понедељак, 11. новембар 2019.

Проверен рецепт за хлеб без квасца, без соде бикарбоне

Рецепт први:


100гр. Спелтиног брашна, 100гр.јечменог,100 гр. Ражаног и 100гр. Пшенично интегрално сипати млаке воде да буде мало ређе да неможе да се руком меша оставити 6 до 7 сати а најбоље је увече заменити па преко ноћи да се ферментише после ферментације додати семенке по жељи 2 кашике маслимовог уља соли прашак за пециво и пола нацеђеног лимуна добро га израдити сипати у мањи плех обложеног пек папиром остави да одстоји 15 минута да одстоји пећи на 250 степени док недобије лепу корицу смањити на 180 степени пећи 45 минута искључити шпорет и оставити у топлом шпорету још пола сата-

Рецепт други:

ПОГАЧА



Када год стигнем,направим је.Права благодет за зелудац,обзиром да није бело брасно и да нема квасца.Потребно вам је :200гр.разаног брасна,100гр.спелтног брасна,по 50гр јецменог и просеног брасна,1 кисело млеко,цаса од киселог млека минералне воде,4 касике маслиновог уља,касицица соли,прасак за пециво ,сок пола лимуна и семенцице које имате.Све спојити,осим праска за пециво и сока од лимуна,касиком,није потребно месити.Покрити провидном фолијом и оставити да стоји сто дузе,најбоље преко ноци,на собној температури.Кад одстоји,сипати прасак за пециво и сок од лимуна,премесити миксером са наставцима за тесто,кратко,тек да се све лепо споји.Влазним рукама пренети тесто на плех,облозен пек папиром,обликовати,посути семенкама и ставити да се пеце.Рерну укљуцити на највису температуру и на истој пеци првих 5 минута,а онда смањити на 200 степени и пеци око 45минута.Извадити из рерне и оставити да се охлади,па тек онда сеци.Семенке се могу додати и у тесто,ако зелите.Пријатно!


Rezultat slika za БЕСКВАСНИ ХЛЕБ


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.