субота, 18. новембар 2017.

Faza strpljenja i još 6 faza života u braku

Picture  
Mi sami biramo sebi muža ili ženu. Međutim, da bismo osjetili istinsku ljubav u porodičnom životu, treba da se međusobno upoznamo, postnemo prijatelji, a zatim zavolimo. 

Mnogi pogrešno smatraju ljubavlju prvi slatki period. Jer, čim romantika prođe, padaju ružičaste naočare, partneri se suočavaju sa prvim poteškoćama, prvim testovima odnosa. I neko smatra da je prošla ljubav.
Odanost i strpljenje su glavni kvaliteti ljubavi.
Ako mislite da se vašoj vezi "ljubav završila", vjerujte da ona još nije ni počela.
Ovih sedam faza odnosa će vam pokazati zašto istinska ljubav i istinski odnosi dolaze tek sa vremenom.

1. Medena faza
Medeni period traje oko 18 mjeseci. Kod muškarca i žene kad se zaljube, u organizmu se luče hormoni koji pomažu da se svijet vidi u svijetlim bojama. Tokom ovog perioda sve im izgleda zadivljujuće kod partnera. Osjećaju se kao da su u stanju narkotičke opijenosti.

U ovom periodu ne treba donositi sudbonosne odluke, jer će dejstvo te opijenosti prije ili kasnije prestati, sve će doći na svoje mjesto.

2. Faza zasićenosti
Tokom ovog perioda, počinjete trezveno gledati na vaše odnose i vašeg partnera, mnoga osjećanja će utihnuti, postepeno se navikavate jedni na druge. Posledica toga je promjena u vašem ponašanju - počinjete se ponašati opušteno i prirodno.

3. Faza odvratnosti
Faza odvratnosti se ne može izbeći u bilo kojim dugim odnosima. Za ovu fazu su karakteristične svađe i identifikacija nedostataka jednih i drugih.

Čini vam se da je najlakši način da se izbjegne sve ovo, razdvajanje ili razvod. Nakon razdvoda, vjerovatno ćete ponovo ući u medenu fazu sa drugom osobom i početi da prolazite faze ponovo dok ne dođete do ove tačke i ne pređete na sledeću.

4. Faza strpljenja
U ovoj fazi partneri stiču mudrost. Svađe više nijesu tako dramatične, jer oboje znaju da se svađa završava, a odnos treba nastaviti.

Ako oboje čine sve da razviju strpljenje u sebi, mudrost će doći do njih vremenom. To je zakon.


5. Faza duga ili poštovanja
Ovo je prva faza prave ljubavi, jer do tada ljubavi još nije bilo. Partneri počinju da razumiju svoje obaveze, ne razmišljaju o tome šta drugi partner treba da im uradi, već o tome šta on može da uradi i da svom voljenom.
6. Faza prijateljstva
Tokom ovog perioda, partneri postaju bliski. Vjeruju jedni drugima kao najbližim prijateljima. Faza prijateljstva otvara put ka istinskoj ljubavi.

7. Faza istinske ljubavi
Ka istinskoj ljubav ide se dugo, prolazeći zajedno kroz teške životne faze i situacije. Istinska ljubav nije nešto što iznenada pada sa neba, kao što mnogi vjeruju. Za istinsku odraslu ljubav, čovjek sazrijeva, odričući se egoizma i predrasuda.


Prevod teksta: https://econet.ru/articles/158544-etap-terpeniya-i-esche-6-etapov-zhizni-v-brake

Prevela: Beba Muratović - Bebamur.com
 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.