijusa i stavite kalup za hljeb.
Pomiješajte jaja s bundevom, bananom, medom i maslinovim uljem. Dodajte šećer, prašak za pecivo, so, cimet i promiješajte.
Dodajte ovsene pahuljice, bademovo brašno i brašno i hljeb pecite 40 minuta.
Izvor Ayurmed.net
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.