среда, 21. септембар 2016.

ČUDA PRESVETE BOGORODICE: Uverite se u kojim hramovima su zabeležena neka od najvećih

Čuda Presvete Bogorodice u našoj zemlji su mnogobrojna. Neka se prepričavaju u narodu, a neka su i zabeležena. Mi vam, po raznim svedočenjima i zapisima, prenosimo neka od najvećih.

hqdefault


Praznik Sv. Bogorodice Kališke
U manastiru Sv. Bogorodice, blizu sela Kalište, dogodila su se mnoga čudesa. Mnogi bolesnici čudotvorno su isceljeni, a neke od razbojnika koji su hteli da pokradu hram ili skrnave manastir stigla je velika kazna. U hramu se nalazi čudotvorna ikona Sv. Bogorodice.

– Praznik ikone Sv. Bogorodice Počajevske
U manastiru Sv. Bogorodice u Počajevu, Sv. Bogomater javila se davne 1340. godine jednome od dvojice inoka koji su se tu podvizavali. Od tada je to mesto nepresušan izvor mnogih čudesa.


Rajinovac-grocka
 


Manastir Rajinovac u selu Begaljica, pored Grocke i Beograda

Ovde se nalazi čudotvorna ikona Bogorodica Rajinovačka, za izlečenje od neplodnosti i dobijanje dece.

003


Manastir Uspenja Presvete Bogorodice – Čajniče, Republika Srpska

Krajem 19. veka Dobroslava Stevovoća iz Priboja, sina bogatih trgovaca, poveli su čezama u Sarajevo na lečenje. Prvo noćenje u manastiru Sv. Trojice u Pljevljima. Drugo u Čajniču. Ujutru su došli da se pred ikonom Majke Božije pomole Bogu. Dobroslava su doneli i stavili na stolicu, nije mogao da hoda. Posle službe Božije i njemu očitane molitve, dečak je naglo skočio, na opšte oduševljenje. Majka je plakala od radosti; darivali su ikone. U Prvom svetskom ratu ovaj čovek bio je izuzetan borac i živeo skoro 90 godina.

Neki od manastira i crkava posvećenih Rođenju Presvete Bogorodice su:

manastir Šišatovac, Trška crkva, Manastir Suvodol, Rajinovački manastir u selu Begaljica, manastir Bavanište, Hram Rođenja Presvete Bogorodice u Vrnjačkoj Banji, manastir Čokešina, manastir Uvac… A, najveći srpski srednjovekovni zadužbinar kralj Milutin, posvetio je Bogorodičinim roditeljima crkvu u kompleksu studeničkog manastira.download


Posetite ih kad god ste u prilici i osetite blagodat ovih svetinja.

Podelite sa nama neka čuda iz vaše okoline za koja ste čuli, ili ste sami bili svedoci.

Izvor Opanak.rsНема коментара:

Постави коментар