уторак, 18. август 2015.

Преображење Господње

алт  

"Преображење" се слави у част сећања на Господа Исуса Христа са својим ученицима на планини Табор је трансформисан. Овај догађај је записан у Библији у три јеванђеља: по Матеју, Марку и Луки.
Када је Исус Христос био са својим ученицима, у  патњи, он им је рекао да мора да трпи и буде убијен, а трећи дан устати. Ове речи су веома растужили учениике, нарочито Петеа, који је рекао Исусу, да је био милостив према њему и  да не пате. Исус је видео све тугу То је рекао ученицима, па сам рекао да ће Бог показати своју славу, а да неки неће умрети, и види га да буде у Његовом Царству.
Сва сјај Божјег трансформације укључује не само када су ученици видели ову метаморфозу. Преображење Бога - то је апсолутно цела економија Бога да цео свет може да се сачува. О спасавању света је јасно наведено у различитим песмама, песмама и топова, посвећених Дану Преображења.
Данас, празник Преображења Господњег учи све вернике различитих теолошких истина. Истина је да је Исус Христос Бог који открива својим ученицима истину да су сви људи грешници, али ако верујете у то, онда ће бити спасени. Истина је да Бог воли све. Он је умро за грехе свих људи. Ово је значење празника Преображења Бога. Овај празник се слави у православној цркви од четвртог века. Обично на крају овог празника иде православна литургија.








Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.