недеља, 25. септембар 2016.

JUPITER U VAGI PO ZNACIMA

Sanja Perić

Ko je propustio neka najpre pročita uvod, jednu opštu sliku šta možemo da očekujemo od Jupitera u Vagi (objavljeno na AllMe prošlog petka). Danas pišem o tome kako bi koji znak mogao da iskoristi ovaj tranzit koji će obeležiti naše živote narednih godinu dana (do oktobra 2017).

OVAN – Iako je opšta tema ovog Jupitera ljubav, parovi, brak, veze, Ovnovima se najpre pruža prilika da svoj status update-uju sa ‘single’ na ‘in relationship’. Bilo da je u pitanju početak veze, ili nadgradnja postojeće venčanjem oduševljenje koje Marsijanski predstavnici ovog zodijaka nose najviše će se sada videti kada su sa partnerom. To su one situacije kada su spremni zvezde sa neba da vam skinu jer je Ovan zapravo nepopravljivi romantik koji i dalje veruje u viteštva, osvajanja srca i računa samo velike ljubavi koje su iziskivale odredjeni trud i borbu. Osim toga, Ovnovima se pruža prilika da naprave dobre poslovne ugovore, ali neka ipak dobro razmisle da li su spremni za ortakluke obzirom da je ovo ipak znak koji vlada “One Man Show” zemljom i voli da je soler, da potpuno sam preuzima odgovornosti i da ne pravi lako kompromise. Ovo je Ovnova godina za slikanje, od selfija do albuma koji beleže sve ono što neće želeti da zaboravi. Puno fotografija, pokazivanja sebe, deljenja svoje sreće sa drugima.

BIK – Vaga ipak nije područje teškog rada, dnevne rutine i discipline. Vodjena srcem, više se bavi željama nego ciljevima, a kako će Bikovi ovog Jupitera dočekati u području posla i svakodnevnice moguće je da se nekim Bikovima ostvare životne želje koje se tiču posla. Ne samo da rade ono što vole, već da rade ono što vole za najveće, najbolje, najprestižnije, i da budu dobro plaćeni naravno. Oni koji ne budu imali tu priliku, razmišljaće o privatnom poslu ili ortakluku. Zdravlje je uslovljeno balansom koji Bikovima često nedostaje. Umerenost (Vaga, Jin-Jang) nije njihova jača strana već preterivanje (bilo u radu, zadovoljstvima) pa je preventivno očuvanje dobrog zdravlja narednih godinu dana uslovljeno balansiranjem (kiselo-bazno) i suzdržavanjem od preterivanja. Slavlja u poslovnom okruženju, poljubac na poslu.

BLIZANCI – Imati Jupitera u temi erosa, zabave, igre, dece, interesovanja, slobodnog vremena prava je stvar, pogotovo kada je i znak navedenim stvarima sklon. Realno, jedan Jarac ne bi umeo baš čitavu godinu toliko da se igra, opusti i prepusti (mnooogo je!) ali Blizancima će ova vrsta oduška savršeno doći da spontano i rasterećeno utru put preko želja i igre, slobodnih interesovanja i afiniteta nekom novom poslu ili ekspanziji postojećeg. Kod njih se sve može realizovati kao posao, praksa prati znanje i veština pokriva igru, pa eto šanse zapravo za promene profesije, nalaženje onoga što stvarno volimo. U finansijskom smislu ovo je jedna od boljih godina u kojoj Blizanci neće bežati ni od rizika, hazarda, špekulacija. Sve je igra. Radost zbog dece ili sa decom.

RAK – Možda su Rakovi već počeli sa pripremama za preseljenje, renoviranje stana ili širenje porodice. Svakako, to su teme koje ih očekuju. Ali kada nisu u svom domu, onda su u nekim divnim, posebnim, ekskluzivnim ambijentima na partiju, venčanju,
krštenju ili na putu koje čekaju celog života. Čekaju “da vide”. Vaga gleda i traži da vidi – Pariz, Peking, Sejšele, Las Vegas, Rejkjavik…. A Jupiter ih sada iz kuće vodi pravo tamo gde im je odavno bilo srce. Ovo je inače i srećna pozicija za Rakove koji rade od kuće ili u kući, da uvećaju promet i prošire aktivnosti. Slavlja u krugu porodice.


LAV – Lav je znak koji će ovim Jupiterovim tranzitom biti podmladjen ako je zagazio u ozbiljnije godine, a ako je mlad – onda da se osamostali na način koji najviše voli, ličnim trijumfima, prepoznavanjem, ostavljanjem svog pečata. Stariji će se okružiti mladima, a mladji starijima iskusnijima. Kada kažem da će se mnogi Lavovi podmladiti to će se videti i u njihovom izgledu. Iako nije sklon promeni jer je fiksni znak i jako teško menja bilo šta, nemojte se iznenaditi ako ih sretnete sa potpuno novom frizurom, stilom. Iako važe za ozbiljne, Lavovi će sada biti prilično duhoviti, vickasti, spontani. No treba skrenuti pažnju na kritkujući, osudjujući poriv koji Jupiter daje, pa uhvate li se politike ili javnih vlasti kao teme, ništa od navedenog neće iskoristiti u potpunosti. Izazovite zato sebe, poput Merkurijanaca koji to stalno rade. Izadjite iz forme, prerušite se u sebe i ne zaboravite osmeh kao najlepši background za svaku komunikaciju. A onda ima smisla reći da “Lepa reč gvozdena vrata otvara.” I zaista, mnoga vrata će se Lavovima otvoriti samo zahvaljujući osmehu, ljubaznosti, šarmu. I da, biće “široke ruke”. Uspešne i srećne finansijske transakcije, trgovina, kupoprodaja.

DEVICA – Ne sumnjam da će mnoge Device nastaviti da se žale kako nemaju dovoljno para i kako ih štednja i lizinzi ubiše, nastavljajući listu čega sve NEMA, no ovo je prilika da Devica vidi kako je kada svega ima dovoljno. Budući da su principi ovog znaka i onoga što ovaj Jupiter njima donosi potpuno različiti, biće izazov za Device da uzmu ono što im se pruža ne umanjujući sebe, ne odbijajući u svojoj skromnosti i neprijatnosti nešto što im se čini da je previše ili obavezujuće. Da li će taj Jupiter oživeti ili ostati mrtvo slovo na papiru zavisi od toga sad koliko umete da dobijate i uzimate/primate ono što vam se daje. A kada dajete vi, kako dajete? Ovo je i povećana plodnost, trgovina nepokretnostima, zainteresovanost za umetnost, opere, balete, kontakt sa sponzorima, darodavcima, i generalno imućnim ljudima sa stilom. Poljubac može biti skup (“da nas skupo košta”) ali i u onom drugom smislu, sa nekim ko nije iz našeg svakodnevnog okruženja već iz sveta za koji mislimo da mu ne pripadamo.

VAGA – Vaga je čitajući ove opise već postala ljubomorna zašto se sve ono što ona želi eto najavljuje drugima. Vaga koja želi ali i prepušta drugima ono što je njeno, dopušta, toleriše, deli (čak i kada misli da joj je preuzeto) ima pred sobom godinu u kojoj je sva pažnja usmerena ka njoj, i u kojoj sve oči zadivljeno gledaju u njenom pravcu. Možemo li da zablistamo? Da budemo toliko važni sebi? Ili se pakujemo u neke primerene forme naučene od detinjstva pa ne želimo da skrećemo pažnju i bodemo oči. A onda kada drugi ima našu sreću, zašto nam se čini da je to neka loša karma i sudbina a ne naša odluka da zauvek ostanemo u publici. Vaga – publika večita sada može da iskorači na binu i preuzme glavnu ulogu. Ne treba vam ništa sem hrabrosti da vas neko zbog sreće možda malo i omrzne, da vam zavidi, da pokuša da vas slomi. Borba je tema ovog Jupitera, i to borba za sreću koju (ako niste do sada) treba da naučite da branite najpre pristajanjem na to da se nekima nećete doasti tako promenjeni, ali bože moj…

ŠKORPION – Škorpioni će do Jupitera doći samo kanalima i dubokim zaranjanjem u nepoznato. Kako su ronjenu i istraživanju tajnog skloni, verujem da im neće biti teško. Ali preokupiranost vidljivim svetom, situacijama koje se smenjuju na površini bez uranjanja u dublje vode – ostaviće ih sa poznatim osećajem nemira i anksioznosti gde će tek osama i dobrovoljna izolacija ponovo uspostavljati mir i red. Od toga što će prvi saznati trač teme i intrigue o kojima će svet da šuška tek kroz šest meseci do toga što mogu sami sebi otkriti neku veliku (ali baš veliku) tajnu o sebi kreće se dijapazon koji je u dlaku srazmeran tome šta im je važno. Na kraju te portage i istraživanja nekima će se desiti i ljubav, a neki će zablistati u very koja ih diže na noge mnogo ozbiljnije, vitalnije nego bilo koje dizanje do sad prethodnih par godina. Takodje su moguća interesovanja za onostrano, parapsihološko, psihoanalizu, simboliku, slikarstvo, umetnost, snove. Potreba da imamo tajne je tema, ali kako rekoh – njima ovo uopšte neće teško pasti. No ipak, savetovaću na glas: Ako imate ciljeve, lanove i želje, probajte da ih zadržite samo za sebe. Time pravite jedan nepisani ugovor sa sobom koji drugi neće moći da “izmalerišu” (vaš termin 
 )

STRELAC – Prosto je jasno da će Strelčevi kao distribucija Jupitera samog zagaziti u bračne vode, ozbiljne veze ili na neku javnu scenu, dobiti publiku, podršku (kandidaturu za vlast ipak ostavite nekom fiksnom znaku) Takodje će učiti nešto novo (ili se vratiti starom hobiju) koji ima veze sa crtanjem, umetnošću, muzikom, stvaralaštvom, filmom. No prijatelji će biti najvažnija odrednica njihove sreće. Jer šta je Strelac bez ljudi? Bez ljudi on nema inspiraciju, nema motiv, nema euforije pa su socijalni život, druženje, nova poznanstva, spontana putovanja, potpuno nove teme za učenje i upoznavanje – ono što će mu najlakše vratiti osmeh na lice narednih godinu dana. Prijatelji pomažu, podržavaju, imaju jako dobre savete i samo ćutite ovog puta pustite druge da vam pomognu. Saslušajte savete iskusnijih i prihvatite pomoć uprkos svojoj kuražnosti da sve uradite sami i po svome.

JARAC – Kako će se Jupiter smestiti narednih godinu dana u vaše područje karijere, ovo je svakako pomoć na usponima, jer – moguće je da ne znate, ne mora uvek da bude teško. Jeste da vam je taj najkomplikovaniji teži put najbliži, najpoznatiji, probajte da primetite onog ko vam može uštedeti snagu, vreme, energiju, novac i pomoći da neke korake i preskočite ako ste već zaslužili. Svakako je ovo godina kada ćete dobiti novo zvanje ili razmišljati o svom zvanju i novim ciljevima. O velikim ciljevima koji su možda do juče bili daleko ali evo ih gde sad nisu tako daleko od vas pa im valja krenuti polako u susret. No ipak, naglasiću da su ovo potpuno dva različita principa i da svaka visina vuče u pad ako duboko u sebi niste mirni i ako vam savest nije potpuno čista. Jer upravo Jupiter – ta savest, sada Jarčevima i sudi. Zato će biti - ne kako bude, već kako jeste, pa i ako ne bude kako ste želeli prihvatite to kao lekciju koja vas oplemenjuje i daje motiva (ne ukida ga) da neke greške ispravite ili nešto kod sebe promenite. Čuvajte se superiornog dela sebe koji bi da vlada ili bude iznad drugih. Vaga kao ravnopravnost ne dozvoljava ovu vrstu selekcije.

VODOLIJA – Divno je imati uz sebe neku Vodoliju narednih godinu dana. Pa bilo kao partnera, prijatelja, sestru, kolegu – sve mudrosti, pozitivne afirmacije o životu, ljubavi i svetu dolaziće nam od njih. Iako su duhom skloni da oponiraju, napadaju, provociraju, sada kao da se jedan dobri duh, mali Buda tu ugnezdio sa svojim izloženim slatkim trbuhom i prepoznatljivim osmehom i Vodolije biraju da veruju u dobro više nego u loše i zlo. A kako je u fundamentu njihovog bića potreba za smislom, to bi značilo da u narednih godinu dana Vodolije poručuju: “Ima smisla!” Ima smisla živeti, ima smisla voleti, ima smisla radjati, ima smisla putovati, ima smisla verovati. A kad ovi futuristi i vizionari kažu da ima smisla, onda je svima lakše. Ima smisla zato imati ih uz sebe. Njima lično ovo može biti godina kada završavaju neke škole, ili upisuju dalje studije, kada će putovati i širiti vidike kretanjem, dinamikom ljudi, dogadjaja koji ih vode kroz nova iskustva za koja su se spremali prethodnih godina. Ljubav nap utu, daleko ili sa strancem. Stranac može biti i neko poptuno drugačiji od Vodolije sa kim joj je ljubavna romansa bila nezamisliva na primer pre koju godinu samo. Ali promena je čudo i neka je zato večna. Neka iznenadjenja nikada ne utihnu.

RIBE – Jupiter se narednih godinu dana Ribama nalazi u polju koje lično volim da zovem “krizni štab”. Područje krize je uvek period velikih transformacija prouzrokovanih krupnim dogadjajima na koje nismo bili spremni. Tada se osećamo izolovano, potpuno prepušteni sebi, po malo divlje, nekad i neuračunljivo jer smo progonjeni preplavljujućim osećanjima koja se nenajavljeno menjaju od tuge do ekstaze pa natrag. Imati JUpitera ovde pre svega znači – naučiti nešto, a ne samo napamet prolaziti te situaciji. Već imati nove uvide o sebi, drugima, svetu. Suočavati se sa predrasudama, napuštati stare obrasce, rušiti sve prevazidjeno i lako se upuštati (sa verom koju Jupiter daje) u novo, nepoznato, koje ne mora biti drugačije, samo podrazumeva napuštanje starog. Rušenje starog, napuštanje poznatog je glavna tema Ribama. Zato dajte otkaz, promenite zvanje, razvedite se ako je dotle došlo, preselite u novi grad ili zemlju, napustite matičnu porodicu ako se osećate spremnim za to, nadjite prvi posao i zaboravite dane bez te poslovne strukture vremena. Rušenje kao radjanje, uspostavljanje novog sistema za život. A Jupiter pomaže da ne malakšemo, da ne odustanemo, da uspemo.

 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.