среда, 1. јул 2015.

Pun Mesec 1. jul 2015 - Emotivni tobogan ili vatromet?



Mesec verni pratilac planete Zemlje,  svojim menama je čovečanstvu dao ukaz na razne zemaljske promene. Nekada u dalekoj prošlosti Mesec je nastao tako što je veliki udar asteroida o planetu Zemlju potpuno promenio njenu strukturu, a vulkansko kamenje se odvojilo od Zemlje i krenulo da kruži oko njene orbite.  Sjedinjavanjem velikih stena na samoj ivici zemljine gravitacije kreirao se satelit koji je doneo Zemlji cikluse koju su stvorili upravo planetu kakvu danas poznajemo.  Pun Mesec, trenutak na nebu kada je energija vernog zemljinog pratioca prepuna, kada okeani i mora imaju najveću razliku plime i oseke, kada se u sred noći vidi najjača svetlost Sunca koja se odbija o Mesec, kada se  održavaju tradicionalni rituali spaljivanja prošlosti, a u jutarnjim časovima letnjih meseci, kao sada, mogu se primetiti Sunce i Mesec na nebu u isto vreme. Kako mesečevi kvaliteti emocija i nagona dostižu vrhunac na pun Mesec, to može doneti i objektivan pogled u našim ličnim životima.

Razumeti lične potrebe i namere, kao i potrebe drugih ljudi, daće vam sliku šta je neuravnoteženo u odnosima i šta izaziva nesklad. Prava reč za opis punog Meseca je balans ili ravnoteža. Sama astronomska slika punog Meseca govori da su Mesec i Sunce balansirani pod uglom od 180 stepeni, te sunčeva svetlost kompletno osvetljava Mesečevu površinu, pa tako i uočavamo kompletnu osvetljenost Meseca. Spiritualno, lunarni ciklusi su inicijacija promene i davanja naše duše, da vidimo gde smo i gde želimo da budemo.

U astrologiji Mesec predstavlja našu senzitivnu stranu i emocije, kao i našu ranjivost pre svega. Mesec gospodari ženama,  socijalnim i intimnim odnosima, i  simbolički predstavlja naše srce, tj. našu srčanu čakru, centar našeg Bića. Pun Mesec je astrološki prikaz kada je Sunce u jednom znaku, a Mesec u znaku koji je u opoziciji. U ovom slučaju Sunce se nalazi u znaku Raka, kojim zapravo gospodari  Mesec, a pun Mesec se nalazi u znaku Jarca, i njime vlada Saturn koji se ponovo vratio u Škorpiju očekujući finalnu žrtvu. Činjenica je da se Mesec nalazi nasuprot okrenut svom znaku Raka, i da nije srećan zbog toga, jer ne može da izrazi svoja osećanja kako zapravo želi i ume, na svoj senzualan način.


pun mesec


Sa Mesecom u Jarcu, mi smo zamoljeni da pogledamo stvari iz praktičnog ugla i da reagujemo logično na stvari i ljude koji nas okružuju. Kod pojave punog Meseca lunarni kvaliteti instinkta i emocija dostižu vrhunac, ali sada je situacija obrnuta, jer Mesec se nalazi u hladnom i disciplinovanom Jarcu, dok Sunce prolazi kroz senzitivnog Raka.  Znači, sada ćemo osetiti impulse obe strane punog Meseca, neki će biti dramatični i emotivni, dok će drugi biti praktični i logični.

Prvog jula 2015. godine, pun Mesec je tačno na pola puta od početka 2015. godine, koja nam je donela velike preokrete, transformacije, prekinute kontakte, brze avanture, i pre svega nešto što u narodu nazivamo karmom i njenom otplatom. Astrologija kaže da je 15-i stepen polovina svakog astrološkog  znaka, da je 15 broj nečega što se zove  karmička svezanost, a u Tarotu predstavlja kartu Đavola ili opsesije.

Lep uvod u ekspertizu punog Meseca na tačno pola godine od njenog početka, a takođe tačno 90 dana s početka aprila, kada se desilo pomračenje Meseca, što je opet pola puta do sledeće totalne senke na Mesecu krajem septembra. Sve što vam se u životu desilo s početka aprila sada doživljava kulminaciju upravo kroz jedan karmički preokret, i pre svega iz perspektive vaših ličnih života. Ova intenzivna napetost i tenzija koja traje mesecima doživeće neverovatan pritisak na naše lične živote upravo sada u trenutku punog Meseca 1. jula. Vreme je da se zapitamo “ Šta se desilo sa našim životom u poslednja 3 meseca? Da li ono što se desilo ima veze sa nama ili sa nekom drugom osobom?”

LunaUradlii smo dosta emotivnog čisćenja iz naših života poslednjih par meseci, a zauzvrat takođe smo uradili mnogo ličnog istraživanja. Više nego sigurno, mnogi od nas su duboko zašli u sopstvena srca proteklih par meseci, uvereni šta nam je potrebno i šta želimo od života.  Nakon svih nedavnih promena koje smo okusili, ovo je pun Mesec u Jarcu koji nas pita “Zašto više čekati?”

Sve što se desilo pre 3 meseca, svaki nedovršen posao ili veza, sve što nismo uspeli da kažemo, sva pitanja na koje nismo dobili odgovore, sada je vreme da ih dobijemo ili dovršimo. Ukoliko ne znate šta bi to moglo biti, nemojte forsirati misli, promene će se same po sebi desiti baš ovako kako treba da bude. Opet zapitajte sebe “Da li je potrebno nešto pustiti iz sebe, nešto što vas je previše emotivno opteretilo poslednja 3 meseca?”

Pored Sunca i Meseca koji se nalaze u Raku i Jarcu , moraju se uzeti u obzir ostale astrološke planete da bi se dobio potpuni uticaj ovog punog Meseca. Mars se nalazi u Raku potpuno pasivno agresivan, a Pluton u Jarcu duboko depresivan sa osvrtom na prošlost. Ove dve planete imaju veliki uticaj na pun Mesec, jer kombinacijom aspekata u kojoj se nalaze (u narodu ima izreku “gde udare tu trava ne raste“) upravo opisuju unutrašnju agresiju koja se susreće sa destruktivnom depresijom. Napad iz nemoći zbog ranjenog srca, trenutak koji nas tera da duboko isčupamo sve iz korena zarad novog početaka.

Na ovoj slici Sunce i Mars su blizu jedno drugog, dok je Mesec prigrlio Plutona. Vreme besa, fatalnog seksa i ratovanja će biti prizvano, a ujedno ranjenih emocija, objekata krivice, prinudnih prekida, dramatičnih tranformacija i iracionalnih akcija. Sve je u obliku malog krstaškog rata, bez obzira na kojoj ste strani bitke, a uz časnu etiku, dogovor pa čak i primirje moraju biti neprikosnoveni. Neko će vas raniti, negativno i poražavajuće u svakoj vrsti ličnog i poslovnog odnosa, ali sve u svojstvu da se pokaže ko je više povređen.

Pa sada to sve liči na sliku majke koja se svađa sa snajom o tome koja bolje kuva sinu-mužu ručak i koji začin trebaju koristiti, na raspravu između devojke i momka oko odabira stana i lokacije na koju će da se presele pa na kraju završe u fatalnoj postelji pomirenja, poslovna polemika između klijenta i izvođača radova ko bolje zna da radi svoj posao. Pa je jedna strana nezadovoljna, prigovara, želi da njene primedbe budu uvažene, a druga strana to shvata previše emotivno pa se bukvalno smori zbog mešanja one druge strane. Jednostavno, koliko god da je pun Mesec prepun nabijene energije, toliko je ovog trenutka najpametnije upotrebiti logiku, i naći solomonsko rešenje.  


nelson mandela



Dakle, iz slike punog Meseca se može videti pristup “povuci – potegni” pa ko će pre,  ko će koga baciti na kolena, što nije dobar znak za odnose bilo koje vrste. Kada se dodaju veze koje povećavaju napetost na tom nivou, možete dostići kritičnu prekretnicu na ličnom putu, koja je u uskoj vezi sa partnerima i bliskim članovima porodice. Sve skupa je ovo izgrađena napetost i agresija koja eksplodira u dramatičnom besu i polupa sve u delove, sve tanjire po kući i udari pesnicom o zid, pa onda ode i plače u drugoj sobi.  Ovakav uticaj će najbolje osetiti osobe sa znakom Raka, Ovna, Jarca ili Vage.

Sve ovo liči na pun Mesec koji je na toboganu emocija ali ujedno dobija i jednu blagonaklonost od strane Neptuna u Ribama. Postoji nada za bolje razumevanje i empatiju u ličnim odnosima koje se baziraju na duhovnom verovanju, na zajedničkim idealima i vrednostima. Neko će vam iz prošlosti doći u san i reći “Ne brini, sve je u redu, ja sam još uvek tu”.
Ukoliko ste prekinuli kontakt sa nekom osobom u poslednja 3 meseca , i nemate nameru da je pozovete, doći će vam odgovor kroz san, jer to je kanal koji vam je jedini preostao. Snovi su izraženi s početka jula i verovanje u njih će doneti neke odgovore. U tom slučaju najbolji savet je da bukvalno plivate u moru ili jezeru, da se kupate i maštate, plutate na površini sa raširenim rukama, pre nego što upalite motore i mislite da ćete sve rešiti bekstvom u samoću. Ribe, Škorpije, Bikovi i Device će upravo osetiti uticaj Neptuna po punom Mesecu.


mesecina


Jedno veliko ALI je ubačeno na ovaj ludi tobogan punog Meseca. To je vatromet strelica koji baca veoma simboličku loptu u sred našeg srca. Naime, Jupiter i Venera će se sjediniti na nebu u Lavu, pa sve to sa dodirom Merkura iz Blizanca, i Urana iz Ovna.  Postoji velika mogućnost da razgovarate sa nekim prema kome osećate naklonost u vezi događaja koji su se desili u poslednja 3 meseca, da pretresete ceo krug i splet događaja, da podelite neke spontane ljubavne poruke, da jednostavno kažete nekom koliko ljubavi imate, koliko dajete srce na dlanu i nosite ga na rukavu. Zato kreativne vrednosti i ljubavni odnosi dolaze do vrhunca. Spontani izrazi posvećenosti dolaze u vidu ruža, malih poklona koji će doneti lepe trenutke za Blizance, Lavove, Strelčeve i Vodolije. Ovo je pravi blagoslov koji sledi od strane Jupitera i Venere.

Jul će biti veoma vruć i težak mesec za nas, jer toliko čekamo da kažemo šta nam je u srcima, a ovaj pun Mesec nas tera da baš rizikujemo u ljubavi, jer sve što se događalo poslednjih par godina dolazi do vrhunca upravo ovog leta. Ponovo ćemo se osetiti živima i otkriti šta je pravi nagon koji nas tera u ono ludo i nezaboravno putovanje u centar našeg Bića. S druge strane pun Mesec u Jarcu je praktičan i logičan, pametno odaberite šta ćete poneti u budućnost sledeća 3 meseca, jer povratak u prošlost samo što nije počeo.


“Nema strasti koja se može naći u maloj igri – u pomirenosti sa životom koji je manje od života koji ste u stanju da živite.”
– MADIBA




Autor
:
ASTRO LAPIS LAZULI


Izvor

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.