четвртак, 7. фебруар 2013.

Ako ne možete bez štikli




Ima žena koje se sasvim lepo osećaju u udobnoj, ravnoj obući, i ta udobnost im je bitnija nego da seksi izgled postižu baš štiklama. Opet, ima i onih koje bez štikli nikako ne mogu; tako su navikle, i ne žele da se odreknu te navike. Problem sa štiklama i špicastom obućom je što od njih bole noge, a s vremenom dolazi i do različitih deformacija stopala (koja onda još više bole). Ipak, nošenje štikli ne mora da ima ovako nemio ishod.
Prilikom nošenja visokih štikli i špicastih cipela određeni nervi su redovno pritisnuti, a to s vremenom dovodi do bola. Srećom po ljubiteljke štikli, ovaj bol može se preduprediti redovnim vežbanjem. Ne radi se ni o čemu napornom, samo o sasvim jednostavnim vežbama kojima se opuštaju i jačaju mišići stopala, pa vaša stopala postaju izdržljivija. Koje su vežbe u pitanju?
Super vežba za opuštanje mišića stopala jeste da nekoliko sekundi stojite na petama, pa isto toliko na prstima, opet na petama, pa na prstima... Tako se težina tela ravnomerno raspoređuje na unutrašnje i spoljne delove stopala.
Druga vežba, koja će vam ojačati mišiće stopala i učiniti ih gipkijim, izgleda ovako: na pod postavite peškir ili neku sličnu tkaninu, a onda je nožnim prstima podižite s poda, nakratko držite, pa ponovo spustite. Ako imate klikere u kući, možete da ih nožnim prstima prenosite s jednog na drugi kraj sobe - prilično zabavna vežba.
Navedene vežbe uopšte ne morate da radite dugo - dovoljno je da ih radite po dva-tri minuta, nekoliko puta dnevno. To možete sasvim lako učiniti i u trenucima predaha, dok gledate televiziju ili nešto slično. Napor zaista nije veliki, a vaša stopala će vam biti zahvalna (bićete zahvalne i vi kada otkrijete da vas noge više ne bole)
/zivot.krstarica.com/

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.