субота, 2. фебруар 2013.

2013. godina dobrih brakova, zdrave dece i harmonije

Po kineskom kalendaru godina crne vodene Zmije .Zaljubljenima godina Zmije doneće radost, brakovi sklopljeni ove godine biće jaki, a deca rođena u ovoj godini biće izuzetnog zdravlja i jakog intelekta

 Ilustracija

Godina crno-teget vodene Zmije počinje 10.februara 2013. godine, a završava se 31. januara 2014. godine. A mnogo toga treba uraditi pre dolaska godine Zmije!
Pre Nove godine potrebno je, po mogućstvu, platiti sve račune i vratiti dugove, da bi sve materijalne tegobe ostale u prethodnoj godini. Materijalna i racionalna Zmija sa uvažavanjem će oceniti vašu želju da uspostavite i ojačate finansijsku stabilnost. Ovaj znak uvek tačno zna šta hoće, i hoće da nagradi one koji imaju pravilne prioritete.



Pragmatične Zmije ne vole „trošadžije“, i zato onima koji ulažu u ispravan cilj ona će sigurno pomoći. U godini Zmije isplati se otvarati račune u bankama i skupljati novac za krupne stvari. Obavezno se treba pomiriti sa dragim osobama, rodbinom i prijateljima ako ste bili posvađani. Zmije uopšte ne voli skandale. Njoj više prija spokojstvo i mir, sklad i harmonija u porodici. Uzajamno razumevanje i praznik u uskom porodičnom krugu više će joj se svideti nego bučno veselje sa ljudima koji se slabo poznaju i nisu međusobno povezani prijateljskim i krvnim vezama. Od drugih znakova razlikuje se po pedantnosti i nekoliko puta godišnje menja kožu, i zato kineski mudraci obavezno savetuju da uradite generalno sređivanje vašeg doma pre Nove godine. Po vekovnoj tradiciji, je veoma važno uspeti da do 9. februara sa smećem, prašinom i nepotrebnim stvarima iznesete sve svoje nesreće koje su se dogodile u prethodnoj godini - Zmaja. Zmaj će biti veoma zadovoljan dostojnim ispraćajem, a Zmija srećna što je tako počastvovana.



Sređivanje koje će se dopasti Zmiji


* Obavezno usisajte ili metlom očistite sve ćoškove, obrišite prašinu i uklonite paučinu iz svih ćoškova i teško dostupnih mesta. Poželjno je da izglancate nameštaj, operete tepihe, prozore i ogledala da biste uklonili u prošloj godini nakupljenu negativnu energiju.
* Vodena Zmija voli vlažnu sredinu i zbog toga ne bi bilo loše uoči Nove godine obrisati podove vlažnom krpom, jer će odlazeća voda sa sobom odneti negativnu energiju.
* Posebnu pažnju treba posvetiti kupatilu i toaletu. Sve sanitarije obavezno treba da sijaju a česme koje kaplju ili pokvarene vodokotliće obavezno treba popraviti.
* Da bi vas u Novoj godini pratila sreća u svemu što započinjete, važno je otarasiti se od svega starog: stare gardarobe, nameštaja, polomljenog posuđa, nepotrebnih sitnica, jer ovim stvarima nije mesto u sređenom i očišćenom domu.
Prve praznične nedelje ne treba nikako čistiti kuću, da vam sreća koja je u vaš dom ušla sa poslednjim otkucajem sata ne ode iz stana.

Gde dočekati Novu godinu Zmije?

Reptili pripadaju opreznoj vrsti, ne vole otvorena prostranstva i najsigurnije se osećaju u grmlju, visokoj travi, na drveću ili ukopani u pesku. Takođe, i kineska Zmija, individualista, ne voli veliko i bučno društvo. Glasan smeh, muzika i ples je umaraju i nerviraju. Ona je više privržena porodičnoj tradiciji i veoma je konzervativna. Zato je idealno rešenje dočekati godinu Zmije u ušuškanoj, porodičnoj, prazničnoj atmosferi. Kako će narednih 365 dana biti u simbolici vodenog znaka, ne bi bilo loše dočekati Novu godinu pored vode, jezera, mora, u šumi ili vikendici. U svakom slučaju, preporuka nisu bučne gozbe, već usko okruženje rodbine i najbližih prijatelja. Ali, svakako treba ukrasiti prostor, osmisliti novogodišnju trpezu i izabrati prazničnu toaletu. Zmija ne voli lenje i aljkave ljude ali ceniće komforan ambijent sa prijatnom atmosferom.

Kako ukrasiti dom?

S obzirom na to da je Zmija aristokrata kineskog horoskopa, enterijer doma treba urediti izuzetno elegantno. Raskošne predmete i antikvitete, starinske ukrase i klasičan dekor ono su što će obradovati Zmiju i ono što će blagonaklono prihvatiti. Ako imate porodično srebro, pravo je vreme da ga izvadite i uglancate. Zmija je, kao niko drugi, privržena klasici i tradiciji, zato:


* Sto treba prekriti lepim platnenim stolnjakom i umesto tkanine bleštavih boja, Zmija će biti veoma zadovoljna lanom prigušenih boja.
* Idealno je da u novogodišnjoj noći godine Zmije na sto stavite porcelan i kristal. U slučaju da ga ne posedujete, obično posuđe treba temeljno oprati i vratiti mu izgubljeni sjaj.
* A kada je reč o kićenju novogodišnje jelke, važno je da ne preterate sa dekorom i najoptimalnije je da je okitite ukrasima u jednoj boji. Osnovne boje u godini crne vodene Zmije su crna, siva, teget, plava i zelena. Ali ovaj reptil voli i bleštave zlatno-srebrne odsjaje, a crvena boja po kineskoj tradiciji uvek donosi sreću.
* Kako Zmija nije ravnodušna prema vodi, na sto možete da stavite posudu sa nekoliko plutajućih sveća.

Šta obući za novogodišnju noć?

Gore navedene omiljene boje Zmije mogu poslužiti kao osnova za prazničnu gardarobu. U gardarobi su dobrodošle šljokice i materijali koji podsećaju na kožu reptila ali ne treba obući i nositi ništa što je napraljeno od prave zmijske kože jer se to neće dopasti Zmiji. Tkanina treba da bude glatka a poželjno je i sjajna. Ne zaboravite na srebrne i zlatne ukrase čiji odsjaj podseća na preliv zmijske kože. Što se tiče kroja, Zmiji će se najvište svideti sve što prati liniju tela, cipele sa špicastim vrhom i, naravno, štikle.
Što se tiče frizure, najbolje je da budu ravne i simetrične, a dugačku kosu možete uplesti u razbarušenu pletenicu ili je pokupiti u punđu sa zaglađenim prednjim delom.
Prilikom šminkanja akcenat stavite na oči koje ćete našminkati tako da dobijete izražajan dubok i magičan pogled koji će hipnotisati i začarati. Ne zaboravite na manikir. Zmija voli dugačke nokte jarkih boja sa sedefom ali mat.

ŠTA POKLONITI? Po istočnoj tradicii najbolji poklon je figura ili amajlija zmije, narukvica u obliku zmije, figure saveznika Zmije (Bik, Pevac i Majmun) koje će vas zaštititi od nesreće i neuspeha, a doneće harmoniju i uspeh u vašu kuću! figura kornjače doneće zdravlje i popraviće finansije, pozitivno uticati na strpljenje i pomoći će u karijeri. Kornjaču smestite u zonu zdravlja na Istok! Ali, i bilo koji poklon koji je vezan sa kinezkom ili evropskom kulturom, a to može biti i neka simbolična figura, lep ukrasni detalj, novčanik (i ne zaboravite novčanicu u njemu), putovanje, garderoba, nakit, biće uspešno rešenje, jer u ovoj godini nista nije tabu!

Novogodišnji meni Zmije

Kako je Zmija reptil mesožder, na stolu treba da bude raznovrsno meso, ali ne moraju da budu isključeni riba i morski plodovi.
* Zmija, takođe, nije ravnodušna prema jajima, pa se ova namirnica može koristiti u spremanju raznih jela, od punjenih jaja do raznih salata.
* Kako po predanju crna vodena Zmija izlazi iz šume ili visoke trave, dobra dopuna svim jelima je sveže povrće, zeleniš i sveže voće.
* Uz novogodišnju trpezu prijaće kvalitetna bela i roze vina i šampanjac, ali i bezalkoholni napici, sokovi i voda.
Zmija se hrani retko, ali obilno, pa stoga u novogodišnjoj noći ne morate sebi uskratiti zadovoljstvo da uživate u svakom jelu, ali posle toga obavezno napravite neki dijetalni dan. Pošto Zmija mnogo voli mleko, dijetalne dane možete provesti na kefiru ili kiselom mleku.

Šta nam donosi godina vodene crne Zmije?

Godina Zmije veoma će se razlikovati od godine Zmaja koja odlazi. Vatromet strasti i emocija, neočekivane situacije i nagle promene i događanja zameniće period spokojne mudrosti i racionalizam. U narednoj godini uspešni i plodotvorni biće ugovori o partnerstvu i različiti sporazumi. Kao pravilo u godini Zmije za bilo koji znak postoji šansa za povoljnu promenu posla sa boljom zaradom i statusom. Zaljubljenima godina Zmije takođe donosi radost: brakovi koji će se sklopiti ove godine biće jaki, a deca rođena u ovoj godini biće izuzetnog zdravlja i jakog intelekta.

Naročito uspešna godina biće za Zmije, Zečeve, Petlove i Konje - oni se mogu opustiti posle napornog perioda i koristiti životna zadovoljstva.
Da bi ova godina i za ostale znake bila uspešna, treba se prdržavati nekoliko pravila:
* Zmija ceni one koje ne klonu duhom već idu ka cilju prilagođavajući se situaciji.
* Zmijska gipkost, strpljenje, razboritost mogu se uporediti sa iznenadnim napadom Zmije, pa će ove sposobnosti svakako biti korisne.
* Racionalizam i umeće da sebe organizujete kvaliteti su za koje ćete dobiti najveće ocene kod Zmije.
* Rad na sebi, posebno duhovni rast, pomoći će uspehu u narednoj godini.
Sledite ove savete, pa će vam godina Zmije sigurno doneti uspeh i sreću!

* * * * * *
Požurite i iskoristite ubrzanje koje će trajati još samo do 9. februara 2013. godine za osmišljavanje i započinjanje želja i poslova, bračnih i prijateljskih veza, jer nakon toga nastupa spori period mudre Zmije u kome će se ostvarivati ono što ste do tada isprojektovali i započeli.

http://www.novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.