четвртак, 28. септембар 2017.

Šta nam donosi jesenja ravnodnevica 2017.


2e979737f866f9bab799e9ca35bac201

Drugu polovinu septembra obeležiće prelazak Sunca u znak Vage, koji teži harmoniji i ravnoteži, pa ćemo već od 23. i na sebe i na svet oko sebe gledati sa saosećajnije tačke gledišta.
Tog trenutka, kada ćemo imati jesenju ravnodnevicu, sumiraćemo sve lekcije koje su nas pratile od prolećne ravnodnevice, odnosno aprila meseca, što se smatra početkom astrološke godine. Dakle, vreme je za svođenje ličnih računa sa nama samima.
Samo ime ravnodnevnica znači da dan i noć tada traju jednako, a ono što se od nas traži jeste da i mi postignemo ravnotežu među svim stvarima koje nam je život doneo u međuvremenu. Kao što ništa samo po sebi nije crno ili belo, tako treba podjednako posvetiti pažnju svim nijansama i dobrog i lošeg. Odnosno, da bismo bolje razumeli šta je mrak, moramo da spoznamo svetlost, i obratno.
Na kraju krajeva, jedno ne postoji bez drugog.
Jesenja ravnodnevnica posebno naglašava i balans između muške i ženske energije, koju svako od nas nosi, s tim što će tokom ovog perioda biti naglašeniji ženski, odnosno senzitivniji, osetljiviji deo naše ličnosti. To znači da treba da usporimo i budemo koncentrisaniji na naš unutrašnji glas.
Započinjanje bilo čega novog može biti teško i opterećujuće, zato je bolje iskoristiti septembarsku energiju za odmor i regrupisanje svojih misli. Tako ćemo napuniti baterije za trošenje kad im bude došlo odgovarajuće vreme, i to za neki novi životni pravac.
Do kraja godine ćemo biti preslišavani na više polja, ali svakako te lekcije su za naše opšte dobro. Pogotovo što će tokom tog perioda dve ključne planete – Jupiter i Saturn – preći u nove znake Zodijaka, a tako i doneti novu energiju. Saturn će iz Strelca 21. decembra preći u znak Jarca, gde će se mnogo komotnije osećati i gde će provesti naredne 2 i po godine. Tokom tog perioda ćemo znatno osetiti rast i razvoj u svakom smislu. Odnosno, svi ispiti koje nam je zadavao od 2014. biće uspešno položeni sada. Takođe, Jupiter će 11. oktobra iz znaka Vage preći u znak Škorpije, a kao što znamo, ova srećna planeta omogućiće nam da sva svoja dugoročno zaglavljena osećanja oslobađamo narednih 12 meseci, na svoje i tuđe zadovoljstvo.
Dakle, kao što vidimo, ova ravnodnevica doneće mnogo promena. U nekom trenutku osetiće se drastičan pad energije, ali to ne treba da nas brine. To je odlično vreme da preispitamo sami sebe i vidimo u kom smeru želimo da krenemo. Prošlost sigurno ne možemo da promenimo, ali budućnost i te kako možemo.

Preuzeto sa  Alphapisces.org


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.