субота, 9. новембар 2019.

Svoje ljude treba držati čvrsto. I grliti čvršće

Picture   
Izgubiti čovjeka tako je lako. Pozivate, pozivate - ne odgovara. 

Ili je telefon isključen. Pretplatnik je isključio telefon ili je van dometa mreže. A na Internet ne ulazi. I prvo brinite, onda se ljutite. A onda počinju loše misli i strah. Možda će se uskoro naći! I zabrinutost ide iz srca. Možda ćete morati da ga tražite, idete, pitate, pozivate prijatelje ...  
 
A kakva je sreća, kada se nađe izgubljeni čovjek, takva radost da ga cijelog grliš i svima na svijetu opraštaš u tom trenutku. Potom, naravno, može biti ljutito pojašnjenje, svađa, nezadovoljstvo. Kazna ako je to dijete. 
Ali ta nevjerovatna sreća u trenutku kada je pronađen, treba se zapamtiti. Zato što je sreća biti zajedno - to se zaboravlja i zatire svakodnevnim životom. Sve misliš o novcu, popravkama, pranju posuđa i radu. A o sreći - ne misliš. Štaviše, čovjek hrče, ometa spavanje. Ili utiče savjetima na zdravlje želudca. Ili ne radi domaći, rastura igračke ... 

Ili pije ponekad i malo zarađuje. A kada se izgubi, sjetimo se svih uvredljivih riječi koje smo govorili. I kazni. Ili kako smo se žalili na njega tuđim ljudima ... Samo da se nađe! I obično se nalazi, srećom. Muž, dijete, stariji roditelj. 

I to je trenutak koga treba zapamtiti za cio život. To i jeste sreća.
Picture

Kada pitaju šta je sreća, ne znamo šta da odgovorimo. Mi smo srećnici. Oni kojima su se vratili i koji su našli. Ali to se ne dešava uvijek. Ne uvijek. Stoga, treba držati svoje ljude čvrsto. I grliti čvršće. I manje se ljutiti i svađati. Pa neka te i muči sa savjetima. Ili rasturaju igračke i ne slušaju. 
Sreća je jednostavno biti zajedno. Ne gubiti voljene - to je ono što je sreća...


Anna Kirjanova
Prevod teksta: https://vk.com/id224283523?w=wall224283523_19631

Prevela: Beba Muratović - Bebamur.com

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.