субота, 23. новембар 2019.

СЛАВСКЕ СВЕЋЕ УПАЉЕНЕ НА БЛАГОДАТНОМ ОГЊУ

Fotografija Црквени производи из Јерусалима.

Свеће упаљене на Благодатном Огњу имају силу да поткрепе молитву, да разгоне зле силе и духове поднебесја. Од њихове светлости, кажу Свети Оци и духовници, ђаво бежи и демони дрхте. Оне својим пламеном разгоревају жар за личном молитвом, штите дом од злих сила, магије, демонских утицаја и нечистих духова. Из тог разлога велики подвижници и молитвеници увек су палили свеће упаљене Благодатним Огњем и трудили су се да их набаве и имају крај себе палећи их увек при својим молитвама у келијама и испосницама у којима су се подвизавали.
Руски духовници су сагласни да свеће са Благодатним Огњем поспешују молитвено расположење, нарочито у стањима депресије, унинија, очајања, умножавајући братску љубав, разгоне демонске нападе, уништавају зле силе. Укратко, благодатно делују на човека и његову околину преносећи му Божји благослов у свим аспектима његовог живота како породичним тако и професионалним.
Свеће са Благодатним Огњем помажу и нашим драгим у Господу уснулим претцима. Па их зато треба палити и за покој душа уснулих. Јер оне свима доносе Божју благодат.
Из тих разлога свеће са Благодатним Огњем треба палити увек при нашим личним молитвама. Или када идемо у Цркву за здравље, срећу и напредак, или пак за покој душа наших милих и драгих да им Господ подари рајско насеље и укрепи их у својој благодати. Исто тако требамо их палити када нам свештеник долази у дом да свети водицу, или, пак, када носимо славско жито у Цркву да га свештеник освети и пререже нам славски колач.
Свеће упаљене на Благодатном Огњу помажу код остваривања љубави и при свећној удаји/женидби. Одгоне негативну енергију поспешујући нова дела и ширећи видике за нове почетке. Штите дом и људе од злих сила, депресије, клетви, злонамерних гостију. Доносе мир, хармонију, душевни спокој. Паљењем свећа у тешким животним ситуацијама успоставља се душевни мир. Такође, доприносе успешном развоју породичног посла, као и успеху на послу. Помажу у борби против деструктивних страсти: алкохолизма, коцке, пушења.... 


 Црквени производи из Јерусалима

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.