четвртак, 28. септембар 2017.

Kiša je dobra, to priroda spira sve loše

Picture  

Kiša je dobra, to priroda spira sve loše; svijet se pere. Tako, su u stara vremena vjerovali ljudi. Sve se čisti, sve postaje jasno i čisto. 

Jednom je u Moskvi, bila strašna kiša, užasna kiša i oluja.
To su bile gladne godine građanskog rata. Zamislite situaciju na ulicama; i glad, i opasnost, i patrole, a uz to snažna prepreka, strašna kiša sa uraganom.
A stari knez Volkonski došao je u posjetu kod Marine Cvetajeve. Ona se iznenadila; kako je mogao doći po takvom pljusku, kroz vjetar i oluju? A stari knez je odgovorio sa iznenađenjem: "Ali mi smo se dogovorili! Ja sam obećao!". 
Eto zašto je potrebna kiša, vjetar, loše vrijeme, prepreke: za provjeru. Dvije stvari se mogu saznati: koliko je čovjek odgovoran, i koliko smo mi važni za njega. 

Oni koji idu kroz oluju i kišu - sa njima ostajemo, najvjerovatnije do kraja života. A oni koji čak ni ne nazovu da kažu da neće doći - naravno, kasnije će doći. Ako im nešto bude trebalo. Ili neće doći, jer im je pretoplo, previše prašinavo, suviše hladno, suviše daleko ... nijesmo mnogo potrebni, takvim ljudima. 

A tako je lijepo kada ipak dolazi onaj ko je obećao - kroz kišu i nepogodu. I kao odgovor na vaše iznenađenje kaže: "Mi smo se dogovorili!". To znači da smo mu važni. I čovjek je odgovoran. I možemo se osloniti na njega. Kao na kneza.


Autor: Anna Kirjanova

Izvor:  vk.com 

Prevela: Beba Muratović - bebamur.com​​​​

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.