понедељак, 18. април 2016.

Kako ti mogu uljepšati dan?

Just Beautiful HD Desktop Background  

Ovo je priča jednog pisca čiji je brak postao pakao. U njegovu su se obitelj uvukle neprestane svađe i mučna raspoloženja. Odnosi su postali destruktivni i taj je čovjek zapao u očaj. Nije više mogao podnositi ni ženu, niti svoju iritaciju njome. Zaplakao je. Zavapio božje vodstvo. I ono je došlo.
 Osjetio je da ne može mijenjati ženu. Ali može sebe. Pričekao je jutro i nježno je probudio pitanjem: „Kako ti mogu uljepšati dan?“ U svojoj zbunjenosti reagirala je ljutnjom. Ali on je bio odlučan u namjeri da svako jutro ponavlja jedne te isto pitanje: „Kako ti mogu uljepšati dan?“ Kada je žena nakon par dana shvatila da on doista ispunjava njezine zahtjeve, ma kako oni bili izazovni, popustila je svoj otpor, počela se smekšavati i postajala susretljivijom. Njihov se odnos počeo poboljšavati do točke kada je ona jednog jutra njega probudila pitanjem: „Kako ti mogu uljepšati dan?“ Sve što se događalo nakon toga je jedna divna priča o iscjeljenju braka, rasta kroz partnerstvo i povratka ljubavi.
Pisac je zaključio: „Prava ljubav nije žudnja za osobom, nego žudnja za srećom te osobe. Ta ljubav je tu kako bi proširila naše mogućnosti tolerancije i brige te kako bismo aktivno težili dobrobiti druge osobe. Sve drugo su samo sebična opravdanja.“  Ovaj pisac i njegova supruga su zajedno ostarjeli. Ali još uvijek, svako jutro dok su još u krevetu, onaj koji se prvi probudi zapita onog snenog: „Kako ti mogu uljepšati dan?“ Nije li ovo pitanje vrijedno svakog buđenja? 

Put boginje

Izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.