недеља, 24. фебруар 2013.

Žene koje vole previše

Veze muškaraca i žena su oduvek bile uspešne ili neuspešne, prijatne i uzbudljive ili pak teške i komplikovane. Besmisleno je raspravljati o tome ko je sve kriv za probleme, kao što je i sasvim logično da ne postoje dve iste veze.
Ali veze često doživljavaju neuspehe i kada se žene previše oslone na svog muškarca, ne dozvoljavaju im da dišu i tako konačno uguše ljubav koju oni prema njima osećaju. Broj takvih veza se nažalost povećava.
Da li Vas zanima ko su te žene, da li ste jedna od njih i ako jeste kako da prestanete da budete?

Porodični obrasci

Rečeno najjednostavnijim jezikom, žene koje vole previše prenose obrasce ponašanja iz svoje prvobitne porodice na svoju vezu. Dobro poznata činjenica je da biramo partnera po modelu roditelja, majke ili oca. Stoga ćerke sa sobom prenose stare, nerazrešene obrasce ponašanja na nove veze i vrlo često i dosta bola koje su sa sobom nosile godinama.

Kako da znate da li volite previše?

Kako bstei prepoznali simptome glede ove teme, morate pogledati duboko u sebe i biti vrlo iskreni prema onome što ćete tu pronaći. Na svoju vezu morate pogledati sa objektivne tačke gledišta i biti spremni da priznate svoje greške. No, ovo se neće dogoditi samo od sebe. Trebalo bi da pročitate neku od knjiga na ovu temu (npr. Robin Norvud: Žene koje vole previše) koje se do detalja bave ovim problemom.
Upoznavanje sa svojim potisnutim problemima i obrascima ponašanja je sve samo ne lako. Naprotiv, najčešće je izuzetno bolno, teško i u mnogim slučajevima šokantno za ličnost. Ali ovo je jedini način da se unapredi Vaša veza, a time i Vaš život. Cena „isceljenja“ je možda visoka, ali se svakako isplati!
Primeri ponašanja žena koje vole previše:
  • bol i patnja, definitivno i više nego što bi trebalo.
  • Ukoliko se razgovori sa Vašim prijateljima većinom „vrte“ oko Vašeg muškarca, njegovih problema i potreba, onda sigurno volite previše.
  • Ukoliko veza sa Vašim partnerom ugrožava Vaše fizičko i emocionalno zdravlje i emocionalnu sreću, volite previše.
  • Ako se Vaš partner prema Vama ponaša nepažljivo ili Vas čak možda i odbacuje, a Vi uvek nalazite opravdanja za njega govoreći da on ne zna kako da pokaže svoje emocije koje su utemeljene na njegovom nesrećnom detinjstvu, volite previše.
  • Ukoliko odlučno odbacujete neke od njegovih osobina, stavove i njegovo ponašanje, ali i dalje sve to prihvatate nadajući se da će se on jednom promeniti, onda volite previše.
  • Ako čitate knjigu i podvlačite stvari u kojim vidite svog partnera ili stvari koje bi bile dobre za njega (po Vašem mišljenju), definitivno volite previše.

Bolna ljubav

Preterano velika ljubav može biti ekstremno bolna i nikada neće ispuniti u potpunosti niti zadovoljiti ženu. Ali je veoma zastupljena u ženskom svetu. One su zarobljene u ovom krugu izražajno jake ljubavi (bar prema njihovoj definiciji ljubavi) i izuzetno su nesrećne, jer ne mogu da razumeju šta je to što uzrokuje da brak ne funkcioniše onako kako bi trebalo. Neke od ovih žena su toliko vezane sa svoje partnere da ne mogu da obavljaju ni najjednostavnije zadatke svakodnevnog života.

Strah umesto ljubavi

No, morate znati da takva neverovatna povezanost sa partnerom nije osnovana na ljubavi već na strahu. Žene koje toliko opsesivno vole i koje su toliko zavisne od svog partnera su zapravo samo uplašene. Boje se da ostanu same, misle da nisu vredne ljubavi i imaju strah da će ih partner napustiti.

Muškarci takođe mogu voleti suviše

Postoje i slučajevi kada su muškarci u opsesivnoj vezi. Osećanja i strahovi dolaze iz istih uzroka... Ali se retko kada pretvaraju u pravu opsesiju. Muškarci izbegavaju bol tako što svoju zavisnost menjaju za neki hobi, posao, sport itd.

Kada muškarac ne uzvraća ljubav

Kada žena voli i suviše, a muškarac joj ne uzvraća tu ljubav, reč je zapravo o obrascu iz detinjstva kada ona nije bila dovoljno voljena u porodičnoj sredini ili kada joj ljubav nije bila dovoljno pokazivana. Uobičajeno je da se ovo događa na nivou odnosa otac-ćerka. Otac je emotivno hladan i retko ili nikada ne pokazuje svoju ljubav ćerci, niti joj govori da je voli ili je ni ne zagrli da bi joj stavio do znanja da je voljena. Takve devojčice odrastaju u žene koje nalaze partnere koji će ih tretirati na isti način kao što su ih tretirali njihovi očevi.

Seks umesto osećanja ljubavi

Seks je jedna on najčešće korišćenih metoda kojom se žene služe da bi se muškarci u njih zaljubili ili pak kako bi ih zadržale. Glede seksualnosti, one samo vode brigu o potrebama svog muškarca i svoje veštine usavršavaju kako bi znale da mu udovolje. Svaki put kada osete da su mu udovoljile još više, smatraju da ih on voli još više. One zapravo menjaju seks za ljubav.
Kada se strasti malo ohlade, muškarci ih ostavljaju i tada ostaju same sa sobom i sa svojim očajem. Ako i kada pređu preko toga, nalaze drugog muškarca i kako ne znaju za bolje ponovo čine isto.

Bolest

Dakle, neophodno je znati da takve ljubavi mogu predstavljati i svojevrsno patološko stanje, koje je egal sa stanjem zavisnosti u vezi. I kao takva, ova zavisnost nije drugačija od zavisnosti o alkoholu, drogama i sličnim stvarima. Tretmani, razgovori i kopanje po dubinama Vaše duše je krajnje neophodno. I kao što smo već rekli pri početku članka, daleko od toga da to predstavlja lak i bezbolan proces. Potrebno je mnogo hrabrosti, ali zaista na kraju doprinosi kvalitetu veze.
Ukoliko ste se prepoznali u bilo kojoj od ovih situacija, savetujemo Vam da dobro razmislite o obrascima koje ste možda preuzeli i svom delu odgovornosti. Događa se svakome od nas da voli previše. Ali ako znamo rizike koje nosi takva vrsta odnosa, znamo i kako da se odnosimo prema njima i pre svega kako da ih izbegnemo.
http://www.top-shop.rs/

1 коментар:

  1. i'm not sure what it is about

    invite you to enter my giveaway :) Click Here

    visit my blog ^^
    www.luchluchcraft.blogspot.com

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.