четвртак, 23. јул 2015.

Duhovnost i seksualnost: Odaberite ljubav i ne brinite



ljubavv

Odaberite ljubav i ne brinite. Bliskost će vas voditi i pokazati vam sljedeće korake. Ako u odnosu nema iskrenosti i bliskosti, to samo znači da još niste našli partnera za zajedničko putovanje.
Stara paradigma se temelji na dva zabranjena užitka – u radu i seksu, koja su nastala kada smo odlučili zaboraviti svoju božansku prirodu i spoznati svoju individualnost. Ove zabrane su imale zadaću držati nas odvojenima od viših centara svijesti i omogućiti nam da se uspješno identificiramo sa svojim fizičkim tijelom i osobnošću. I uspjeli smo. Zaboravili smo Tko smo i Što smo i proživjeli smo sva iskustva koja su nam bila potrebna da Sebe doživimo kao jedinstveno Biće.
Kako bih vam što jednostavnije objasnila zašto smo u toj ekspediciji zvanoj “ljudsko iskustvo” žrtvovali užitak u seksu i radu, trebam prvo objasniti što je užitak. Užitak je slobodan protok energije kroz naš energetski sustav, koji čine energetski kanali i energetske točke. Energetske točke su ujedno i točke po kojima se kreće naša svijest.
Odlukom da uđemo u zaborav spustili smo se do najniže točke svijesti u kojoj smo se poistovjetili s fizičkim tijelom, a zatim smo se spoznajno digli do više razine svijesti i poistovjetili sa svojim osjećajima, pa smo nakon toga svijest digli na mentalnu razinu i poistovjetili se sa svojim umom.

Spustili smo se po Jakovljevim ljestvama
U današnje se vrijeme ljudska svijest diže na četvrtu stepenicu u kojoj postajemo svjesni svoje duhovne prirode, postajemo svjesni da smo duhovno Biće koje prolazi ljudska iskustva. Ova točka svijesti nalazi se u grudnom košu, pa kažemo da nam se srce budi.
Pokretačka energija uvijek kreće iz prve točke i diže se do točke svijesti koju smo osvojili. To konkretno znači da svaku aktivnost pokreće energija iz prve točke i da se diže do nivoa uma ili srca, ovisno o tome na kojoj se razini svijesti nalazimo. Još konkretnije, ako mislite da nešto morate činiti, tada ste na mentalnoj razini, i tada ne uživate u onome što činite, a ako nešto želite i to slobodno izražavate, tada ste na duhovnoj razini i uživate u tome što činite. U čemu je razlika?
Razlika je u energetskoj prohodnosti. Naime, spoznaja Ja Jesam povezuje nas s višim energetskim centrima i otvara protok energije kroz sve energetske točke, a ako smo na mentalnoj razini, tada je to energetski klimaks i nema slobodnog protoka.
Dakle, užitak je pokazatelj nivoa svijesti, jer je energiji potrebna svijest da bi se digla na višu razinu. Radi se o tome da se ljudska svijest kreće po razinama svijesti koje joj omogućuju određena iskustva. Spustili smo se po Jakovljevim ljestvama, i po njima se sada vraćamo.

Ženama zabranjen užitak u seksu, a muškarcima u radu
Nadam se da shvaćate o čemu se radi. Zabrana užitka u seksu i radu nam je omogućavala iskustva ograničenosti i odvojenosti i onemogućavala protok energije do srčanog centra. Međutim funkcija zaborava je završena, pa nam zabrane užitka više nisu korisne i da od njih trebate odustati ukoliko želite slobodno živjeti i dalje se razvijati i napredovati.
Kao i u sve drugo, tako ego iskrivljuje i ovu Istinu, pa kaže – užitak u seksu i radu će mi osigurati ljubav i slobodu. Promotrimo što se događa ako tako mislimo.
U staroj paradigmi je ženama bio zabranjen užitak u seksu, a muškarcima u radu. Time smo svi bili energetski ograničeni i ovisni jedni o drugima. Žene su imale kolektivno uvjerenje da je seks bračna dužnost i da je jedina ženina zadaća da rađa i odgaja djecu, a muškarci su imali uvjerenje da je njihova dužnost prehraniti obitelj, odnosno da je rad u funkciji opstanka. Žene su ovisile o njegovim prihodima, a muškarci o njezinim emocijama – ženskoj ćudi.
Danas se svi osvještavamo.
Žene su se prvo izborile za pravo na rad i sve je više samostalnih žena koje ostvaruju svoju karijeru, što znači da više financijski ne ovise o muškarcima. Međutim, još uvijek nisu seksualno slobodne, iako se trude da im seks više ne bude dužnost i potvrda vrijednosti, nego slobodan izbor.
Isto tako su i muškarci sve više emotivno samostalni, što znači da mogu samostalno živjeti, što je do nedavno bilo nezamislivo. Ili se o njima brinula majka ili žena. Ali ni muškarci još nisu radno slobodni, iako se i oni trude da im rad ne bude dužnost nego slobodan izbor.
Mnogi više ne žele biti ovisni, pucaju lanci koji su nekada bili spona u odnosu. Sve više muškaraca i žena želi slobodan odnos u kojem će se svatko slobodno izražavati, a u emotivno-seksualnom smislu žele biti zajedno samo ako ih povezuje ljubav i duhovno zajedništvo.
Ali to još nije tako i svi su zbunjeni. Žene se tuže da ne mogu naći partnera za dušu i tijelo. Ako su s nekim muškarcem duhovno povezane, tada su seksualno nezainteresirane, a ako im je seksualno atraktivan tada nema duhovne dimenzije. A važno im je jedno i drugo. I kako se snalaze? Svakako. Neke imaju muža i ljubavnika, neke su same jer ne žele kompromise, a mnoge imaju rak dojke i maternice. Danas vlada epidemija “ženskih” bolesti, koja nije ništa drugo nego kazna što činimo nešto što je zabranjeno, ili što potiskujemo nešto što je zabranjeno. Ima li izlaza?
Naravno. Ali prvo treba shvatiti smisao seksualnosti. U staroj paradigmi seksualnost je bila isključivo u funkciji održanja vrste. Očitovala se kao nagon koji se zbog napetosti praznio u seksualnom činu. To rasterećenje je stvaralo užitak, koji je kratko trajao, do sljedeće napetosti. Žene su se zbog toga s pravom osjećale kao seksualni objekti.

Želite da vam vaša seksualnost osigura prihode i status u društvu?
Druga funkcija seksualnosti je duhovne prirode. Ako se dvoje ljudi vole i žele zajednički život, tada će im seksualna privlačnost i uzajamna bliskost pomoći da energiju dižu kroz sve energetske centre. Seksualni susret će im biti sinergija koja će ih jačati na svim aspektima života – fizički, emotivno, mentalno i duhovno.
Da bi se ostvarila duhovna zadaća seksualnosti, potrebno se za to odlučiti.
Kao prvo treba odustati od seksa zbog užitka. Užitak u seksu je normalna posljedica ljubavnog čina i zato jedino ima smisla da izražavanje ljubavi bude poticaj za vođenje ljubavi. Kada to shvatite i ostvarite tada će vam energija slobodno teći i nećete više biti ovisni o kratkotrajnim užicima, koje uglavnom morate stimulirati, jer ćete se stalno osjećati ljubavno.
Kao drugo, treba odustati od seksa bez užitka. To je dobrovoljno silovanje u kojem želite nešto zauzvrat dobiti.
Najveća šteta od ovakvih obrazaca je što nas toliko iscrpljuju i degradiraju da postajemo depresivni i bolesni, pa gubimo smisao i volju za život. To je sasvim normalno u ovoj fazi razvoja, jer je seksualna energija snažna duhovna sila koja nas pokreće naprijed i ako joj se odupiremo tada je razorna.
Zato odaberite ljubav i ne brinite. Bliskost će vas voditi i pokazati vam sljedeće korake. Ako u odnosu nema iskrenosti i bliskosti, to samo znači da još niste našli partnera za zajedničko putovanje. Iskoristite takvu situaciju da se zapitate što želite u partnerskom odnosu i da li se držite tih vrijednosti. Ili još ipak želite da vam vaša seksualnost osigura prihode i status u društvu? Cijena postaje previsoka.
Ista je situacija i sa zabranom užitka u radu, o čemu ću nešto više reći u sljedećoj kolumni.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.